Linda Evangelista, prima apariție după ce a fost desfigurată de operațiile estetice: "Nu mai pot trăi în durere"

.

Linda Evangelista a găsit puterea de a vorbi și, mai ales, de a se lăsa fotografiată după ce a anunțat că a fost desfigurată de operațiile estetice. Fostul topmodel a apărut în revista People dezvăluind, pentru prima dată după ce s-a distanţat cinci ani de viaţa publică, sechelele rămase după tratamentul estetic eşuat care a avut asupra ei un efect secundar rar.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, descrie în exclusivitate pentru revista People „coşmarul' pe care îl trăieşte după s-a supus procedurii CoolSculpting dezvoltată de compania Zeltiq, un tratament de criolipoliză pentru a reduce stratul de grăsime şi care asupra ei a avut un efect contrar, „desfigurând-o brutal', spune ea.

„Îmi plăcea să defilez pe podium. Acum mă tem să nu mă întâlnesc cu cineva cunoscut. Nu mai pot trăi aşa, să mă ascund şi să mă ruşinez. Pur şi simplu nu mai pot trăi cu această durere. Acum sunt dispusă să vorbesc, în sfârşit„, a mărturisit Linda Evangelista, potrivit Agerpres.


 

Linda Evangelista, prima apariție după ce a fost desfigurată de operațiile estetice

Linda Evangelista, topmodel celebru în anii 90, apare într-o fotografie în care își arată chipul pe coperta revistei People, însă în paginile interioare ea îşi dezvăluie partea laterală a bustului, îmbrăcată într-un maiou cu bretele, pentru a arăta efectul hiperplaziei adipoase paradoxale (PAH), produs de tratamentul cosmetic pe care l-a urmat.

La câteva luni după tratamentul pe care l-a efectuat în mai multe şedinţe între 2015 şi 2016, ea a început să observe apariţia de protuberanţe, care se întăreau şi deveneau insensibile, în acele părţi ale corpului supuse procedurii de criolipoliză, precum bărbia, pulpele şi zona pieptului.


Evangelista a crezut că nu urmează corect tratamentul şi a ajuns să nu mai mănânce aproape nimic până când, în final, a mers la medic. Acesta a diagnosticat-o cu hiperplazie adipoasă paradoxală (PAH), un efect secundar foarte rar, care afectează mai puţin de 1% dintre pacienţii ce recurg la CoolSculpting şi pentru care nu există vindecare.


Citește și: Minodora, furioasă că piesa ei și a lui Costi riscă descalificarea la Eurovision:’Se face discriminare’

Citește și: Cine este Lucian Pupăzan de la Chefi fără limite.Are propria afacere

Am încercat să remediez singură, crezând că fac ceva greșit. Am ajuns să nu mănânc deloc. Am crezut că îmi pierd mințile‘, a mărturisit Evangelista. În cele din urmă, în 2016, a mers la medic. Mi-am dat halatul jos. Am urlat și am spus: nu am mâncat, mor de foame. Ce greșesc?‘, a povestit ea.


Atunci a fost diagnosticată cu hiperplazie adipoasă paradoxală: L-am întrebat: ce naiba e asta? Și mi-a spus că nu trebuie să țin dietă și că niciun exercițiu nu o va remedia vreodată‘.

 

Linda Evanghelista i-a dat în judecată pe cei care au desfigurat-o

După ce medicul ei a contactat compania care a efectuat procedura, reprezentanții au transmis că vor să facă totul corect și s-au oferit să plătească pentru liposucție. Linda Evangelista susține că, „în ajunul’ operației, a fost informată că procedura va fi acoperită doar dacă ar semna un acord de confidențialitate. Aceasta a refuzat și a avut prima dintre cele două operații de liposucție pe întregul corp în 2016, pentru care susține că a plătit, citează stirileprotv.ro.


După operație, Linda Evangelista spune că a trebuit să poarte îmbrăcăminte de compresie, brâuri și o bărbie timp de opt săptămâni. În caz contrar, afecțiunea putea reveni. Aceasta susține că a urmat indicațiile întocmai chiar și după a doua liposucție din 2017.


Nu a fost bine. Umflăturile sunt proeminente. Și sunt dure. Dacă merg fără brâu într-o rochie, voi avea o frecare până aproape de sângerare. Pentru că nu este ca o frecare moale cu grăsime, este ca o frecare cu grăsime tare’. Aceasta spune că postura ei a fost, de asemenea, afectată deoarece nu mai poatesă țină brațele întinse în lateral. Nu cred că designerii vor dori să mă îmbrace așa‘.

În septembrie 2021, ea a dat în judecată compania Zeltiq, subsidiară a laboratorului biofarmaceutic AbbVie, argumentând că nici marketingul „agresiv' din jurul procedurii Coolsculpting şi nici pe site nu sunt menţionate riscurile de a dezvolta PAH şi a cerut daune în valoare de 50 de milioane de dolari.


După ce a dezvăluit anul trecut pe reţelele de socializare suferinţele prin care a trecut, fostul top model speră ca imaginile publicate acum să „ajute şi alte persoane aflate în aceeaşi situaţie' să-şi recupereze identitatea, pe care „am pierdut-o mai presus de aspectul fizic', a subliniat ea.