Medicii anunță că Florin Piersic merge, mănâncă și vorbește, după ce a fost transferat la Matei Balș. Primul mesaj al artistului: „Maestrul dorește să transmită pentru toți admiratorii dumnealui…”

 Miniosu Alexandra
.

Medicii anunță că Florin Piersic merge, mănâncă și vorbește, după ce a fost transferat la Matei Balș. Marele actor a ajuns în instituția medicală din Capitală, după ce a stat internat în două spitale din Cluj-Napoca, în urma unei operații la genunchi suferită la finalul lunii aprilie. Iată care este starea lui actuală și ce mesaj le-a transmis artistul tuturor admiratorilor săi!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Luni, pe 29 aprilie, Florin Piersic a fost operat la genunchi, în cadrul Spitalului Militar din Cluj-Napoca. Ulterior, acesta a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, iar de marți seară este internat la Matei Balș, după ce a fost transferat cu un avion SMURD în București.

florin-piersic-7-1florin-piersic-7-1

Citește și: Cum se simte Florin Piersic, după operația la genunchi. Actorul a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca: „Se află sub tratament medicamentos, într-o stare…'

Citește și: Florin Piersic, operat de urgență, după ce i s-a făcut rău pe scenă. Dan Negru, primele declarații despre intervenția actorului: „Nu s-a…'

Citește și: Laura Giurcanu, primele imagini cu iubitul. Vedeta l-a părăsit pe Aris Eram și s-a împăcat cu fostul ei logodnic, care a înșelat-o în trecut / Cum au fost surprinși de paparazzi

Citește și: Ce probleme a întâmpinat Sienna, fiica Andreei Antonescu, de când s-a mutat în România: „Îi e dor de America. Ea, mititica, nu-și dă seama…'. Încă nu a obținut cetățenia

Medicii anunță că Florin Piersic merge, mănâncă și vorbește, după ce a fost transferat la Matei Balș

Potrivit medicilor de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș', starea de sănătate a lui Florin Piersic este una stabilă. În prezent, actorul urmează un tratament în mare parte perfuzabil și reușește să meargă, să mănânce și să vorbească.

„Florin Piersic a ajuns la noi aseară, la ora 22.30 cu o ambulanță. Noi nu avem heliport. Înțeleg că elicopterul care l-a adus la București oricum se întorcea din Ungaria în România. Nu au făcut decât o oprire la Cluj să ia pacientul', a declarat pentru Adevărul dr. Cătălin Apostolescu, managerul spitalului de boli infecțioase Matei Balș.

Același medic a confirmat că Florin Piersic a ajuns la Matei Balș din cauza unei infecții: „În momentul de față, Florin Piersic este evaluat multidisciplinar pentru toate patologiile pe care le are, ținând cont de vârsta dumnealui. Din echipa de medici fac parte medici cardiologici, infecționiști, ortopezi etc. A fost internat la Balș pentru că are o infecție. Este un om bolnav, însă starea lui este una stabilă. Merge, mănâncă, vorbește. În momentul acesta, când vorbim acum, viață lui nu este în pericol. I se face un tratament iar acest lucru presupune, printre altele, și administrarea intravenoasă a medicamentelor. Adică prin perfuzii. Ia multe medicamente'.

Primul mesaj al artistului

Astăzi, institutul Matei Balș a pus la dispoziție presei un comunicat de presă prin care anunță cele mai noi informații legate de starea de sănătate a lui Florin Piersic, dar și ce mesaj vrea să transmită actorul.

„Maestrul Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că „este pe mâini bune”. Începând din momentul internării, 07 MAI ora 22:30, D-nul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Este stabil la acest moment și se află sub strictă supraveghere medicală. Nu putem face afirmații privitoare la evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbidități. Vom reveni cu detalii ulterior', se arată în comunicatul de presă.

Florin Piersic a fost transferat la Matei Balș cu un avion SMURD, la cererea familiei

Florin Piersic a fost adus în Capitală cu un avion SMURD ce participa la un exercițiu NATO în Ungaria. În urma solicitării de transfer, aeronava s-a îndreptat imediat către Cluj-Napoca, de unde a fost preluat marele actor. După ce a aterizat pe Aeroportul Băneasa, artistul a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, la cererea familiei sale. El a ajuns în București marți seara, în jurul orei 22:30, după ce a plecat din Cluj în jurul orei 21:00.

Marele actor Florin Piersic a ajuns la spital la finalul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol. Florin Piersic a urcat pe scena pe data de 8 aprilie, alături de Medeea Marinescu, în piesa „Străini în noapte'. Acesta a trecut atunci printr-o intervenție chirurgicală, mai exact o operație la genunchi, la Spitalul Militar din Cluj, din cauza unei infecții.

Mai apoi, Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, pentru supraveghere, dar acum familia sa a cerut să fie dus la București, pentru a-și continua tratamentul.

Duminică, Florin Piersic a trecut printr-o altă operație ,pentru extragerea sondelor unui stimulator cardiac, montat acum cațiva ani, potrivit stirileprotv.ro.

„Frecvența lui cardiacă este bună, nu mai are nevoie de un stimulator în momentul de față. Este foarte bine, arată mult mai bine decât în urmă cu 4-5 zile, dar are nevoie în continuare de tratament la nivelul genunchiului', a transmis Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii, scrie aceeași sursă.

Sursă foto: Arhivă VIVA!, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton