Mircea Solcanu, despre perioada grea când și-a îngrijit mama bolnavă de cancer: „Nu a dorit să facă chimioterapie. A fost cumplit”. A pierdut-o în urmă cu doi ani

 Ifrim Georgiana
.

După ce s-a retras din televiziune, Mircea Solcanu a trecut printr-un șir de drame. Pe lângă problemele de sănătate cu care s-a confruntat, fostul prezentator TV și-a pierdut mama și a rămas singur. Femeia fusese diagnosticată cu cancer, iar el s-a mutat la Constanța ca s-o îngrijească. Ultimele luni petrecute împreună au fost dure și pline de suferință.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Mircea Solcanu a fost prezentatorul emisiunii „Poveștiri adevărate', de la Acasă TV. În 2012, acesta a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier și a decis să se retragă de pe micul ecran. În urma operației, fostul jurnalist a rămas fără auz la urechea dreaptă. O altă lovitură grea a primit cu doi ani în urmă, atunci când mama lui s-a îmbolnăvit de cancer. Tot în acea perioadă a aflat că i-a recidivat tumoarea la creier.

solcanusolcanu

Citește și: Mircea Solcanu și-a luat licența în Actorie, dar doliul după mama lui îl ține departe de scenă: „Aștept vremuri mai liniștite”

Citește și: Mircea Solcanu este în doliu! Mama lui s-a stins din viață: 'Un înger zboară sus la cer'

Citește și: Teo Trandafir și Ilinca Vandici au comentat anunțul matrimonial publicat de Oana Roman: „Dacă mă apucam să scriu, ieșea o belea, că sunt vai de capul meu”

Citește și: Cum a apărut soția lui Ianis Hagi, Elena, la meciul România-Ucraina. Gheorghe Hagi, după victoria obținută: „Un moment incredibil. A fost fenomenal…”

Mircea Solcanu, despre perioada grea când și-a îngrijit mama bolnavă de cancer

Mircea Solcanu și-a deschis sufletul și a vorbit despre momentul când și-a pierdut mama. Ea se îmbolnăvise de cancer, iar fostul jurnalist a decis să se mute la Constanța ca s-o îngrijească. Femeia a refuzat să facă chimioterapie și a urmat o altă formă de tratament. Situația a fost îngreunată de lipsa banilor, dar și de problemele de sănătate ale lui Mircea Solcanu.

„Da, acum doi ani. (Nr. Și-a pierdut mama). S-a îmbolnăvit la un moment dat, noi trăiam fiecare din pensia lui, nu ne-am permis multe lucruri, adică aceste tratamente și la un moment dat ea nu a dorit să facă chimioterapie, i s-a părut foarte rău și în momentul în care nu faci chimioterapie, cealaltă alternativă este…. Am început această aventură împreună cu ea pe 15 septembrie 2021 și știu exact data pentru că trebuia să mergem undeva unde să ne interesăm să facă radioterapie', a povestit fostul prezentator TV în podcastul lui Cătălin Măruță.

„Nu mă mai înțelegeam cu ea'

Mircea Solcanu spune că ultimele luni petrecute lângă mama sa au fost grele și pline de suferință. El spune că nu o mai recunoștea din cauza tratamentului agresiv pe care îl urma.

„Ești conștient, dar nu te împaci cu gândul. Cred că cu două săptămâni înainte îmi spunea de acolo din pat, că a fost după imobilizată la pat, din ianuarie până în mai, trebuia să am grijă de ea, nu aveam bani pe cine să pun să plătesc să stea cu ea sau s-o îngrijească. Am stat eu. A fost cumplit, pentru că nu mă mai înțelegeam cu ea la un moment dat din cauza acestor medicamente. Omul respectiv nu mai acolo el, e în altă parte, nu știu unde se duce, dar nu mai vorbește omul pe care îl știi tu acolo.

Chiar mă gândeam, dacă la un om bolnav care are nevoie de așa ceva are aceste efecte, nu vreau să mă gândesc, am văzut niște copii. Cum să iei așa ceva în lumea asta?', a mai povestit el în același podcast.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton