Monica Pop dezvăluie cât de periculoasă este dieta cu apă: „După 9 zile în care nu am mâncat absolut nimic, ajunsesem în pragul accidentului vascular”

 Miniosu Alexandra
.

Monica Pop a dezvăluit duminică, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai', cât de periculoase pot fi dietele, cum ar fi cea cu apă. Specialistul a vorbit despre impactul devastator pe care aceasta îl poate avea asupra sănătății. Ca exemplu s-a dat chiar pe ea, povestind că, după 9 zile de alimentație exclusivă cu apă, a ajuns în pragul accidentului vascular.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Duminică, 25 august 2024, Dr. Monica Pop a fost invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai', de la Kanal D. În cadrul show-ului, celebrul medic oftalmolog a vorbit, printre altele, și despre pericolul dietelor extreme, cum ar fi cea cu apă.

monica pop 1monica pop 1

Dr. Monica Pop a mărturisit că, acum 15 ani, și ea a recurs la o astfel de dietă drastică. Atunci, ea nu a mâncat niciun fel de aliment timp de 9 zile, după ce într-o zi a apelat la un artificiu vestimentar. Aceasta și-a cumpărat atunci o bluză cu câteva numere mai mici în care era conștientă că nu va putea să încapă, iar timp de 9 zile de dietă a băut doar o ceașcă cu cafea fără zahăr pe zi și pe parcursul zilei consuma apă plată atât cât era nevoie.

Citește și: Ce tratament a urmat Monica Pop după cele cinci operații de cancer de colon: „Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite – boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare…”

Citește și: Ce strategie de a învinge boala și-a făcut Monica Pop, care se luptă de 10 ani cu cancerul de colon: „Nu am vrut să plec din țară și a doua zi, după fiecare operație, eram la muncă. Maxim de 10 ori am vorbit cu soțul meu despre…”

Citește și: Răzvan Fodor a luat-o la roast pe Iulia Albu: „a demonstrat că poți reuși în viață doar cu imaginație, talent și un nume celebru. Are noroc că e frumoasă!' Cum a reacționat vedeta

Citește și: De ce surpriză au avut parte Amalia Enache și fiica ei în vacanța din Japonia. Dana Rogoz a reacționat: „Exact așa am simțit și noi!'

Monica Pop dezvăluie cât de periculoasă este dieta cu apă

Între timp, dietele de orice fel au ajuns în vogă, mai ales în rândul vedetelor. Cu toate că în trecut Monica Pop era pro dietei cu apă, acum nu o mai recomandă, ba chiar susține că poate fi extrem de periculoasă.

După 9 zile în care nu am mâncat absolut nimic, eu ajunsesem în pragul accidentului vascular', i-a povestit Monica Pop lui Denise Rifai.

Cu toate că timp de 9 zile a urmat dieta cu apă și s-a bucurat că a slăbit aproape 40 de kilograme, Monica Pop nu mai recomandă nimănui această dietă. Aceasta i-a explicat prezentatoarei Denise Rifai cât de periculoasă poate fi o cură de slăbire drastică pentru sănătate.

„În primul rând presa a preluat greșit. Niciodată nu am făcut o dietă cu apă. Din potrivă! Nu am băut apă. Asta ar fi fost foarte important să beau, dar pentru că nu mâncam nimica, nu îmi era sete. Mi-am pus lângă mine o sticlă cu un capac roșu, să îmi atragă atenția. Nu îmi atrăgea nimic. Și într-adevăr, 9 zile nu am mâncat nimic. În 9 zile m-am dezumflat foarte tare. Deci, am slăbit câteva kilograme și într-un magazin, erau în spatele meu două doamne mai în vârstă, hipoacuzice și una zice „uite-o pe aia de la ochi' și cealaltă a zis „nu este aia, că aia este mai grasă' și mi-a plăcut foarte mult că a zis așa și în acea zi m-am dus la spital fără mașină, că așa a fost, nu mai știu de ce și aveam ochelari de soare. Portăreasa zice: „Nu aveți voie să intrați aici' Deci, nu m-a recunoscut și foarte bine m-am simțit pentru treaba asta. Însă, deci vă spun, nici vorbă de dietă cu apă, dar într-adevăr nimic nu am mâncat 9 zile.

După aceea, nu am mai putut să mai țin pentru că după 9 zile mi-a fost rău, nu m-am simțit foarte bine și foarte necăjită… Și am făcut o observație, pe care o recomand tuturor, mâncăm prea mult. Fără discuție. Și atunci, am redus…nu am gândit logic asta, s-a întâmplat, pentru că m-a sunat o prietenă, exact când eram la masă, să mă roage pentru un bolnav. Și vorbind cu ea mâncasem foarte puțin și mi-am dat seama când m-am întors la masă că nu îmi mai era foame, după puțină mâncare.

A doua zi, s-a întâmplat la fel. Ea mi-a dat telefon să întrebe ce este cu bolnavul acela, și exact la fel s-a întâmplat. Am plecat de acolo, am mâncat puțin și când m-am întors nu mai îmi era foame. Și mi-am dat seama că senzația de sațietate se pune foarte repede și că mâncăm prea mult. Și asta a fost baza. Am slăbit 37 de kg, dacă nu chiar 40 și într-adevăr s-a schimbat viața din toate punctele de vedere', a mai povestit medicul.

Monica Pop nu recomandă nimănui dieta cu apă

Așadar, Dr. Monica Pop nu s-a ferit să vorbească public despre pericolele dietelor cu apă, aducând în discuție chiar experiența ei personală, în care, spune ea, ajunsese aproape de un accident vascular după 9 zile fără niciun fel de aliment.

Deși Monica Pop reușise să dea jos kilogramele nedorite atunci, aceasta susține că riscurile unei astfel de diete sunt majore și le recomandă oamenilor să evite acest tip de cure drastice, pentru a nu risca să aibă probleme de sănătate.

Sursă foto: Facebook, Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton