A murit actorul Liviu Crăciun, care a jucat în "Liceenii": „Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat...”

 Matei Bianca
.

Este zi de doliu în lumea teatrului și filmului din România! A murit actorul Liviu Crăciun! Actorul Teatrului Național „I. L. Caragiale' s-a stins din viață la frumoasa vârstă de 89 de ani. Anunțul despre decesul lui a fost făcut de Teatrul Național din București, care a publicat un mesaj trist pe rețelele de socializare personale. Actorul a jucat în „Liceenii' și „Oglinda'. Iată cine a fost actorul Liviu Crăciun, dar și când va fi înmormântat acesta!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Este o veste tristă în teatrul și filmul țării noastre! S-a stins din viață actorul Liviu Crăciun, la vârsta de 89 de ani. A jucat în următoarele filme renumite din România: „Liceenii', „Oglinda', „Hotel de lux' și „Un surâs în plină vară'. Când va fi actorul condus pe ultimul drum.

liviu3liviu3

Citește și: Cum arată mormântul Laurei Stoica, la 18 ani de când a murit alături de logodnicul ei, Cristian Mărgescu, într-un accident de mașină

Citește și: A murit Toto Schillaci, la 59 de ani. Fotbalistul supranumit „Salvatore della patria” a fost starul Italiei la Cupa Mondială din 1990

Citește și: Asia Express 23 septembrie – Oana Paraschiv și Mihai Găinușă s-au certat: „Aș vrea să-mi schimb coechipierul. Știam cine-mi ești, dar…' / Cine a câștigat imunitatea etapei

Citește și: Cum arată astăzi Cristina Mîndru, bona Irinei Columbeanu: „Am suferit mult când a trebuit să plec…”. Când a revăzut-o ultima dată pe fiica lui Irinel Columbeanu

A murit actorul Liviu Crăciun, la 89 de ani

Este zi de doliu în lumea teatrului și filmului din România! A murit marele actor Liviu Crăciun! Actorul s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani și a lăsat un gol imens în inimile persoanelor care l-au cunoscut și i-au apreciat munca.

Anunțul despre decesul lui Liviu Crăciun a fost făcut de Teatrul Național „I. L. Caragiale' din București. Reprezentanții teatrului au transmis un mesaj trist prin intermediul rețelelor de socializare.

„Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie. Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă şi pe ecran, dar şi prin bunătatea şi generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neşters în inimile celor care l-au cunoscut. Drum lin către stele!', a transmis TNB pe pagina de Facebook.

Când va fi înmormântat actorul

Liviu Crăciun va fi înmormântat miercuri, pe data de 25 septembrie 2024, la ora 11:00, la cimitirul Cernica 2 de pe strada Poet George Țărnea din comuna Pantelimon, județul Ilfov. Cei care l-au apreciat pe actor pot merge mâine să-și ia rămas-bun de la el.

Reprezentanții de la Teatrul Național „I. L. Caragiale' din București au transmis informații importante despre înmormântarea actorului.

Cine a fost Liviu Crăciun

Liviu Crăciun s-a născut în anul 1935 la Târgu Mureș și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, unde a studiat sub îndrumarea profesoarei Marietta Sadova, fiind parte din promoția anului 1957.

Actorul a avut o carieră diversificată, implicându-se atât în film, teatru, cât și în televiziune și radio. La Teatrul Național „I. L. Caragiale' din București a jucat din anul 1960 până în anul 2004, colaborând cu regizori consacrați precum Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța și Gelu Colceag.

Ultima sa apariție pe scena acestui teatru din Capitală a fost în anul 2004, când l-a interpretat pe Vornicul Jurj în piesa „Apus de soare' de B. Șt. Delavrancea, în regia lui Dan Pița. Printre filmele importante în care a jucat se numără „Un surâs în plină vară' (regia Geo Saizescu), „Liceenii' (regia Nicolae Corjos), „Hotel de lux' (regia Dan Pița) și „Oglinda' (regia Sergiu Nicolaescu).

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton