(P) Trei lucruri pe care orice bărbat ar fi bine să le cunoască despre perioada sarcinii

 Stamen Diana
.

Sarcina nu este doar despre femei, ci si despre cei care sunt alaturi de viitoarele mame in calitate de parteneri de viata. De regula, barbatii nu nicio idee, chiar daca recunosc sau nu, despre ce inseamna pentru o femeie sa fie insarcinata. In cazul in care prietena sau sotia ta a aflat recent ca este gravida pentru prima oara, nu trebuie sa te prefaci si sa iti asumi ca stii lucruri, deoarece nu este deloc asa. Insa este important sa iti doresti sa inveti. Afla, in continuare, trei dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre sarcina si, astfel, vei putea sa-ti intelegi si sa-ti sprijini cu adevarat sotia sau prietena.


Femeile gravide au nevoie de multa atentie


Femeile, in general, isi doresc sa fie protejate, respectate si bagate in seama, insa viitoarele mame adora sa primeasca atentie. Prin urmare, asigura-te ca, pe durata sarcinii, ii arati viitoarei mame a copilului tau ca o iubesti si ca o sprijini mai mult ca niciodata! Corpul unei femei gravide trece prin numeroase schimbari fizice si emotionale, la care se adauga numeroase reguli si restrictii de respectat, asa ca rolul tau este vital. Spune-i cat poti de des ca o iubesti si ca este foarte frumoasa, astfel incat sa nu-si piarda increderea in propriile forte pe durata sarcinii. Pe langa vorbe, arata-i viitoarei mame ca este superba si prin intermediul unor actiuni concrete. De exemplu, ai putea sa-i cumperi niste haine pentru gravide. Inainte de toate, asigura-te ca hainele pe care doresti sa i le daruiesti sunt extrem de confortabile. Apoi, ai grija ca respectivele piese vestimentare sa-i scoata frumos in evidenta formele specifice perioadei de sarcina. Totodata, nu uita sa-i cumperi si niste cadouri practice, precum un sutien pentru alaptare, de care va avea nevoie, cu siguranta, dupa ce o sa nasca. Un cadou practic pe care sa-l foloseasca post sarcina ii va accentua viitoarei mame ca iti doresti sa ramai alauturi de ea si pe termen lung.


Femeile gravide au toane


Transformarile emotionale carora sunt nevoite sa le faca fata femeile in cele noua luni de sarcina sunt numeroase. In acest context, femeile gravide tind sa treaca foarte rapid de la o stare de spirit la alta. O femeie gravida se poate simti in „varful lumii', iar peste cateva minute sa devina extrem de furioasa. Schimbarile bruste de „toane' se datoreaza modicarilor hormonale pe care le resimt toate femeile gravide, asa ca nu te speria cand partenera ta trece foarte rapid de la o stare emotionala la alta.


Sarcina este, cu adevarat, o perioada grea

Daca partenera ta se plange de cat de greu este sa fie gravida, ascult-o cu atentie si dovedeste-i ca esti empatic, deoarece nu exagereaza. Nu incerca sa-i rezolvi problemele, deoarece este foarte probabil sa nu o poti face. Cel mai bine ar fi sa discuti cat mai mult cu ea, asa cum ar face prietena ei cea mai buna.  

FOTO: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton