Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere, la Jocurile Olimpice 2024. România are acum opt medalii

 Miniosu Alexandra
.

Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere, la Jocurile Olimpice 2024. Halterofila română a bifat această reușită importantă în cariera ei, miercuri, pe 7 august, la JO de la Paris. În prezent, țara noastră se laudă acum cu opt medalii în cadrul celebrului eveniment multi-sportiv.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Sportiva noastră, pe numele ei complet Mihaela Valentina Cambei, a câștigat medalia de argint la categoria 49 kg, miercuri seara, pe data de 7 august 2024, la Jocurile Olimpice de la Paris. Halterofila a totalizat 205 kg, devansată la ultima încercare din concurs de campioana olimpică en titre, chinezoaica Zhihui Hou, cu 206 kg, scrie digi24.ro.

mihaela cambei 1mihaela cambei 1

Citește și: Sabrina Voinea nu a călcat în afara liniei și a fost depunctată pe nedrept la Jocurile Olimpice, arată imaginile NBC. Fotografia care i-a adus penalizarea este din timpul altei prestații: „Nu era de ieri. Probabil a fost din prima zi de concurs'

Citește și: Fiul Nadiei Comăneci a apărut cu iubita la Jocurile Olimpice de la Paris. După competiții, Dylan Conner și Scarlette au explorat orașul iubirii și s-au fotografiat lângă Turnul Eiffel

Citește și: 'Vorbim de norocul omului care poate lua multe forme, de la sacul cu mălai, la o vilă în Dubai…' De unde s-au inspirat Viorica și Ioniță de la Clejani pentru noua lor piesă, 'Moara cu noroc', și ce ședință foto și-a făcut solista / EXCLUSIV

Citește și: Laura Cosoi, dezvăluiri emoționante despre nașterea celei de-a patra fetițe: „Nu am avut un travaliu foarte lung, a fost o naștere naturală. A fost mare, a avut 4,100 kg”. Cum au reacționat surorile când au văzut-o pe Aida

Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere, la Jocurile Olimpice 2024

Mihaela Cambei a avut o prestație impecabilă în concurs, ridicând pe rând la smuls haltera la 89, 91 şi 93 kg, iar apoi la aruncat, la 106, 110 şi 112 kg. Sportiva a suferit și o accidentare ușoară la mâna stângă, la a doua tentativă la aruncat, dar a condus concursul până la ultima încercare a lui Zhihui Hou, potrivit Agerpres.

Zhihui Hou deţine mai multe recorduri mondiale și a făcut record olimpic la smuls, cu 117 kg. Bronzul a fost câștigat de thailandeza Surodchana Khambao, cu 200 kg.

Reușita Mihaelei Cambei e o mare mândrie și bucurie pentru țara noastră, mai ales că ultima medalie olimpică a României la haltere a fost câștigată de Nicu Vlad în 1996, bronz, la Atlanta. În 2016, tot la Jocurile Olimpice, Gabriel Sîncrăian a obţinut o medalie de bronz, însă bucuria nu a durat mult, pentru că mai apoi a fost descalificat pentru dopaj.

România are opt medalii la JO 2024

Până acum, România are opt medalii la JO 2024. Sportivii noștri au obținut trei de aur, patru de argint şi una de bronz. Aurul a fost cucerit de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost câștigat de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

Bronzul a fost obținut de David Popovici la 100 metri liber.

Sursă foto: Captură video, Profimedia images

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton