Cum a ajuns Nadia Comăneci să poarte torța olimpică la Paris, alături de Serena Willaims, Rafael Nadal şi Carl Lewis: „Se pare că m-am descurcat destul de bine” / La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, jurnaliștii de la BBC nu au recunoscut-o

 Ifrim Georgiana
.

Nadia Comăneci a fost una dintre marile surprize ale organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris, legendara gimnastă aflându-se alături de Serena Willaims, Rafael Nadal şi Carl Lewis în ambarcaţiunea care a dus torţa olimpică pe Sena, spre Grădinile Tuileries. Ceremonia de deschidere a avut loc vineri seară, iar „Zeița de la Montreal' a fost în prim-plan, făcându-și apariția chiar în momentul culminant.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Jocurile Olimpice de la Paris au debutat încă de miercuri după-amiaza, 24 iulie, cu primele evenimente ale sporturilor de echipă. Ceremonia de deschidere a avut loc vineri, fiind prima festivitate desfășurată în afara unui stadion. Diverse momente artistice au fost puse în scenă în timpul defilării delegațiilor pe fluviul Sena, iar publicul a fost încântat cu momente muzicale oferite de Lady Gaga, Aya Nakamura și, la final, de Celine Dion.

453068651_8244335395597962_8418346709479679872_n453068651_8244335395597962_8418346709479679872_n

Citește și: Nadia Comăneci, nominalizată printre starurile din sport care ar putea purta flacăra olimpică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Citește și: Nadia Comăneci are o rețetă specială de sarmale pentru masa de Paște: „Facem în fiecare an o sărbătoare în familie”

Citește și: Familia lui Șerban Copoț, urmărită de Securitate. Cum s-a schimbat viața lor în timpul regimului comunist: „Mama e o eroină și nu exagerez cu nimic. I-a fost extrem de greu, dar nu am văzut-o plângând. Mă sfătuiesc cu ea și acum”

Citește și: Culiță Sterp a avut o copilărie grea, marcată de lipsuri și sărăcie: „Mergeam cu papucii rupți la școală… Țin minte și acum o chestie care m-a traumatizat”

Cum a ajuns Nadia Comăneci să poarte torța olimpică la Paris, alături de Serena Willaims, Rafael Nadal şi Carl Lewis

Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică şi care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii, a fost una dintre marile surprize la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Alături de Serena Willaims, Rafael Nadal şi Carl Lewis, „Zeița de la Montreal' s-a aflat în barca de pe Sena care a dus flacăra olimpică la Grădinile Tuileries.

Zinedine Zidane, fostul mare fotbalist francez, a purtat torța pe podium și, spre surpriza publicului, i-a înmânat-o spaniolului Rafael Nadal, de 13 ori câştigător al turneului de la Roland Garros şi dublu campion olimpic.

La un moment dat, în timpul cursei pe Sena, Nadal i-a înmânat torța Nadiei Comăneci care a părut „netulburată' în timpul acestui moment. Legendara gimnastă a fost aleasă să poarte flacăra olimpică datorită unui demers al cotidianului francez  LEquipe, potrivit hotnews.ro.

„A fost o inițiativă pe care și-a însușit-o și președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, Tony Estanguet', a explicat, într-un interviu pentru GOLAZO.ro fostul mare handbalist român Cornel Penu.

Ce l-a rugat Nadia Comăneci pe Rafael Nadal

În timpul călătoriei istorice pe Sena, Nadia Comăneci l-a rugat pe spaniolul Rafael Nadal să stea în apropiere, în condițiile în care ambarcațiunea se mișca în sus și în jos, pe valuri.

„Se pare că m-am descurcat destul de bine, aveam și ceva tocuri și îi spuneam lui Rafael: Doresc să ajung la acel stick, te rog frumos să stai lângă mine, să nu mă dezechilibrez. Am făcut fotografii, am râs', a mărturisit Nadia Comăneci.

La cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice, legendara gimnastă a demonstrat un echilibru extraordinar și a fost lăudată de presa străină.

„Nadal a părut îngrijorat că flacăra se va stinge din cauza vântului puternic, în timp ce Williams și Lewis păreau alarmați de perspectiva de a ține o flacără liberă într-o mână în timp ce încearcă să-și păstreze echilibrul cu cealaltă. Doar Comăneci, poate deloc surprinzător pentru o femeie care a cucerit două medalii de aur olimpice la bârnă de echilibru, părea netulburată în timp ce barca se plimba în sus și în jos. La un moment dat, Williams a părut să icnească de frică și să se țină de Comăneci pentru liniștire', a scris The Guardian.

Comentatorii de la BBC nu au recunoscut-o pe Nadia Comăneci

Un moment controversat de la debutul Jocurilor Olimpice a fost atunci când Andrew Cotter, cel care a comentat ceremonia, nu a recunoscut-o pe Nadia Comăneci. Pe platforma X, utilizatorii i-au adus mai multe critici jurnalistului britanic.

„În barcă se află și Nadia Comăneci, dar nu este menționată de comentatorii BBC'.

„Este strigător la cer'.

„Comentatorilor BBC să le fie rușine că nu știu cine este Nadia Comăneci! S-au referit la ea drept „o femeie'.

Chiar înainte să înceapă ceremonia, „Zeița de la Montreal' își anunțase prezența: „Vă rog să vă uitați la ceremonia de deschidere fiindcă o să aveți o surpriză'.

Sursa foto: Hepta & Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton