Oana Roman, dezamăgită că mamei ei nu i s-a adus niciun omagiu pentru cariera la radio. Ce a constatat la șase luni de la decesul Mioarei Roman: „A condus secția aia 20 de ani. Să vă fie rușine”

 Ifrim Georgiana
.

A trecut jumătate de an de la moartea Mioarei Roman. În mediul online, Oana Roman a vorbit despre cariera acesteia și a dezvăluit, cu tristețe, că mamei ei nu i s-a adus niciun omagiu pentru valoroasele contribuții în jurnalismul radiofonic. Nici măcar nu a fost menționat faptul că a condus, timp de 20 de ani, secția de limba arabă a radioului public.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Mioara Roman s-a stins din viață pe 23 februarie, la 83 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Fosta soție a lui Petre Roman avea mai multe probleme de sănătate și era internată într-un azil din Snagov. A fost respectată ca profesor de limbi orientale la Universitatea din București, dar și ca om de radio, traducătoare și specialist în istoria și civilizația țărilor arabe.

oan104oan104

Citește și: Cum arată Oana Roman fără machiaj și filtre de înfrumusețare. S-a afișat complet naturală: „Nici botox, nici fond de ten măcar. 48 de ani și 5 luni. Am mici pungi la ochi…'

Citește și: Oana Roman, de urgență la spital cu fiica ei. Isa a fost zgâriată de o pisică și situația s-a complicat: „Am venit la București după niște episoade de vomă”

Citește și: Triplă crimă în București: un bărbat de 46 de ani şi-ar fi ucis mama şi doi fraţi. Procurorii, șocați de ce au găsit în casă: „Sunt mai multe cuțite, 20 de plăgi înjunghiate”

Citește și: A murit Radu Bogdan, fondatorul primului cotidian de limbă engleză „Nine O Clock': „Un prieten bun, un gazetar profesionist…'

Oana Roman, dezamăgită că mamei ei, Mioara Roman, nu i s-a adus niciun omagiu pentru cariera la radio

Într-o serie de dezvăluiri emoționante, Oana Roman a povestit despre dragostea profundă pe care mama ei a avut-o pentru lumea radiofonică. Mioara Roman a fost o jurnalistă dedicată și a condus, timp de 20 de ani, secția de limba arabă a radioului public.

„Mama a lucrat timp de 20 de ani la radio, după care a lucrat 20 de ani la secția de limbi străini de la Universitatea București, apoi a lucrat până când s-a retras definitiv din activitate.

A lucrat până la vârsta la 79 de ani după 56 sau 57 de ani. A lucrat la Universitatea Dimitrie Cantemir unde a fondat catedra de Limba Arabă, unde ținea cursuri de limbă și de civilizație islamică.  Când a plecat, nimeni de la Radio România nu a trimis, nu mi-a trimis măcar un mesaj de condoleanțe pentru mama. Nimeni de la Universitatea București nu a trimis un mesaj pentru mama. Nici nu mi-a trecut prin cap să-i sun să îi rog să o depunem acolo', a scris aceasta pe rețelele de socializare.

„Nimeni nu a simțit nevoia să o onoreze în vreun fel'

Oana Roman e dezamăgită că mamei ei, Mioara Roman, nu i s-a adus niciun omagiu pentru cariera în radio. La șase luni de la deces, ea a constat, cu amărăciune, că regretata jurnalistă nici măcar nu este menționată ca șefă a secției de limbă arabă.

„Cei de la Universitatea Dimitrie Cantemir au venit și au depus o coroană, am stat, am vorbit. Mă doare că mama a iubit foarte tare radioul, a făcut cele mai minunate lucruri din cariera ei și nimeni nu a simțit nevoia să o onoreze în vreun fel. Mama a iubit radioul cu patimă. Am citit la secția de emisiuni în limbi străine, scrie că a lucrat și Mioara Georgescu, actualmente Roman, fără să scrie că a fost șef de secție 20 de ani.

Conform celor de la radio, Mioara Roman este printre cei care au lucrat la secția de arabă. Să vă fie rușine. A condus secția aia 20 de ani! A luat niște interviuri uimitoare, cât de nemernici. Cum să-i aduceți o floare, când voi scrieți astea!', a mai spus Oana Roman.

Sursa foto: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton