Gourmand Cookbook Award, cu o traditie de 20 de ani, sau Oscarul culinar' şi-a desemnat castigatorii, iar Laura Cosoi şi volumul său, „Ramai la masa?' s-au impus la sectiunea Best Tv Chef Book – Europe a premiilor Gourmand cu premiul Best in the World'.
Laura şi-a ridicat personal premiul la festivitatea care a avut loc anul acesta in Yantai, China.
Vedeta i-a dedicat premiul logodnicului ei, Cosmin, şi a declarat: Ramai la masa nu este o simpla carte de bucate, ci un proiect foarte personal. Reteta acestei carti cred ca este motivul pentru care a fost desemnata castigatoare. In primul rand pentru ca totul a pornit din pasiune si din dorinta de a impartasi. Este o carte la care am lucrat cu gandul la public si reprezinta chiar o parte din viata mea. Multe dintre retetele cuprinse in Ramai la masa? sunt cele cu care-l rasfat pe viitorul meu sot, Cosmin, iar prietenii nostri au fost primii care au savurat bucatele! Fotografiile au fost facute de mine si Cosmin pe terasa casei noastre si in bucatarie. Chiar si farfuriile sunt ale noastre. Ramai la masa? este chiar o particica din viata mea pe care am vrut sa o impartasesc oamenilor. Si cred ca toata aceasta emotie cuprinsa in carte a fost ingredientul care a cucerit juriul Gourmand Cookbook Award’.
Laura devine astfel prima autoare a unei carti de bucate care a adus in Romania Oscarul culinar’, castigat, printre alte nume celebre, de Jamie Oliver, in 2000 si 2010.
Gala Gourmand Cookbook Awards se organizeaza din 1995, a creat si dezvoltat industria cartilor de bucate si este considerat cel mai important eveniment pentru si despre publicatiile gastronomice din intreaga lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este mostenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franta.