Nicu Covaci, omagiat de peste 250 de motocicliști, în Timișoara. Ce gest emoționant au făcut în memoria lui: „A fost un mare patriot, nu doar local. Un om fără de care noi n-am fi fost ceea ce suntem”

 Miniosu Alexandra
.

Nicu Covaci a fost omagiat, recent, de peste 250 de motocicliști, în Timișoara. Aceștia au făcut un gest emoționant în memoria regretatului artist, exprimându-și respectul față de tot ce a însemnat el. Consideră că liderul trupei Pheonix a fost un „mare patriot' și că și-a iubit țara din tot sufletul. Iată ce mesaj au transmis în memoria marelui cântăreț!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Nicu Covaci a murit vineri, 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani. În ultima perioadă, starea lui de sănătate nu era una deloc bună, iar medicii i-au pus un diagnostic dur: cancer cranian. Deși a trecut printr-o operație dificilă și a urmat mai multe tratamente severe, din păcate, artistul a pierdut lupta cu boala și s-a stins din viață, veste ce i-a îndurerat pe toți fanii și apropiații săi.

nicu covaci 8nicu covaci 8

Regretatul Nicu Covaci va fi înmormântat joi, 8 august 2024, într-un cadru restrâns. Trupul său neînsuflețit a fost așezat într-un sicriu cu alb, pe care sunt inscripționate versuri ale pieselor sale celebre. Acesta a fost depus, alături de chitarele lui, în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Banatul.

Citește și: Nicu Covaci s-a stins cu un mare regret: „Dezamăgit şi năpădit de coşmaruri. Recunosc că am avut şi pe vremurile acelea probleme, pentru că noi aveam curajul să deschidem gura şi să spunem ceea ce credem. Adevărul este că…”

Citește și: Nicu Covaci va fi înmormântat creștinește, în Cimitirul Eroilor din Timișoara. Impresara trupei Phoenix: „Nici nu s-a pus problema vreodată de incinerare”

Citește și: Splash! Vedete la apă, o ediție specială dedicată emisiunii Insula Iubirii: „Amalgam de emoții, adrenalină, frică și distracție”. Ce foști concurenți vor participa

Citește și: Aurel Pădureanu a împlinit 74 de ani. Unde și-a petrecut ziua de naștere și ce face, în fiecare zi, de când a murit Cornelia Catanga: 'Îmi trimitea o scrisoare pe care își punea buzele și-mi zicea…'/ EXCLUSIV

Nicu Covaci, omagiat de peste 250 de motocicliști, în Timișoara

În memoria lui Nicu Covaci, marți seară, peste 250 de motocicliști, unii veniți din Serbia, au umplut străzile din Timișoara. Aceștia au participat la o paradă moto, ce a început din Nordul orașului, pe strada Divizia 9 Cavalerie, și au pornit parada până la locul în care se află sicriul marelui artist.

„Timişoara îi aduce un ultim omagiu lui Nicu Covaci, un mare timişorean. Un om fără de care noi n-am fi fost ceea ce suntem, timişorenii, şi românii, în general.

Pentru că el a făcut ceea ce a făcut pentru Timişoara. A fost un mare patriot, nu doar local. Ne-a învăţat să ne iubim oraşul, să ne iubim ţara. De aia suntem atâţia timişoreni, să arătăm că el va trăi mereu şi va fi în inima noastră tot timpul…

Iubea motocicletele. În ultimele lui două ture cu motocicletă a fost cu mine, chiar de ziua lui, când a împlinit 75 de ani. A fost un motociclist incredibil. A avut aventuri extraordinare. A iubit mult motocicletele. A fost nu doar un cântăreţ, un motociclist sau un rocker…. A fost Nicu Covaci, omul care ne-a dat nume', a declarat Sorin Stanca, preşedinte al Asociaţiei Moto Hells Angels, conform news.ro.

„Pierdem nu doar un artist, ci o parte din sufletul unei naţiuni'

De asemenea, și motociclistii de la Doomstriker Lemc Romania au ținut să-și exprime iubirea față de regretatul Nicu Covaci, printr-un mesaj emoționant. Liderul trupei Phoenix nu a fost doar un mare artist, ci și un mare iubitor de țară și fan al motocicletelor, spun aceștia.

„Drum lin, Maestre Nicu Covaci! Cu inimile îndurerate şi cu sufletele apăsate de o tristeţe profundă, Doomstriker LEMC România îşi ia rămas bun de la cel care a fost şi va rămâne pentru totdeauna un simbol al muzicii şi spiritului liber românesc.

Nicu Covaci nu a fost doar un muzician, ci inima care a bătut neîncetat pentru FolkRock românesc, un visător neobosit care a crezut în puterea muzicii şi în libertatea oferită de mişcarea motorock.

Astăzi, pierdem nu doar un artist, ci o parte din sufletul unei naţiuni. Simţim durerea acestei pierderi în fiecare notă, în fiecare vers care ne-a legat inimile de muzică lui. Maestre, ne vom aminti mereu de ţine cu respect şi recunoştinţă. Pentru noi, rămâi un far călăuzitor pe drumul pe care l-ai deschis cu curaj şi pasiune', au transmis motocicliștii.

Sursă foto: Facebook, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton