Mircea Radu, alaturi de prieteni, la vernisajul expozitiei sale

 Adina Rosetti
.

Cunoscut ca realizator de emisiuni, prezentator de stiri, actor, scriitor si fotograf, Mircea Radu a vernisat sambata la pranz, la targul de carte Gaudeamus, expozitia de fotografie „Eu citesc. Dar tu?'.

 

Expozitia face parte dintr-un proiect mai amplu, care implica persoane publice din Romania (Cristian Topescu, Dana Deac, Eugenia Voda, Ileana Popovici, Monica Pop, Mircea Badea, Oreste, Razvan Mazilu si Sergiu Nicolaescu) care isi doresc sa readuca lectura in atentia publicului.

Ideea i-a venit lui Mircea Radu pe aleile Parcului Herastrau. „Nimeni din cei aflati pe banci nu avea o carte in maini. Nimeni nu citea… I-am intalnit pe prietenii mei, Dinu Lazar si Vlad Epstein, le-am spus asta si am convenit ca trebuie facut ceva pentru a schimba aceasta stare de lucruri. Asa s-a nascut proiectul Eu citesc. Dar tu?' in care personalitati, oameni notorii, vedete iubite fac acelasi lucru: citesc',  a marturisit Mircea Radu.

 

 

Dinu Lazar, unul dintre fondatorii scolii moderne romanesti de fotografie a vorbit despre pasiunea pentru fotografie a semnatarului expozitiei. O parte dintre cei care apar in fotografii citind (Ilean Popovici, Oreste, Dana Deac, Mircea Badea)  i-au fost alaturi lui Mircea la vernisaj si au spus cateva cuvinte despre acest proiect. Ceilalti au trimis gandurile lor, subliniind importanta lecturii in dezvoltarea personala.

 

[gallery ids=""]

 

Mircea Badea: E o vorba conform careia, daca vrei sa stii cu-adevarat cine esti, trebuie sa citesti.

 

Oreste: In viata pentru a nu fi 'tradusi' ar trebui sa devenim …. 'cititi'.

 

Eugenia Voda: Tin in brate „Cartea rosie” a lui Jung, cu misterioasele-i „imagini interioare'. Dar A CITI nu inseamna a descoperi si a-ti descoperi, mereu, noi imagini interioare?

 

Cristian Topescu: E o vorba conform careia, daca vrei sa stii cu-adevarat cine esti, trebuie sa citesti.

 

Dana Deac: O carte provoaca omul, il face sa gandeasca. Doua carti motiveaza omul, il ajuta sa schimbe microclimatul in care traieste. O biblioteca convinge omul ca societatea poate fi mai buna. Ii ofera uneltele pentru a o transforma.

 

Ileana Popovici: Citesc pentru ca asa pot sa visez, imi stimuleaza imaginatia… Citind pot sa ma retrag intr-o lume care imi place si in care ma pot regasi!

 

Monica Pop: Am descoperit cartea de la varsta de 3-4 ani cand bunica mea draga care m-a crescut, ca sa stavileasca neastamparul meu extrem, imi citea povesti, desi era mereu rupta de oboseala! Iar eu ma potoleam ca prin farmec si voiam tot mai mult!

 

Razvan Mazilu: Dansul si cartea sunt doua dintre universurile intre care imi place sa calatoresc. Atunci cand dansez, scriu si descriu o poveste cu propriul meu trup; atunci cand citesc, ma las fascinat de dansul cuvintelor.

 

Sergiu Nicolaescu: Fiecare carte este pentru fiecare dintre cititori un film unic si irepetabil, un film personal. Atunci cand citesti, pui in scena povestea, zugravesti in minte personajele, vezi cu ochii interiori peisaje si locruri necunoscute fara a fi insa la cinematograf. Tu, cititorul, devii scenarist, director de casting, regizor, actor si spectator in acelasi timp.

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton