Moartea lui Diego Maradona: 7 persoane inculpate de omor cu premeditare

.

La șase luni de la moartea lui Diego Maradona, șapte persoane au fost acuzate de „omor simplu cu premeditare” de către procurorii care anchetează moartea fostului fotbalist. Acuzaţii, al căror proces va începe la 31 mai, sunt toţi profesionişti din domeniul medical care s-au ocupat de îngrijirea lui Maradona.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Biroul procurorului general din oraşul San Isidro, de lângă Buenos Aires, a cerut totodată judecătorul dosarului, Orlando Diaz, să le interzică inculpaţilor părăsirea Argentinei, scrie news.ro, care citează agenția EFE.


Persoanele care vor fi audiate ca acuzate sunt infimierii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid, coordonatorul infirmierilor, Mariano Perroni, medicul care a coordonat spitalizarea acasă a fostului fotbalist, Nancy Forlini, psihologul Carlos Angel Diaz, psihiatrul Agustina Cosachov şi neurochirurgul Leopoldo Luque, indicat drept medicul de familie al lui Maradona.


Procurorii au dorit iniţial să-i acuze de presupus omor involuntar, dar în cele din urmă au decis să-i acuze de crimă cu premeditare, infracţiune pentru care pot primi pedepse de 8 până la 25 de ani de închisoare, după ce au primit, la începutul acestei luni, raportul comisiei medicale, în care 11 experţi au evaluat circumstanţele morţii lui El Pibe de Oro.

Raportul, al cărui conţinut a fost difuzat de mass-media argentiniană, a stabilit că performanţa echipei sanitare care l-a asistat pe Maradona a fost „inadecvată, deficitară şi nesăbuită’ şi a lăsat în voia sorţii starea de sănătate a pacientului.

Operat la începutul lunii noiembrie 2020 pentru un hematom la cap, Maradona a murit câteva săptămâni mai târziu, la 25 noiembrie 2020, ca urmare a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate, potrivit autopsiei.

Înregistrările şocante cu Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona

Leopoldo Luque a fost înregistrat în timp ce îi cerea detalii unui asociat despre starea de sănătate a lui Diego Maradona.


„La Bario San Andres. Trebuie să ajungi tot acolo unde mergem noi mereu, la Santa Maria de Tigre. Și ții drumul, mergi până când dai în strada Italia. La Italia stă.

O să îți dau locația mai târziu. Da, idiotule, pare că a făcut stop cardio-respirator! Grasul va muri făcând pe el. Habar nu am ce a făcut’, sunt fragmente din înregistrarea care a şocat-o pe fiica lui Diego Maradona.

Citește și: Dramele din viața lui Dan Bittman. Tatăl său a murit când se afla pe scenă:„O tragedie


Citește și: Cum arată soacra lui Dani Oțil.Gabriela Prisăcariu seamănă leit cu mama ei

Citește și: Artistul italian Franco Battiato a murit.Familia a făcut anunțul dureros

„Maradona ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire'

Raportul experţilor medicali care arată că legendarul Diego Maradona, decedat în noiembrie la 60 de ani din cauza unor probleme cardiace, a fost abandonat de îngrijitorii săi, a fost predat justiţiei argentiniene.

Într-un document de 70 de pagini, comisia medicală însărcinată cu investigarea, la cererea justiţiei, a ultimelor ore ale vedetei argentiniene, a stabilit că Diego Maradona „a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte’ de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o „perioadă de agonie prelungită', informează news.ro.


Declaraţiile a două dintre cele cinci fiice ale fostului căpitan al Argentinei, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), care l-au arătat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatăl lor, au dus la iniţierea de proceduri legale.


Comisia medicală formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, concluzionează că fostul campion mondial „ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire' dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire. 

„Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea
generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi
tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată’
, se arată în document.