Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză la 29 de ani: „Aveam sindromul ovarelor micropolichistice. Totul pornește de la hormoni și din intestin”. Cum și-a tratat dereglările hormonale

 Ifrim Georgiana
.

Pe când avea 29 de ani, Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză și sindromul ovarelor micropolichistice. Probleme de infertilitate au determinat-o să-și schimbe radical alimentația, reușind să dea un restart propriului organism. Un doctor naturopat din America, unde prezentatoarea TV a locuit aproape 8 ani, a sfătuit-o să să urmeze o dietă vegană, astfel că a a scăpat de problemele de sănătate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Lili Sandu a devenit mamă pentru prima oară în 2020, la 41 de ani, când l-a adus pe lume pe fiul ei și al lui Silviu Țolu. Pe blogul personal, prezentatoarea TV a descris experiența nașterii și a mărturisit că șansele de a rămâne însărcinată erau mici, iar medicii i-au recomandat fertilizarea in vitro. La 29 de ani, Lili Sandu a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, cea mai frecventă cauză de infertilitate la femei. Se afla în SUA când a primit acest diagnostic și la îndemnul unui medic naturopat, a reușit să combată efectele premenopauzei.

li10li10

Citește și: Care sunt cele 3 reguli după care Lili Sandu și Silviu Țolu își cresc fiul: „Să dea ceva bun de la el și celorlalți”. TJ a împlinit 3 ani

Citește și: De ce nu s-a căsătorit Lili Sandu cu Silviu Țolu: „Nunta era planificată. Din cauza…'. În ce condiții s-ar despărți de el

Citește și: America Express 3 decembrie – Cine a câștigat prima amuletă din a șaptea etapă: „Există un Dumnezeu'. Cătălin și Romică Țociu au fost la un pas de eliminare

Citește și: Alexandra Ungureanu are un nou iubit, după despărțirea de DJ Gojira: „E un om extraordinar de bun, mă iubește, mă respectă. Își dorește să evolueze pentru mine…”

Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză, la 29 de ani

Diagnosticată cu premenopauză la 29 de ani, Lili Sandu a început o dietă vegană, la îndemnul unui medic naturopat din America. Prezentatoarea TV a reușit să amelioreze dereglările horomonale și a menținut echilibrul în alimentație până în ziua de astăzi.

„Fusesem la un doctor și mi-a dat verdictul acesta, era destul de dur, la 29 de ani, că intrasem într-o premenopauză și că aveam sindromul ovarelor micropolichistice. Bucuria și norocul meu a fost că am întâlnit în America un doctor naturopat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să urmez o dietă strict vegană.

Trebuia să dau un restart organismului. Asta se întâmplă când există o problemă hormonală la femei. Trebuie să dai un restart ca să poți să pleci de undeva. Dacă n-ai disciplină nu aduci organismul la un nivel optim. Nu merge doar trei zile, pur și simplu trebuie să o iei de la zero. Au fost niște suplimente, niște super-alimente, ashwagandha, pudra de maca, lăptișorul de matcă, niște tonice care ajută organismul.

La noi, femeile, totul pornește de la hormoni și din intestin. Când vezi o femeie care arată bine și că nu-și arată vârsta înseamnă că stă bine cu probioticele și cu hormonii. Dacă ei sunt echilibrați totul funcționează bine în organism. M-am întors în România și deja organismul știa cam de ce nutrienți are nevoie', a spus prezentatoarea TV, potrivit unica.ro.

Ce dietă are Lili Sandu în prezent

Lili Sandu spune că dieta ei se bazează pe grăsimi naturale. Merge regulat la analize și își ajustează alimentația de fiecare dată când are anumite carențe. Prezentatoarea TV recomandă tuturor femeilor să facă dozări hormonale în fiecare an și să-și facă un test pentru intoleranțe alimentare.

„Mănânc avocado, multe grăsimi naturale. Mi s-a stabilizat organismul, analizele îmi spun lucrul ăsta. Când văd că o iau la vale analizele încep să-mi ajustez un pic dieta. Cred că trebuie să existe echilibru și în dietă și în viață. Există o perioadă în care, dacă sunt probleme de sănătate, trebuie să ne reechilibrăm. După care putem să mai avem scăpări.

Îmi place să trăiesc faptul că înaintez în vârstă, nu ascund asta. În primul rând contează nutriția. Pentru orice femeie recomand dozările hormonale măcar o dată pe an. Să vedem cum stăm cu estrogenul, cu testosteronul, care ajută chiar dacă e bun pentru bărbați. Este foarte bun și pentru femei. Și doi, intoleranțele alimentare. Astea creează inflamație în corp, creează inflamație în intestin și se vede', a adăugat ea, potrivit sursei citate mai sus.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton