Nașul lui Cătălin Moroșau a scăpat în ultimul moment de incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, dar socrul său nu a fost atât de norocos. În vârstă de 80 de ani, bătrânul internat pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț a ars de viu în tragedia care a curmat viețile a 11 oameni.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Sorin Cazan este nașul de cununie al luptătorului K1 Cătălin Moroșanu și Președinte PMP Roman. Doar o minune l-a salvat de incendiul din secția de Terapie Intensivă de la Spitalul din Piatra Neamț. Socrul său, însă, este una dintre cele 11 victime care au pierit în tragedia de sâmbătă seara.
Nașul lui Cătălin Moroșanu a fost externat cu doar patru ore înaintea tragediei, lăsându-l internat pe socrul său în salonul ATI care a ars.
„La ora 2 am fost externat din spital, am stat 11 zile, am fost testat negativ la plecare, şi socrul meu la etajul 3 la rezervă. La ATI. Şi cred că sâmbătă dimineaţă, nu ştiu la ce oră a fost transferat la etajul 2 exact în salonul în care a avut loc explozia. Mie nu-mi vine să cred, nu realizez.
Eu aflasem de televizor de incendiu. Dar eu am zis că el este bine, că e la etajul 3 şi nu e riscant pentru el. Şi atunci managerul m-a sunat la 11 şi mi-a zis că era în salonul ăla’, a spus Sorin Cazan pentru AlephNews.
Mihai Militaru avea 80 de ani și era un bărbat încă în putere. Cunoscuții spun că putea să supraviețuiască infecției COVID-19. „80 de ani, dar era verde, era verde. Era un om puternic, mai puternic ca mine era. Eu am 55, dar el era mai puternic ca mine’, a mai spus ginerele victimei.
Nașul lui Moroșanu semnealează probleme grave în spitalul din Piatra Neamț
Sorin Cazan dezvăluie că situația nu era fericită la Spitalul Județean din Piatra Neamț. El spune că EKG-urile se făceau și de câte trei ori pentru că dădeau eroare, aparatele de luat tensiunea de multe ori nu porneau, iar curentul electric se întâmpla să cadă.
„Pot să vă spun că în 11 zile cât am stat eu, într-o seară am rămas uimit că a căzut curentul. Dar a căzut pentru câteva minute. Şi mi-am pus chiar un semn de întrebare, şi-am zis, măi, nu-i normal, cum? Cum, nu mai este curent aici pe secţie?’, a povestit Sorin Cazan.
Citește și:
Tragedia de la Piatra Neamț: 11 victime
Două saloane au fost cuprinse de flacări sâmbătă seară, în Spitalul de Urgență din Piatra Neamț. La momentul acela, 16 pacienţi se aflau internați la secția ATI. Iniţial, au fost şapte decese, dar ulterior numărul lor a crescut la 10, iar astăzi, luni, s-a confirmat un nou deces. Pacientul care a murit în această dimineață fusese transportat la spitalul din Pașcani.
Erau pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.
Fiecare victimă are povestea ei
Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a murit și el în incendiul de la ATI din Piata Neamț.
Tatiana Gavril este o altă victimă. A lăsat în urmă familia îndurerată, dar şi 20 de copii de care avea grijă. Din 1994, Tatiana a fost părinte pentru copiii neajutoraţi, împreună cu fundaţia pe care a condus-o.
Irimia Clement, altă persoană care a murit nevinovată în incendiu. Avea 87 de ani şi o fiică medic. Prietena acesteia a scris pe Facebook „Putem oare sa ne transpunem şi să ne imaginăm ce durere simţi, ca şi copil, când ştii că părintele tău a ars de viu? Carbonizat… Ce durere simţi stând la porţile spitalului şi sperând că, printre cei 10, sa nu fie al tău?’.