NATO a dublat forțele armate din România: "Nu vom trimite trupe în Ucraina"

.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunțat miercuri că alianța nord-atlantică va înființa patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. NATO dă asigurări că nu va trimite trupe în Ucraina, ci doar consolidează poziţia de apărare cu patru noi grupuri de luptă în aceste patru țări membre NATO.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Înaintea summit-ului NATO de la Bruxelles, care va avea loc în cursul zilei de joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ținut să facă câteva declarații de presă în care explică faptul că NATO are responsabilitatea de a se asigura că războiul nu va escalada dincolo de granița ei.

‘ Rusia a mai folosit arme chimice înainte, în Siria. Suntem îngrijorați și vom discuta acest subiect la summit. Răspândirea contaminării chimice ar putea avea consecințe și pentru țările vecine Ucrainei, a declarat acesta.


NATO a dublat forțele armate din România și în alte 3 țări membre NATO

‘Nu vom trimite trupe NATO în Ucraina. Am dublat numărul trupelor în Polonia și în țările baltice, în Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România – va fi un anunț făcut la summit, a declarat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO este de părere că un război chimic nu poate avea niciodată un câștig. Acesta susține că și Rusia a căzut de acord cu acest aspect în repetate rânduri. Se pare că în caz de atac nuclear există deja un plan și se știe cum va trebui gestionată situația.


‘NATO își va apăra toți aliații. O utilizare a armelor nucleare va schimba fundamental natura acestui război iar Rusia trebuie să înțeleagă că un astfel de război nu trebuie purtat niciodată și că un astfel de război nu poate fi câștigat.


Este un aspect asupra căruia Rusia s-a declarat de acord de nenumărate rânduri, dar retorica nucleară din prezent contrazice tot ce Rusia a spus în cadrul Națiunilor Unite. Vom face tot posibilul pentru a împiedica un război nuclear dar nu trebuie să existe nicio îndoială în legătură cu reacția noastră promptă în cazul unui atac. Avem planuri și știm ce vom face, dacă va fi cazul, a mărturisit secretarul general al NATO.

Citește și: Cristina Spătar apelează la estetician, din nou:Ce i-a spus fiul ei: „Ești o egoistă, la noi nu te gândești. La ce procedură apelează cântăreața


Citește și: Ce înălțime și ce greutate are Raluca Bădulescu:„Regimul pe care l-am ținut se bazează pe…/ EXCLUSIV

Citește și: Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin:Demnitatea noastră nu va salva vieți

Cum va ajuta NATO Ucraina

Jens Stoltenberg dorește mai mult sprijin pentru Ucraina, mai ales asistență de securitate cibernetică, la o lună de la izbucnirea războiului.

„Mă aștept ca la summit-ul de joi, aliații să decidă să venim cu și mai mult sprijin pentru Ucraina, inclusiv asistență de securitate cibernetică dar și echipamente pentru apărarea împotriva atacurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare. Invazia lui Putin este brutală iar suferința umana, îngrozitoare, a spus Jens Stoltenberg.


Secretarul general al NATO susține că se va face tot posibilul ca situația să nu se înrăutățească.

‘Suntem deciși să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini Ucraina. Dar avem responsabilitatea de a ne asigura că acest război nu se va extinde în afara granițelor Ucrainei', a declarat Jens Stoltenberg.


Ucraina nu intră în NATO

În cadrul declarațiilor desfășurate înaintea summit-ului, Jens Stoltenberg a făcut unul dintre cele mai așteptate anunțuri. Se pare că NATO nu are în vedere includerea Ucrainei.

„Primirea Ucrainei în NATO nu este în planurile noastre acum, dar sprijinul pentru Ucraina rămâne o prioritate', a declarat acesta. ‘Un conflict între NATO și Rusia ar provoca mai multă moartă și distrugere, a completat Jens Stoltenberg.

Surso foto: Hepta