Michel Blanc a murit în urma unui infarct, la 72 de ani. Actorul a jucat împreună cu Medeea Marinescu în filmul „Je vous trouve très beau”: „Nu am apucat să îi spun cât de mult a însemnat...”

 Ifrim Georgiana
.

Autorul, scenaristul şi regizorul francez Michel Blanc a murit în urma unui infarct, la 72 de ani, scrie presa franceză. Printre filmele în care a jucat se numără și „Je vous trouve très beau', unde apare și actrița română Medeea Marinescu. Aceasta a postat un mesaj emoționant în memoria actorului.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Michel Blanc a murit în spital în noaptea de joi spre vineri, potrivit presei franceze. Regretatul artist a suferit un infarct, anunțul decesului fiind făcut de Gérard Jugnot, prietenul și partenerul său din legendara trupă Splendid. Primăvara trecută, cei doi s-au reunit pentru o ședință foto de excepție, pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a revistei Paris Match.

blancblanc

Citește și: Medeea Marinescu încă primește mesaje la mai bine de 30 de ani de la rolul marcant din „Maria Mirabela”: „Este o enormă bucurie. E important să joci roluri care și rămân. Sunt părinți din generația mea și îmi spun…” Cum au reacționat băieții ei după ce au văzut filmul / EXCLUSIV

Citește și: Medeea Marinescu: I-a cucerit pe francezi cu un zambet

Citește și: Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au încercat să își salveze căsnicia prin terapie de cuplu: „Eu voiam să ne împăcăm. Plecam de acolo plânsă și furioasă…'. Ce regretă după divorț

Citește și: Fiica lui Eminem, Hailie Jade, este însărcinată. Modul inedit prin care tânăra l-a anunțat pe celebrul rapper că va deveni bunic

Michel Blanc a murit în urma unui infarct, la 72 de ani

Cinematografia franceză este în doliu după decesul actorului Michel Blanc. Născut la Courbevoie, în Hauts-de-Seine, unicul fiu al unui transportator şi al unei dactilografe, a intrat în atenţia publicului la mijlocul anilor 1970 ca membru al trupei Splendid, alături de Christian Clavier, Gérard Jugnot, Thierry Lhermitte, Josiane Balasko, Marie-Anne Chazel şi Bruno Moynot. Trupa de actori s-a făcut remarcată prin turnee în cafenelele-teatru ale capitalei.

Într-un interviu acordat Madame Figaro, în 2019, Michel Blanc se descria ca fiind „neliniştit' şi „nerăbdător'. Va rămâne în memoria publicului francez pentru rolul său cult Jean-Claude Dusse, burlacul neîndemânatic din trilogia „Les Bronzés' (1978, 1979 şi 2006) a lui Patrice Leconte, dar şi pentru vocea sa din „Le père Noël est une ordure' (1982) a lui Jean-Marie Poiré.

În anii 80, Michel Blanc trece de cealaltă parte a camerei de filmat şi, în 1984, regizează „Marche à lombre', un succes de box-office în care doi prieteni ipohondri – interpretaţi de el şi de Gérard Lanvin – care încearcă să revină în lumea muzicală din Paris fără o adresă fixă, prietenul care trebuia să-i găzduiască dispărând. A continuat să îşi diversifice activităţile şi a petrecut mulţi ani pe scenă.

Mesajul dureros al Medeei Marinescu după moartea actorului

În 2006, Michel Blanc a jucat alături de Medeea Marinescu în „Je vous trouve très beau/ Vă găsesc fermecător', regizat de Isabelle Mergault. Pe rețelele de socializare, actrița a transmis un mesaj pentru cel care i-a fost partener în peliculă.

„Nu am apucat să îi spun cât de mult a însemnat pentru mine întâlnirea cu el. Cu câtă delicatețe s-a purtat cu partenera lui din acel film, cu toți cei de pe platou. Ce actor minunat, atât de subtil, de fin în a-și creiona orice rol. Un actor inteligent și cultivat, un fin observator a tot ceea ce se petrecea în jurul lui pe platoul de filmare, de o mare modestie și o nobilă discreție. Mi-a fost un minunat partener de filmare (m-a aparat, atunci când a fost cazul, mi-a arătat ce înseamnă încredere și generozitate).

Am sperat mereu că am să îl reîntâlnesc și am să îi spun toate astea și dacă nu reușeam s-o fac așa cum trebuie, în franceza mea deficitară, să îi spun măcar atât, ceva ce cred din adâncul sufletului: Michel, Je vous trouve tres beau! Drum lin, dragul meu, Michel Blanc', a scris actrița pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Hepta & Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton