„Am discutat la telefon. Este stabil, însă e în continuare un pacient fragil, care…”. Medicul Adrian Marinescu, ultimele informații despre starea lui Florin Piersic / A fost vizitat la spital de Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu

.

Medicul Adrian Marinescu a dezvăluit ultimele informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Maestrul se află în continuare internat la Spitalul Foișor din Capitală, după cea mai recentă operație suferită la genunchi, pe 9 mai, când medicii i-au montat acestuia o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic, pentru a curăța locul. Marele actor a fost vizitat de Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu. Iată cum se simte în prezent!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Florin Piersic e în continuare pe mâinile medicilor de la Spitalul Foișor din Capitală. Așadar, maestrul se află sub supraveghere, după ce, în ultimele săptămâni, a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Ultima a avut loc pe 9 mai, atunci când doctorii i-au montat artistului în vârstă de 88 de ani o proteză provizorie, la genunchi. Din fericire, pare că starea lui se îmbunătățește, dar necesită, totuși, monitorizare.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu, directorul Spitalului Balș, despre Florin Piersic: „Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol'


Citește și: Irina Loghin se roagă pentru Florin Piersic: „Mă doare sufletul. Situația lui este critică, dar e un  luptător, o să fie bine!'

Citește și: Costin Craioveanu, fostul soț al Mihaelei Cernea, condamnat la închisoare. Decizia magistraților la un an de la accidentul produs, după ce s-a urcat beat la volan și a avariat două mașini

Citește și: Fetele lui Codin Maticiuc nu au văzut niciun film în care joacă actorul: ‘Nu le-am putut arăta nimic până acum…’ Ce proiect a acceptat de dragul lor și când va intra în cinematografe / EXCLUSIV


Medicul Adrian Marinescu, ultimele informații despre starea lui Florin Piersic

Medicul Adrian Marinescu, directorul Spitalului Balș, a dezvăluit, recent, ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Potrivit spuselor lui, e încrezător într-o evoluție bună. Doctorul a povestit că a stat de vorbă cu actorul acum câteva zile și spune că „este stabil’, dar precizează că e în continuare „un pacient fragil’.


„Suntem încrezători într-o evoluție bună. Este stabil, însă este în continuare un pacient fragil, care are afecțiuni cronice, inclusiv cele cardiace. Chiar am discutat la telefon zilele trecute.

Maestrul avea un tonus bun. A rămas că mâine, când i-am promis că o să-i fac o vizită, va avea un mesaj pe care să-l transmită și sigur că îl voi spune și eu mai departe.

Eu sunt în continuare încrezător că lucrurile vor merge într-o direcție bună, dar este adevărat că este nevoie de prudență.


Este un caz complex. Sper ca timpul să fie în favoarea noastră și să putem trece de la o etapă la alta.

Să treacă cu bine de momentul operator, să fie în regulă cu procesul infecțios, să mergem mai departe cu partea cardiacă și să ajungă, în final, și la proteza definitivă de genunchi.

Legat de momentul operator, putem spune că pericolul mare a trecut. Însă, într-o situație de acest fel, este bine să gândești prudent și să ai o monitorizare permanentă pentru tot ce urmează.


Fiecare oră este importantă, pentru că orice complicație poate să apară’, a declarat medicul Adrian Marinescu, ieri, pentru antena3.ro.

Florin Piersic „s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni’

De asemenea, reprezentanții Spitalului Foișor din Capitală au anunțat sâmbătă că starea de sănătate a lui Florin Piersic se îmbunătățăște, subliniind faptul că, „după mai multe săptămâni’, marele actor „s-a ridicat în picioare la marginea patului’.


„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni’, se arată în comunicatul transmis de Spitalul de Ortopedie Foișor.


Maestrul a fost vizitat la spital de Alexandru Rafila și de Marcel Ciolacu

Aflat în continuare pe patul de spital, Florin Piersic a avut parte de două vizite neașteptate. Au venit să-l vadă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dar și premierul Marcel Ciolacu. În timp ce cel din urmă a decis să nu ofere declarații, Alexandru Rafila și-a exprimat bucuria față de starea de spirit pozitivă a artistului.

„Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea dar să aibă o viaţă apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie – intervenţia chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară’, a spus Alexandru Rafila despre Florin Piersic, notează Agerpres.


Sursă foto: Facebook, Arhivă VIVA!, Captură video