Insula Iubirii, reclamată la CNA de trupa Urma pentru folosirea fără acord a piesei „Cine iubește și lasă”: „Nu suntem interesați de nicio asociere cu această emisiune. Îmi provoacă stări de greață...” / Răspunsul Antenei 1

.

Insula Iubirii a fost reclamată la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) de către trupa Urma, nemulțumită că i-a fost folosită piesa „Cine iubește și lasă' fără acord. În sesizarea trimisă, fondatorul formației a specificat că nu își doresc nicio formă de asociere cu emisiunea. „Îmi provoacă o durere acută acută mentală', a precizat acesta.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI


Cel de-al optulea sezon al emisiunii „Insula Iubirii’ a înregistrat un record de audiență, însă nu a fost lipsit de controverse. Poliția s-a autosesizat, în primele ediții, după ce concurentul Robert Braia a mărturisit că i-a aruncat pisicile de la balcon. Acum, show-ul de la Antena 1 a devenit subiectul unei sesizări la CNA, trupa Urma având rolul de reclamant.

Citește și: Marcel de la Insula iubirii a renunțat la colaborarea cu Jimmy Dub: „Nu am cerut miliarde, l-am lăsat pe el. Dacă lăcomia e mai presus de prietenie…'


Citește și: Cum și-au făcut apariția concurenții și ispitele de la Insula iubirii la VIVA! Influencers Party 2024. Marcel s-a îmbrăcat ca Don Corleone, iar Iustina și-a arătat burtica de gravidă, într-o rochie sexy

Citește și: Cum a trecut Larisa Udilă peste pierderea sarcinii: „Anul acesta m-a doborât la pământ'

Citește și: Cine este Eric Aradits din serialul „Iubire cu parfum de lavandă’. Are 19 ani și este fiul actorului Andrei Aradits

Insula Iubirii, reclamată la CNA de Trupa Urma pentru folosirea fără acord a piesei „Cine iubește și lasă’


Se pare că melodia generic a emisiunii, „Cine iubește și lasă’, i-a adus Antenei 1 o reclamație la CNA. Trupa Urma a invocat legislația privind drepturile de autor și cere despăgubiri, acuzând că s-au utilizat fără acord fragmente din piesa lor. Fondatorul formației a specificat că nu au fost contactați de producători și nu-și doresc nicio asociere cu show-ul în cauză.

„Nu am fost contactaţi şi nu ne-am oferit niciodată acordul pentru folosirea muzicii URMA în cadrul acestei emisiuni şi nu suntem interesaţi, dimpotrivă, de nici o formă de asociere cu această emisiune şi cele de gen, acum şi pururea şi în vecii vecilor, amin.


De asemenea, mi s-a adus la cunoştinţă că piesa a mai fost folosită şi în cadrul altor episoade, aspect pe care nu l-am verificat personal, deoarece orice formă de vizualizare a acestei emisiuni tv îmi provoacă o durere acută mentală, pe alocuri chiar şi stări de greaţă’, a transmis fondatorul trupei URMA, conform Pagina de Media.

„Menţionez că piesa URMA – Cine Iubeşte Şi Lasă, inclusă pe albumul Lost End Found, nu e o reinterpretare, cover, prelucrare, fiind o compoziţie originală, cu linie melodică şi cuvinte proprii, înregistrată la UCMR ADA şi teoretic protejată de legislaţia în vigoare a drepturilor de autor. Singurul element comun şi asemănare cu piesa Mariei Tănase e folosirea cuvintelor „Cine iubeşte şi lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă’, provenite dintr-un blestem de dragoste popular, cu autor anonim, auzit de Maria în casa etnomuzicologului Harry Brauner’, a mai specificat ei.


Cum explică Antena 1 folosirea melodiei

Norina Ionescu, reprezentantul legal al Antena Group, a explicat că este vorba de o singură frecvență și s-au folosit doar 15 secunde din piesa trupei Urma.


„Da, ne pare rău că asocierea pe care o văd ei este una nefericită. Avem şi multe alte exemple în care diverşi artişti şi-au dorit să promoveze muzica prin intermediul acestei platforme care este Insula Iubirii. Secvenţa are 15 secunde. Acea temă, „Cine iubeşte şi lasă’ este o interpretare plătită de Antenă’, a spus ea.

CNA a decis, însă, că reclamaţia ţine de legea drepturilor de autor, zonă în care forul nu are atribuţii, şi nu de legea audiovizuală. Plângerea a fost redirecționată către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Sursa foto: Facebook