Nicu Covaci a fost înmormântat cu o zi mai devreme, la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului și au participat doar cei apropiați

 Ifrim Georgiana
.

Nicu Covaci a fost înmormântat miercuri seara, cu o zi mai devreme decât se anunțase. Ceremonia a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, iar la Cimitirul Eroilor din Timișoara au fost participat doar cei apropiați.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, a murit la Spitalul Județean din Timișoara. Starea de sănătate a artistului s-a degradat treptat după ce a suferit o operație pe creier în luna martie. Medicul care l-a tratat a spus că era diagnosticat cu „cea mai agresivă formă de cancer cerebral’. După operația din primăvară, acesta părea să se recupereze și își sărbătorea ziua de naștere alături de apropiați. Din păcate, colegii săi de trupă au decesul vineri, pe 2 august a.c.

nic8nic8

Citește și: Imagini dureroase de la priveghiul lui Nicu Covaci: 'Drum lin către stele…'. Sicriul liderului trupei Phoenix este alb, decorat cu pasărea Phoenix și versurile care l-au consacrat

Citește și: Nicu Covaci, omagiat de peste 250 de motocicliști, în Timișoara. Ce gest emoționant au făcut în memoria lui: „A fost un mare patriot, nu doar local. Un om fără de care noi n-am fi fost ceea ce suntem'

Citește și: 'Vorbim de norocul omului care poate lua multe forme, de la sacul cu mălai, la o vilă în Dubai…' De unde s-au inspirat Viorica și Ioniță de la Clejani pentru noua lor piesă, 'Moara cu noroc', și ce ședință foto și-a făcut solista / EXCLUSIV

Citește și: Cine este Mihai Găvan de la Mireasa, sezonul 10. Provine dintr-o familie cu cinci frați și a fost sportiv de performanță: „N-aș trece niciodată peste înșelat'

Nicu Covaci a fost înmormântat miercuri seara, cu o zi mai devreme, la Cimitirul Eroilor din Timișoara

Miercuri seara, începând cu ora 18.00, porțile Cimitirului Eroilor din Timișoara au fost închise pentru ca înmormântarea lui Nicu Covaci să aibă loc într-un cadru privat. Câteva imagini cu locul de veci al artistului au apărut pe Opinia Timișoarei.

Deși anunțată inițial pentru ziua de joi, ceremonia funerară a avut loc după ce sicriul artistului a fost ridicat de la Filarmonica Banatul, unde cei care l-au îndrăgit i-au putut aduce, timp de două zile, un ultim omagiu.

Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, iar prezenți au fost doar actualii membri ai trupei Phoenix, câțiva prieteni, precum și Ivona, cea care i-a fost parteneră lui Nicu Covaci timp de 39 de ani.

Înmormântarea lui Nicu Covaci fusese stabilită pentru ziua de joi

La începutul săptămânii, Raluca Talasma, impresara trupei Phoenix, anunțase că înmormântarea lui Nicu Covaci va avea loc joi, 8 august. Totodată, aceasta a anunțat că nu s-a pus problema incinerării trupului artistului.

„Va fi înmormântat creștinește, joi, la Timișoara, la Cimitirul Eroilor. Acum pot să vă confirm pentru că sunt aici, cu familia, și stăm de vorbă. (…) Nici nu s-a pus problema vreodată de cremare. A ieșit în presă că, vezi Doamne, familia s-a opus hotărârii trupei. Trupa nu a avut niciodată un cuvânt de pus, adică noi nu facem altceva… Că nu suntem noi aparținătorii. Nu suntem factor de decizie', a declarat aceasta pentru HotNews.

Proiectul Phoenix va merge înainte

Marți, membrii formației Phoenix au anunțat că proiectul va continua și că va fi lansat un album în care se va regăsi o melodie, „Nemuritorul', sub forma unui omagiu pentru Nicu Covaci.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton