Medicul Adrian Marinescu anunță că Florin Piersic poate să stea în picioare, cu sprijin, după operație: „Nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că…”

.

Medicul Adrian Marinescu anunță că Florin Piersic poate să stea în picioare, cu sprijin, după operație. Fanii și apropiații marelui actor au, așadar, motive de bucurie. Evoluția stării lui de sănătate este una „lent favorabilă', potrivit doctorilor, deși precizează că este în continuare „un pacient fragil care poate să pună probleme'. Iată ce au mai declarat cadrele medicale!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Florin Piersic se află în continuare internat la ATI, la Spitalul Foișor, după ce, pe 9 mai, a suferit o nouă operație, atunci când medicii i-au montat o proteză provizorie la genunchi, cu pompă de antibiotic, pentru a curăța locul. Medicii din instituția medicală i-au făcut, recent, o nouă evaluare artistului și se pare că lucrurile evoluează în bine.

florin-piersic-19florin-piersic-19

Citește și: Ce spune Monica Pop despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: 'Niciun doctor din lume nu se bucură să aibă personalități pe masă…' Cum comentează intervențiile medicilor / EXCLUSIV

Citește și: Florin Piersic, primul mesaj de când se află în spital: „Sunt viu! Țineți-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești…”

Citește și: Cum răspunde Andreea Bostănică comentariilor răutăcioase din mediul online: „Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni. Oamenii mă urăsc fără niciun motiv. Ce viață tristă aveți'

Citește și: 'N-am sărbătorit absolut nimic. Am avut multă treabă, că noi tundeam oile…' Ce a povestit Mama Geta despre întoarcerea lui Iancu Sterp din Republica Dominicană și când va da o petrecere în cinstea lui / EXCLUSIV

Medicul Adrian Marinescu anunță că Florin Piersic poate să stea în picioare, cu sprijin, după operație

Medicii de la Spitalul Foișor, unde e internat Florin Piersic, au transmis că starea lui se ameliorează, iar, potrivit evaluării sale făcute marți dimineață, prezintă „o evoluție lent favorabilă'.

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în această dimineață (marţi – n.r.), de către echipa medicală prezintă o evoluție lent favorabilă.

Starea generală se ameliorează, parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere față de ziua precedentă”, transmit medicii de la Spitalul Foișor.

Și medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, a făcut noi declarații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Doctorul susține că evoluția maestrului e una foarte bună. Așadar, medicii au speranțe mari că artistul își va reveni.

'Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluția a fost bună. Și post-operator și pe partea de proces infecțios, lucrurile sunt echilibrate.', a spus medicul Marinescu, la Medika TV, potrivit news.ro.

„E un pacient fragil care poate să pună probleme'

Medicul Adrian Marinescu a subliniat, însă, faptul că, în continuare, cadrele medicale sunt în gardă și îl supraveghează mereu pe Florin Piersic (88 de ani). În ciuda evoluției sale, maestrul continuă să fie un pacient fragil, din cauza problemelor de sănătate pe care le are, dar și din cauza vârstei.

'Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace. Din punctul meu de vedere, e un pacient fragil care poate să pună probleme. Îmi doresc din tot sufletul să fie bine.', a mai spus Adrian Marinescu.

Același medic a anunțat că operația de înlocuire a protezei cu un alt dispozitiv a fost un succes, iar acum Florin Piersic se poate ridica singur la marginea patului. În plus, cu sprijin, poate sta și în picioare.

'Nu înseamnă că dacă nu e proteza definitivă, lucrurile nu pot să meargă la perioada de recuperare. Nu numai că se ridică la marginea patului, cu sprijin poate să stea în picioare. Lucrurile vor merge mai departe.', a conchis medicul Marinescu, potrivit sursei menționate.

Florin Piersic își dorește să se întoarcă pe scenă

Internat în spital, Florin Piersic l-a întrebat pe medicul Adrian Marinescu ce se va întâmpla, de acum încolo, cu reprezentațiile sale de pe scenă, pentru că-și dorește să joace teatru cât mai curând. Conform spuselor doctorului, nici nu se ia în calcul ca actorul să meargă fără sprijin, având în vedere evoluția lui din prezent, după problemele de sănătate.

Totuși, medicul Adrian Marinescu a menționat că e foarte încrezător în evoluția recuperării actorului. Acum, principala sa preocupare e să nu apară nimic neprevăzut care să-l poată destabiliza pe maestrul Florin Piersic, căci speră să se facă bine cât mai curând.

Sursă foto: Captură video, Facebook, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton