Înmormântarea lui Nicu Covaci va fi privată, fără public și presă. Ultima dorință a liderului trupei Phoenix a fost să fie incinerat: „Respectați hotărârea familiei. Avem nevoie de susținere”

.

Nicu Covaci s-a stins din viață vineri, pe 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani. Liderul trupei Phoenix va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara, însă ceremonia va fi privată, fără presă și fără public. Ultima dorință a artistului a fost să fie incinerat.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI


Liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, a murit la Spitalul Județean din Timișoara. Starea de sănătate a artistului s-a degradat treptat după ce a suferit o operație pe creier în luna martie. Medicul care l-a tratat a spus că era diagnosticat cu „cea mai agresivă formă de cancer cerebral’. După operația din primăvară, acesta părea să se recupereze și își sărbătorea ziua de naștere alături de apropiați. Din păcate, colegii săi de trupă au făcut anunțul sfâșietor vineri seara.


Citește și: De unde vine numele legendarei trupe Phoenix. Nicu Covaci: „Eram cei mai răi băieți din Timișoara. Am fost interziși, iar după…’. În 2022 au lansat filmul documentar „Phoenix. Povestea’, despre istoria trupei

Citește și: Nicu Covaci, mărturisiri cutremurătoare de când cânta rock în anii 60-70 în România: „Aventura mea, cu ieșirea peste graniță, a fost plătită de maică-mea. A fost tăiată în bucăți și i s-a dat foc simbolic. Arsese pe jumate casa…' / Declarații dintr-un interviu din 2017


Citește și: Bianca Drăgușanu susține că familia ei are de suferit de pe urma notorietății sale: „Mama, când citește ceva rău despre mine, este desfigurată. Mă doare când copilul meu îmi spune…’

Citește și: Tudor Chirilă a făcut o mărturisire emoționantă despre tatăl lui, marele gazetar Ioan Chirilă: „A fost greu să-l văd pe tata cum trebuie să supraviețuiască într-o lume atât de diferită de el. În același timp, apreciez felul în care mama mea…'


Nicu Covaci va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara

Membrii formaţiei Phoenix au anunţat că marţi între orele 11.00- 20.00 şi miercuri între orele 9.00 – 17.00, fanii lui Nicu Covacisunt așteptați să-i aducă un ultim omagiu, la Filarmonica Banatul din Timişoara, unde va fi depus trupul artistului.

„Îmbrățișări și condoleanțe tuturor…Ceremonia de Adio a lui Nicu se va desfăşura acasă, în Timişoara, la Filarmonica de Stat. Vă puteţi lua rămas bun, marţi între orele 11.00- 20.00 şi miercuri între orele 9.00 – 17.00. Ceremonia de înhumare este privată. Ne vedem acolo!’, a transmis formaţia Phoenix, în mediul online.


În cursul zilei de miercuri, trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci va fi incinerat la București, aceasta fiind ultima dorință a artistului. Joi va avea loc ceremonia funerară, într-un cadru privat, fără presă și public. Artistul nu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Trupa Phoenix: „Încetați cu comentariile fără sens’

După ce s-a aflat că ceremonia funerară a lui Nicu Covaci va fi privată, fanii au fost revoltați. În mediul online, membrii trupei Phoenix au cerut dreptul la liniște și respectarea deciziei familiei.


„Vă rugăm din tot sufletul, în aceste momente delicate să încetați cu comentariile contradictorii și fără sens, respectați hotărârea familiei!!!! Avem nevoie de susținere, nu de intrigi!!!’, a scris trupa Phoenix, în mediul online.


Expoziție în memoria lui Nicu Covaci

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că la Casa de Cultura va fi organizată o expoziţie în memoria lui Nicu Covaci.

„Așa cum am promis azi noapte revin cu detalii privind modul în care vă puteți lua rămas bun de la Nicu Covaci. Împreună cu oamenii inimoși din jurul lui, am stabilit că trupul neînsuflețit a lui Nicu Covaci va fi depus la Filarmonică la începutul săptămânii viitoare. Vom comunica programul și detalii cât de curând.  La Casa de Cultură organizăm o expoziție foto dedicată lui Nicu Covaci și deschidem o carte de condoleanțe – iar această acțiune va fi pe o perioadă mai lungă, pentru a permite cât mai multor oameni care l-au iubit și admirat să lase câteva gânduri în memoria lui Nicu Covaci’, a scris Dominic Fritz, sâmbătă pe Facebook.

Sursa foto: Facebook