Paula Chirilă se străduiește să o învețe pe fiica ei adolescentă valoarea banilor: "Nu sunt milionară, am și eu o limită. Nici pentru mine nu au venit toate de-a gata"

 Dumba Gabriela
.

Paula Chirilă este mama unei adolescente, care din toamnă începe liceul, și una dintre cele mai mari provocări ale acestei vârste este educația financiară. Actrița spune că fiica ei, Carla, nu este foarte cheltuitoare, însă își dorește și ea multe lucruri, ca prietenii ei, însă trebuie să învețe că banii nu pică din cer și trebuie să muncească pentru ei.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Paula Chirilă se implică foarte mult în educația fiicei sale, mai ales că a divorțat de tatăl ei în urmă cu câțiva ani și este mamă singură. Actrița reușește, însă, să jongleze între rolul de mamă și cel de prietenă pentru Carla, pregătind-o să facă alegeri responsabile în viață.

ghjkhghjkh

Cum o educă Paula Chirilă pe fiica ei adolescentă în privința banilor

Paula Chirilă are o relație foarte apropiată cu fiica ei și se străduiește să țină pasul cu provocările care vin o dată cu adolescența ei. Educația financiară este o problemă care îi dă bătăi de cap actriței în acest moment pentru că se străduiește să o învețe pe Carla să fie moderată în privința cumpărăturilor.

Învăț și eu treptat să mă descurc cu provocările, îmi aduc aminte de mine cum eram. Nu eram rebelă, dar nici cel mai liniștit copil. Eram așa cum sunt toți copii. Pe Carla o văd tot ca pe un copil, chiar dacă ea e domnișoară.

Încerc să țin pasul cu ea și cu tot ce își dorește și cu tot ce vede în jur la ceilalți, să mențin totuși un echilibru. Nici pentru mine nu au venit toate de-a gata și cumva m-au călit așa pentru viață. Și nici nu vreau să o obișnuiesc să aibă totul așa, că în viața nu îți vin toate pe tavă, trebuie să muncești un pic pentru ele. Încerc să țin așa o balanță„, a declarat Paula Chirilă pentru ciao.ro.

Citește și: Cristina Ich s-a despărțit din nou de Alex Pițurcă: „A fost tot timpul un bărbat râvnit de femei. Am știut…’ / Luna trecută, fostul ei iubit a fost surprins alături de fiica Andreei Berecleanu

Citește și: Cristina Ich sare în apărarea Andreei Bostănică, după ce Ilinca Vandici a criticat-o pentru opulența pe care o afișează: „Nu poți, după ce ai făcut toate greșelile pe care le condamni, să vii să…’

Paula Chirilă o învață pe Carla să muncească pentru ceea ce primește

Din fericire pentru Paula Chirilă, fiica ei nu este foarte cheltuitoare și nu-i lasă gaură în buget atunci când merge la mall. Însă, actrița a gândit un sistem de muncă-recompensă și atunci când Carla cere ceva, ea o roagă să facă un anumit lucru, așa încât banii să nu-i vină de-a gata.

Nu e foarte cheltuitoare așa, că am mai încercat-o. I-am mai dat așa sume mai mari de bani ca să își cumpere ce vrea, dacă are nevoie de mâncare la școală, dar îi chibzuiește bine, nu îi aruncă pe prostii. O mai sfătuiesc și eu, o învăț să facă un efort pentru ei, că banii nu o să curgă din cer. Nici la mine nu au curs. Nu sunt milionară, am și eu o limită.

O mai pun să facă niște lucruri, să fie așa un schimb echitabil. Învăț și eu să fiu părinte. Nu te naști învățat, nu îți dă nimeni un manual de utilizare, înveți pe parcurs. Principiile general de viață – bunul simț, creșterea frumoasă – i le-am implementat de când era mică și nu sare calul niciodată.

Are bun simț, e cuminte, e la locul ei, ne sfătuim. I-am spus: dacă e ceva, întotdeauna să vii la mine. La mine în principiu vei găsi răspunsurile alea bune, nimeni nu îți vrea mai mult binele decât mama, părinții îți vor binele„, a mai spus Paula Chirilă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton