Nicu Covaci a murit. Liderul trupei Phoenix s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, internat în spital: "Prin TOT ce ne-a lăsat Moștenire, Nicu Covaci este, de azi, Pururi, NEMURITOR!"

.

Nicu Covaci a murit. Din nefericire, este vestea momentului în lumea muzicii și a showbiz-ului românesc. Liderul trupei Phoenix s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, internat în spital, după ce în ultima vreme s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, iar starea lui nu era deloc una bună. Anunțul trist a fost făcut chiar de către colegii săi de breaslă!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Vestea morții lui Nicu Covaci a șocat pe toată lumea, în contextul în care toți cei dragi și care l-au cunoscut de-a lungul vieții așteptau declarații pozitive de la colegii lui de breaslă. Din păcate însă, cel care a fost unul dintre cei mai mari și mai influenți muzicieni din istorica rock-ului românesc nu mai putea comunica, în această după-amiază, după ce starea de sănătate s-a agravat.

nicu-covaci-1nicu-covaci-1

Citește și: Nicu Covaci este grav bolnav și bănuiește că are o problemă la creier: „Fiecare medic îmi spune altceva. Iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara”

Citește și: Nicu Covaci, internat din nou la terapie intensivă, într-un spital din Timișoara. Artistul a fost operat în urmă cu trei luni de o tumoră pe creier. Care este starea lui, acum

Citește și: Cristi Gram, chitaristul Phoenix, adevărul despre starea de sănătate a lui Nicu Covaci, după ce a fost iar internat: „Ultimele analize atestă faptul că răspunde pozitiv tratamentului pe care îl parcurge”

Citește și: Mircea Baniciu, după moartea lui Nicu Covaci: „Drum lin! Regrete imense!”. Au făcut istorie împreună în trupa Pheonix, dar s-au și certat de multe ori

Nicu Covaci a murit. Liderul trupei Phoenix s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, internat în spital

Nicu Covaci a murit, iar plecarea lui în Lumea de Dincolo a adus multă durere! Chiar în cursul zilei de ieri, reprezentanții trupei Phoenix au dat vești nu tocmai bune despre starea lui de sănătate, precizând că tratamentul postoperatoriu al lui Nicu Covaci nu a avut efectul dorit și că au apărut complicatii care împiedică finalizarea acestuia. La nici 24 de ore distanță, tot ei au postat pe pagina lor oficială de Facebook un mesaj extrem de dureros, prin care au anunțat trecerea lui în neființă.

„De azi ne-asteaptā, Dincolo, Cel Ce Ne-a Dat Nume. Prin TOT ce ne-a lāsat Mostenire, Nicu Covaci este, de azi, Pururi, NEMURITOR!', este mesajul care anunță vestea tristă pe pagina de Facebook a trupei Phoenix.

Nicu Covaci avea mai multe probleme de sănătate

Încă de la începutul anului, artistul, în vârstă de 77 de ani, a acuzat mai multe stări de rău. În luna martie s-a confruntat cu mai multe simptome care i-au dat de bănuit, astfel că după ce a început să simtă că îi amorţeşte faţa, dar și să aibă probleme de vedere, a hotărât să îşi facă un RMN, iar rezultatele indicau o tumoră pe creier.

Nicu Covaci a ajuns la Spitalul Judeţean Timişoara, în 22 martie 2024, unde a fost supus operaţiei pe creier, făcută de echipa medicului Horia Pleş, iar de aici au urmat multe momente de evoluție. Starea de sănătate a artistului se îndrepta spre bine, dar la un moment dat a fost interat de către familie într-un centru de îngrijiri din localitatea Săcălaz. Ulterior, în luna iunie, după ce a terminal şedinţele de radioterapie, Nicu Covaci a fost internat în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara. În ultima vreme au urmat mai multe momente complicate pentru starea lui de sănătate, astfel că la aproape 5 luni de zile de la operația pe creier a încetat din viață.

De aproape o lună, liderul formației Phoenix se află internat în secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara. Asta, după ce, pe 22 martie, Covaci a fost supus unei intervenții chirurgicale ce a durat aproape șase ore. 

O echipă de neurochirurgi a încercat să îi înlăture o tumoare pe creier. După operație, starea de sănătate a artistului nu a fost una tocmai bună, motiv pentru care cadrele medicale au decis internarea acestuia.

Recent, colegii de trupă ai lui Covaci au anunțat pe o rețea socială că starea de sănătate a artistului nu permite tratamentul post-operatoriu, fiind una extrem de gravă. În prezent, medicii de la Spitalul Județean din Timișoara fac tot ce le stă în putință pentru a-i ușura suferința artistului. Trebuie precizat că nici ei nu sunt foarte optimiști în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a lui Nicu Covaci”, a relatat, vineri după-amiază, corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

Nicu Covaci a descoperit cu greu problemele de sănătate

În ultimii ani, Nicu Covaci s-a simțit rău de mai multe ori, uneori chiar înainte de a urca pe scenă, însă a pus totul pe seama oboselii și a stresului. La un moment dat însă a început să meargă mai des la spital și să facă analize pentru a depista ce probleme de sănătate are. Din păcate însă medicii nu găseau nimic suspect, ceea ce îl dezamăgea profund fiindcă simțea că lucrurile nu sunt în regulă.

‘Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier.

Am fost la două spitale de aici din Spania, la două în Timișoara și unul în București. Fiecare medic îmi spune altceva, nu am încredere acum în nimeni. Unii spun că, în ultimă instanță, este ceva la creier. S-a întâmplat ceva acolo. Eu, dacă șed, e bine. Dacă mă ridic în picioare amețesc de nu mai pot. Fac tratament, iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara. Asta trebuie să fac timp de trei luni. O mare bucurie, ce să zic…

Nu pot să fac nimic. Nu pun mâna pe chitară, nu pun mâna pe pensulă. Nu fac absolut nimic. Sper să vină unii. Vine un prieten pe la mine, sper. Dan Pandrea o să vină. Cei din gașca veche au treaba lor, nu au timp să vină aici’‘, a spus Nicu Covaci pentru fanatik.ro, în luna februarie.

Nicu Covaci locuia de mai bine de 30 de ani în Spania

Nicu Covaci locuia de mai bine de trei decenii în Spania și, la un moment dat, a povestit cum a ajuns să ia această decizie.

‘Din 1977, când am scos formația din țară, închisă în boxele „Marshall’, am continuat să compun, să cânt și să mă lupt împotriva răului! După vreo 10 ani, deci în 1988, am descoperit frumusețile Spaniei și m-am stabilit aici, unde sunt și acum, deci pe deal, în pădure și cu Mediterana sub nas. Așadar, aici locuiesc de atâta timp și vin în țară doar să cânt și să întăresc șira spinării românilor’, povestea, acum ceva vreme, Nicu Covaci.

Era fericit și împlinit în Spania, fiind în natură și uimit de frumusețea acestei țări. Reamintim că Nicu Covaci, pe numele real Nicolae Covaciu a fost un compozitor, cântăreț, chitarist, pictor și grafician român, cunoscut ca fondator și lider al formației Phoenix, alături de care a bucurat multe suflete și a urcat de mii de ori pe scenă.

Sursă foto: facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton