Mihai Sturzu a devenit comandant de aeronavă, la peste 10 ani de la destrămarea trupei Hi-Q: „Sunt foarte mândru”. De ce a renunțat la muzică și politică

.

Mihai Sturzu a devenit comandant de aeronavă, la peste 10 ani de la destrămarea trupei Hi-Q. Au trecut mai bine de 20 de ani de când Mihai Sturzu făcea parte din trupa Hi-Q, alături de Florin Grozea și Dana Nălbaru. De la desființarea grupului muzical, artistul s-a reprofilat profesional, iar de mai bine de 10 ani lucrează în aviație. Iată ce spune Mihai Sturzu despre cariera lui și de ce a renunțat la muzică!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Mihai Sturzu a devenit comandant de aeronavă, la peste 10 ani de la destrămarea trupei Hi-Q. Mihai Sturzu a făcut parte din trupa Hi-Q, înființată în anul 1996, alături de Florin Grozea și Dana Nălbaru. După 18 ani de activitate, grupul muzical s-a desființat, însă foștii membri au păstrat legătura și încă se mai întâlnesc. În 2012, Mihai Sturzu s-a apucat de o școală de pilotaj, pentru că a vrut să-și îndeplinească un vis din copilărie. În paralel, acesta a activat și în politică, însă a renuntat după șase ani.


Citește și: În ce relații a rămas Mihai Sturzu cu Florin Grozea, după destrămarea trupei Hi-Q. Cum l-a afectat plecarea Danei Nălbaru: „Nu a fost deloc ușor’

Citește și: Alessandra Stoicescu a zburat în Mykonos, cu avionul pilotat de Mihai Sturzu, fost membru Hi-Q. Fetița ei a a avut voie în cabină

Citește și: Mircea Sandu ar fi fost diagnosticat a patra oară cu cancer: „Lupt în continuare, iubesc viața'


Citește și: Ruby s-a afișat complet nemachiată într-un clip, pe TikTok. Reacția fanilor: „Semeni cu soția lui Puya’

Mihai Sturzu a devenit comandant de aeronavă, la peste 10 ani de la destrămarea trupei Hi-Q

În urmă cu mai bine de 10 ani, Mihai Sturzu a urmat cursurile unei școli de pilotaj, căci, spune el, încă din copilărie și-a dorit să devină pilot. La 32 de ani, fostul memebru din trupa Hi-Q avea licență de pilot, un domeniu cu totul diferit față de cel în care activase până atunci.


„Am făcut școala de la Ghimbav-Brașov pentru prima licență, iar azi am ajuns să am licențele pentru toate tipurile de avion. Am luat licență de pilot privat la vârsta de 32 de ani. Mai târziu, trei prieteni s-au rugat de mine să mă duc cu ei la școala de piloți de linie, aveau nevoie să fie patru oameni în grup.

Am crezut că e supergreu, așa a și fost, dar în 2017 am terminat școala de piloți de linie, iar la 38 de ani aveam interviu la companie. E foarte mișto aviația, se potrivește cu felul meu de a proceda. Am învățat foarte multe, nimic nu este la întâmplare, totul este pe bază de școală, nu de talent. Sigur că are și poezia ei, oricât de riguroasă ar fi, vezi cele mai frumoase răsărituri și apusuri din cockpit. Se îmbină rigurozitatea cu poezia’, a povestit fostul cântăreț, conform protv.ro.


Mihai Sturzu: „Sunt foarte mândru de mine’

Pe rețelele de socializare, Mihai Sturzu a anunțat că a reușit să devină comandant de aeronavă, îndeplininându-și visul din copilărie.

„După zece ani de când zbor cu avioane mici și cinci de când zbor cu avioane mari, de astăzi sunt comandant. Sunt mulți oameni la care mă gândesc cu recunoștință… primul instructor, colegul de bancă din școala de aviație, mentorul meu, atâția alți piloți de la care am învățat mereu câte ceva…


Well, îmi mulțumesc din suflet mie! Sunt foarte mândru de mine! Love and devotion. Later edit (a doua zi dimineață): sunt impresionat de miile de mesaje, comentarii, gânduri bune transmise. Vă mulțumesc din suflet! Dacă aș putea, v-aș lua pe toți în cel mai mare avion din lume și am pleca în cele mai frumoase vacanțe!’, a scris acesta în mediul online.


Mihai Sturzu a activat în politică

După ce a renunțat la muzică, Mihai Sturzu a activat timp de șase ani în politică. Acesta a făcut parte din partidul PSD, însă, în prezent, spune că nu mai are tangențe cu acest domeniu.

„Nu mai am nicio legătură cu politica. În afară de faptul că mai am prieteni politicieni, oameni extraordinar de buni și de sufletiști. Sunt oameni geniali și în PSD, și în PNL, și în USR. Dar am rămas prieten cu ei și nu vorbim politică atunci când ne vedem. Pur și simplu nu mă mai interesează. Îmi văd de viața mea’, a zis el înr-un interviu pentru Libertatea.

Sursa foto: Facebook