Oana Roman a povestit cum a decurs ultima întâlnire cu mama ei, Mioara Roman, înainte să moară: „A definit, practic, întreaga ei existență. Am simțit în acea zi...”

 Ifrim Georgiana
.

Oana Roman a povestit cum a decurs ultima întâlnire cu mama ei, Mioara Roman, înainte să se stingă din viață. Vedeta se pregătea să plece în Egipt, unde a sărbătorit-o pe fiica ei, și i-a făcut o vizită la azil regretatei jurnaliste. Își amintește că mama ei se simțea bine și i-a citit un eseu scris de Petru Creția, unul dintre prietenii de suflet ai acesteia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Mioara Roman s-a stins din viață pe 23 februarie, la 83 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Fosta soție a lui Petre Roman avea mai multe probleme de sănătate și era internată într-un azil din Snagov. Oana Roman se afla în Egipt când a aflat despre decesul mamei ei și a revenit urgent în țară. Ultima întâlnire cu Mioara Roman avusese loc cu o zi înainte să părăsească România.

oa10oa10

Citește și: Ce cadou emoționant a primit Oana Roman de la fiica ei: „Mi-a făcut un…'. Vedeta își alină suferința lângă Isabela, după moartea Mioarei Roman

Citește și: Oana Roman recunoaște că fostul ei iubit, Cornel Păsat, a fost dragostea vieții sale: „Până în momentul ăsta, da'. Au fost împreună 8 ani

Citește și: Iulia Vântur, reproșuri la adresa lui Teo Trandafir, după ce i-a criticat relația cu Salman Khan: „Era o persoană care îmi plăcea foarte mult și pe care o admiram”

Citește și: A murit Daniel Barbu, fostul ministru al culturii. Avea 66 de ani: „Vă aducem la cunoștință o veste tristă…'

Oana Roman a povestit cum a decurs ultima întâlnire cu mama ei, Mioara Roman

Oana Roman, cea care i-a fost permanent alături Mioarei Roman, a povestit cum a decurs ultima întâlnire cu mama ei. În timpul vizitei la azil, vedeta a simțit să-i citească regretatei jurnaliste un eseu scris de filologul Petru Creția, prieten apropiat al acesteia și al fostului ei soț, Petre Roman.

„Țin minte că ultima noastră întâlnire, practic cu o zi înainte ca eu să plec cu Isa, de ziua ei, așa cum făceam în fiecare an, și culmea, era o perioadă în care mama era foarte bine, am fost la ea și, nu știu de ce, am simțit în acea zi să-i citesc.

Și am citit un eseu scris de Petru Creția despre Omul Valah, și care era plin de umor, în care vorbea despre metehnele românilor. I-am citit mamei acest eseu, am râs cu ea, și la final am întrebat-o: Mamă, ți-a plăcut?, și ea mi-a zis: „Splendid!'.

Practic aia a fost ultima mea întâlnire cu ea și ultimul cuvânt pe care ea mi l-a spus, care a avut legătură cu cititul, deci cu o carte care a definit, practic, întreaga ei viață. Așa a fost ultima mea întâlnire cu ea- despre o carte- și despre Petru, care a fost cel mai bun prieten al lui tata și al ei.

A fost pentru noi o personalitate absolut definitorie în casă și, cumva, vezi, că și finalul ăsta a fost unul cu o anumită însemnătate, că a fost legat de unul dintre lucrurile pe care le iubea cel mai mult în viață, și anume cărțile și cititul.

Și faptul că eu ultima oară când m-am întâlnit cu ea am putut să-i citesc dintr-o carte, pentru mine este un lucru extraordinar', a mărturisit Oana Roman, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 CNN.

De ce a dus-o Oana Roman pe mama ei la azil

Criticată de unii că și-a abandonat mama bolnavă într-un azil, Oana Roman a răbufnit pe rețelele de socializare, explicându-și decizia.

„După cum mulți știți, din momentul în care starea de sănătate a mamei mele a început să se degradeze, eu am făcut un efort și am vândut casa în care stăteam și am cumpărat altă casă, astfel ca mama să stea împreună cu noi. Timp de doi ani și ceva, mama a stat cu noi în casă. Am avut grijă de ea, eu, Isa și doamna care ne ajută în casă, până în momentul în care nu s-a mai putut.

Afecțiunile pe care le avea începuseră să se agraveze. Avea nevoie de sprijin, nevoie și ajutor specializat, nu se putea face acasă. Acest lucru s-a întâmplat undeva prin 2021, spre sfârșit. În urma investigațiilor, toți doctorii au spus că necesită îngrijiri de specialitate. A început să meargă într-un centru de îngrijiri specializate pentru vârstnici. Apoi, a fost din ce în ce mai greu să o aducem acasă. În anul 2022 am ales cel mai bun centru din România. Vreau să lămuresc un aspect în această privință.

În România, cuvântul azil are o conotație extrem de urâtă. S-a speculat și s-a vorbit foarte mult despre acest lucru și știu că ar fi deranjat-o foarte mult pe mama și mă deranjează foarte tare pe mine. Mama a fost într-un centru de îngrijiri unde costurile sunt de câteva mii de euro pe lună și unde serviciile sunt la un nivel atât de înalt, cum nu există în România', a scris Oana Roman pe Instagram.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton