Ce mesaj ascuns există în „Adolescence', serialul viral de pe Netflix. De ce Jamie, personajul principal, primește doar o jumătate de sendviș. Experta Dannielle Haig a explicat care este semnificația ascunsă dintr-o scenă-cheie a episodului trei. Gestul pare unul banal, dar este, de fapt, un test psihologic care oferă indicii despre caracterul lui și relația pe care o are cu autoritatea.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Serialul „Adolescence’ de pe Netflix a captivat publicul cu povestea sa intensă și detaliile bine gândite. Un expert a dezvăluit semnificația ascunsă dintr-o scenă-cheie a episodului trei, explicând de ce personajul principal, Jamie, primește doar o jumătate de sendviș. Gestul aparent banal ar fi, de fapt, un test psihologic care oferă indicii despre caracterul său și relația cu autoritatea.
Cuprins
Serialul „Adolescence’, devenit un adevărat fenomen pe Netflix, ascunde detalii subtile care adaugă profunzime poveștii. Un detaliu imporant, observat într-o scenă-cheie din episodul trei, a fost explicat de o expertă în psihologie, care susține că jumătatea de sendviș primită de Jamie este mai mult decât pare.
Owen Cooper, actorul de doar 15 ani care îl interpretează pe Jamie Miller, un adolescent de 13 ani acuzat de crimă, a fost lăudat pentru performanța sa impresionantă. Episodul în care personajul său este intervievat de psihiatrul Briony (interpretată de Erin Doherty) a fost considerat unul dintre cele mai intense ale seriei.
Un detaliu aparent banal, și anume faptul că Briony îi oferă lui Jamie doar jumătate dintr-un sendviș cu brânză și murături, ar avea o semnificație ascunsă. Potrivit psihologei Dannielle Haig, acesta este, de fapt, un test.
„Bucata de sendviș, în special faptul că aceasta conține ceva ce nu-i place lui Jamie, ar putea fi o modalitate de a-i testa răspunsul. Îl respinge? Îl mănâncă pentru a fi politicos? Comentează? Aceste reacții oferă o perspectivă asupra personalității sale.
Dacă pur și simplu îl tolerează fără să se plângă, poate sugera că se simte neputincios și este obișnuit să i se facă astfel de lucruri. Este un mod inteligent de a evalua modul în care Jamie se vede pe sine în raport cu figurile de autoritate, dar și dacă se simte capabil să-și afirme propriile nevoi’, a precizat Dannielle Haig, conform Daily Mail.
Citește și: Serialul sumbru de pe Netflix care a făcut senzație. Ce îl face atât de captivant pentru public
Serialul „Adolescence’ de pe Netflix a devenit un adevărat fenomen
Serialul „Adolescence’ de pe Netflix a devenit un adevărat fenomen. Drama de patru episoade, filmată într-o singură înregistrare continuă, urmărește povestea adolescentului acuzat de uciderea unei colege.
Serialul a fost apreciat nu doar pentru povestea sa captivantă, ci și pentru interpretarea lui Owen Cooper, pe care unii critici o consideră cel mai bun debut pe ecran din ultimii 50 de ani.
Serialul „Adolescence’ de pe Netflix analizează impactul negativ al rețelelor de socializare asupra tinerilor, stârnind dezbateri despre influențele dăunătoare din mediul online și importanța educației digitale pentru adolescenți și părinți.
Producția, care spune povestea unui adolescent acuzat de uciderea unei colege, a atras atenția parlamentarilor și a stabilit noi recorduri de vizionare, obligând societatea să reflecteze asupra efectelor social media asupra copiilor.
Hannah Walters, cofondatoarea companiei Matriarch Productions, care a realizat serialul, a făcut câteva declarații despre serialul momentului.
„Știam că facem ceva relevant, dar nu eram pregătiți pentru impactul său. Este copleșitor, serialul a avut 93 de milioane de ore de vizionare. Am primit un mesaj că este pe primul loc în Arabia Saudită și se discută despre el în școlile de acolo. Nu m-ar surprinde dacă cineva ar spune că îl urmărește pe Jupiter’, a transmis Hannah Walters pentru sursa citată anterior.