Misterul traistei de care Sofia Vicoveanca este nedespărțită, pe scenă. De ce o poartă mereu și ce ține în ea

 Dumba Gabriela
.

Pe lângă vocea inconfundabilă, două dintre elementele definitorii pentru îndrăgita Sofia Vicoveanca sunt mărgelele și traista. Artista de muzică populară nu se desparte niciodată de aceste două accesorii și multă lume s-a întrebat, de-a lungul anilor, ce anume poartă în acea trăistuță pe care Sofia Vicoveanca o ia inclusiv pe scenă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Născută în Toporăuți, parte a Bucovinei care a fost anexată de URSS, și mutată alături de mamă în Vicovu de Sud, județul Suceava, Sofia Vicoveanca a devenit nu doar o emblemă a muzicii populare românești, dar și un om care a demonstrat că poate învinge soarta potrivnică.

Deși în copilărie, părinții ei se descurcau bine material, viața Sofiei s-a schimbat când tatăl său a a fost luat ca prizonier de ruși. Duritatea despre care unii vorbesc în ceea ce o privește pe îndrăgita artistă vine ca o reminiscență din copilărie, când peste tot vedea oameni încercănați de griji și îngreunați de probleme, a dezvăluit chiar ea într-un interviu mai vechi pentru Adevărul.

Multă lume este curioasă ce ține artista în traista pe care o are mereu pe scenă. În urmă cu trei ani, Sofia Vicoveanca a devoalat secretul și a dezvăluit că ține apă, medicamente, agrafe și 10 lei. Poate părea surprinzător, dar povestea banilor pe care-i are cu ea este una emoționantă.

„Eram la un spectacol într-un cămin cultural dintr-un sat din Botoşani. După ce am cântat, pe scenă a urcat un bătrânel care mi-a spus că am cântat la nunta fiicei sale şi care mi-a dat o bancnotă de 10 lei ca să îmi iau o ciocolată. Am zis că dumnealui are mai mare nevoie de acei bani decât mine, dar nu a vrut să-i ia înapoi astfel că am jurat că nu voi cheltui acei 10 lei câte zile voi avea. Şi eu mă ţin de cuvânt', a mărturisit Sofia Vicoveanca.

2Sofia-Vicoveanca-coronavirus2Sofia-Vicoveanca-coronavirus

Povestea numelui de familie vine de la locul în care a ajuns cu mama ei, Vicov. Numele de familie al tatălui era Fusa, iar cel al soțului, Micu, dar a rămas la Vicoveanca pentru că așa a devenit cunoscută și i s-a părut un nume de scenă potrivit.

Pandemia a ținut-o departe de scenă

În cei peste 60 de ani petrecuți pe scenă, Sofia Vicoveanca nu a petrecut niciodată atât de mult timp departe de cei care îi iubesc muzica, așa ca acum, de când a izbucnit epidemia COVID-19 în România.

„Am cântat într-un singur loc, la un cumătru, dar a fost puțină lume, s-a păstrat distanța. Duminică o să  cânt, o să fiu pe scenă la Botoșani. Dar va fi la fel, puțină lume și la distanță. Mi-a lipsit foarte mult cântatul. E greu să nu te mai poți exprima artistic așa cum trebuie”, a declarat interpreta de muzică populară, în vârstă de 78 de ani, pentru Click!.

https://www.youtube.com/watch?v=QrxfNBOeNNw&feature=emb_logo

Pe de altă parte, ea a profitat din plin de zilele libere.

„În pandemie am stat în casă, cuminte. Am scris, am înregistrat piese. Până acum am înregistrat patru melodii din 20 de melodii pentru un album nou. Va fi gata probabil de Sărbători. Nu mă grăbesc. Noi, artiștii, am fost cei mai oropsiți. Să nu cânți pentru public atâta vreme. E foarte greu. Consider că am pierdut un an. Oamenii s-au înrăit. Eu stau la bloc, dar am mai fost și la căsuța mea de la Vicov. La bloc nu pot cânta. A fost greu”, a mai povestit artista

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton