Oana Roman, Anca Lungu și Jojo au vopsit ouăle de Paște cu coji de ceapă: „Nu sunt foarte încântată. Important e că am respectat tradiția”. Imagini cu rezultatul final

.

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar vedetele au intrat în febra pregătirilor. Oana Roman, Anca Lungu și Jojo au ales, anul acesta, să vopsească ouăle după o metodă tradițională, cu foi de ceapă. Rezultatul final l-au împărtășit cu urmăritorii, pe rețelele de socializare.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!


Vedetele de la noi se pregătesc intens pentru Paște, respectând tradițiile și obiceiurile acestei sărbători. Multe dintre ele au început deja să vopsească ouăle, folosind tehnici tradiționale și culori naturale. Pe rețelele de socializare, Oana Roman, Jojo și Anca Lungu ne-au arătat cum le-au ieșit ouăle vopsite natural în coji de ceapă.

Citește și:Anamaria Prodan, decizie radicală în procesele cu Laurențiu Reghecampf: „Nu mă mai afectează nimic. Am externalizat…’. Cum și cu cine va petrece Paștele


Citește și: Rețetă de tsoureki sau cozonac grecesc. Desert inedit pentru masa de Paște

Citește și: Anamaria Prodan, decizie radicală în procesele cu Laurențiu Reghecampf: „Nu mă mai afectează nimic. Am externalizat…’. Cum și cu cine va petrece Paștele

Citește și: Cum arată grădina Andreei Marin din curtea vilei din Pipera: „După ce ai făcut cu mâinile tale un lucru pe care-l privești apoi zilnic și te bucuri că e unic, al tău…’

Oana Roman, Anca Lungu și Jojo au vopsit ouăle de Paște cu coji de ceapă


În Joia Mare, Anca Lungu a vopsit ouăle de Paște și a împărtășit rezultatul final cu urmăritorii. Ea a respectat metoda tradițională de vopsire cu coji de ceapă, așa cum a învățat-o bunica ei.

„Joia Mare, ziua în care mi-am propus să le predau în fiecare an copiilor mei una dintre lecțiile dragi ale tradiției. Vopsitul ouălor în coji de ceapă, așa cum o făcea bunica Adriana în căsuța ei din Bucovina, s-a repetat întocmai în apartamentul nostru din Nisa și a fost magic!


Nu doar pentru Georgios, care m-a asistat și m-a ajutat în fiecare etapă, ci și pentru mine, care am retrăit momentele petrecute la rândul meu în bucătăria bunicii. Veți vopsi ouă anul acesta? Daca da, ce metodă veți folosi? Care sunt amintirile voastre legate de Joia Mare și de pregătirile pentru Paște?’, a scris ea pe Instagram, în dreptul pozelor cu ouă roșii, care sunt foarte reușite.

Oana Roman: „Nu sunt foarte încântată de rezultat’

Și Oana Roman a ales să vopsească ouăle de Paște cu coji de ceapă. Ea a surprins tot procesul pe rețelele de socializare, însă rezultatul n-a încântat-o prea mult. Mai important e că a trăit această experiență cu fiica ei, Isabela.


„Eu nu sunt încântată de rezultat, dar ne-am distrat. Eu am făcut în coji de ceapă, Isa a făcut ouă pestrițe. Până la urmă nu contează să fie perfecte, important e că am făcut împreună și am respectat tradiția’, a scris Oana, pe Instastory.


Cătălina Grama, alias Jojo: „E prima dată când încerc asta’

Anul acesta, Cătălina Grama a încercat pentru prima dată metoda de vopsire a ouălor cu coji de ceapă. Actrița și-a propus să încerce și alți coloranți naturali precum sfecla roșie.

„Azi am vopsit ouăle cu coji de ceapă. E prima oară când încerc să fac asta. Au ieșit interesante, însă cumva maro-arămii. Dacă mai găsesc ceva răbdare, sâmbătă încerc să le fac doar cu coji de ceapă roșie și sfeclă roșie. Acum cred că au fost cam multe coji de ceapă galbenă.


Am folosit frunze și flori din grădină și încântarea a fost că totuși s-au colorat. Zora a fost super simpatică atunci când a văzut rezultatul: Interesant mami….’ Cred că s-a așteptat că ies roșii sau colorate, ca în fiecare an.

Oricum, acum că m-am lămurit că se colorează și așa natural, am de gând să fac tot felul de experimente. Voi ați vopsit azi ouăle? Și ați încercat vreodată metoda asta?’, le-a scris Jojo fanilor ei de pe Instagram.

Sursa foto: Instagram