Mădălin Ionescu și-a deschis sufletul în emisiunea lui Mihai Ghiță și a povestit un moment de cumpănă din viața lui. Pe când era student, prezentatorul TV a fost la un pas de moarte, pe fondul nopților nedormite și a stilului de viață haotic. Amator de petreceri, a ajuns în stare gravă la spital și a dus o adevărată luptă pentru a se repune pe picioare.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Mădălin Ionescu, 53 de ani, are o carieră longevivă în televiziune și o familie împlinită, alături de Cristina Șișcanu. Prezentatorul TV este un familist convins și duce o viață liniștită, însă nu la fel stăteau lucrurile pe vremea când era student. Jurnalistul a povestit că era un amator de petreceri în anii ’90, însă zbuciumul nocturn l-a adus, în cele din urmă, pe patul de spital. A urmat o adevărată luptă interioară, însă Mădălin Ionescu spune că nu și-a permis niciodată „luxul' de a intra în depresie.
Mădălin Ionescu a fost la un pas de moarte în perioada studenției
Mădălin Ionescu a povestit, în emisiunea lui Mihai Ghiță, că ducea o viață haotică în perioada studenției. Consumul de alcool și nopțile nedormite l-au adus la un pas de tragedie și a ajuns pe mâna medicilor.
„Ca o imagine, încearcă să îți imaginezi Grozăveștiul: copacii erau plini de prezervative și de chiloți în `90. Asta era viața din `90. Ceva inimaginabil! La un moment dat, din cauza acestei vieți intense – am fost un amator de party-uri – am avut o cădere după o noapte de chef, în care am consumat vin negru și am ajuns la spitalul studențesc.
Din momentul acela s-a declanșat în mine un mecanism interior în care a trebuit să îmi explic ce s-a întâmplat cu mine și am intrat așa într-un fel de căutare care a durat o perioadă. Vreo 7 luni nu am dormit decât maxim o oră pe noapte', a povestit Mădălin Ionescu.
„Depresia e un lux. Să ai timp să ai depresie e un lux'
Externat din spital, Mădălin Ionescu a povestit că a trecut printr-o adevărată luptă interioară. Prezentatorul TV nu a suferit de depresie, diagnostic pe care îl consideră un „lux', însă a luptat în fiecare zi pentru a-și salva viața.
„M-am gândit la tot felul de chestii. Am ajuns să îmi controlez creierul în pragul leșinului, să înțeleg că leșinul este un scurtcircuit, fără să am cunoștințe de medicină. Că e produs doar de niște emoții, de niște gânduri.
Pur și simplu am reușit să înțeleg lucruri la care în mod normal nu aveam acces. Mi-am articulat și mi-am așezat în creier tot ceea ce învățasem pentru că trebia să înțeleg cum am ajuns eu în starea aia, la spital, și ce s-a întâmplat în noaptea aia de am fost în pragul unei căderi.
Probabil că a fost un puseu de tensiune. Dintr-un puseu de tensiune am ajuns la spital. Nimeni nu mi-a explicat nimic, mi-a dat niște sedative din alea care te ajutau să te liniștești, 2-3 zile, și mi-au dat drumul acasă.
Nu am avut timpul necesar pentru a intra în depresie. Depresia e un lux. Să ai timp să ai depresie e un lux. Eu n-am avut timpul acesta niciodată. Atunci a trebuit să lupt în fiecare zi pentru că altfel muream. Trebuia să îmi explic ce mi se întâmplă, să mă calmez, să îmi dau confortul necesar, psihic vorbind, pentru a mai putea trece peste încă o noapte', a mai spus el.
Sursa foto: Facebook