Povestea de dragoste dintre Valeria Seciu și Octavian Cotescu: „A fost o mare îndrăzneală”. Actrița a rămas văduvă la 46 de ani

 Ifrim Georgiana
.

Povestea de dragoste dintre Valeria Seciu și Octavian Cotescu. Astăzi, 6 septembrie, regretata actriță s-a stins din viață la 83 de ani, în urma unei boli nemiloase. Anunțul a fost făcut de Uniunea Teatrală din România.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale cinematografiei românești, având o carieră care se întinde peste 50 de ani. În 2014, aceasta a ales să se retragă de pe scenă, după ultima sa apariție în filmul ‘Roxanne’. Pe plan personal, actrița a fost căsătorită cu marele actor Octavian Cotescu, însă a rămas văduvă de tânără, în 1985. Fiul celor actori s-a călugărit în 2001 și a ales să se retragă pe Muntele Athos. Alexandru Cotescu, devenit părintele Daniil, a susținut, la acea vreme, că mama sa a fost împăcată cu această decizie și știut „să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul său copilul să îşi găsească drumul în viaţă'.

valeria-1-1valeria-1-1

Povestea de dragoste dintre Valeria Seciu și Octavian Cotescu. Regretata actriță l-a întâlnit pe soțul ei pe scena teatrului Bulandra, susținând, într-un interviu mai vechi, că prin intermediul acestuia s-a apropiat de teatru. După pierderea acestuia, Valeria Seciu s-a dedicat scenei și a jucat în numeroase spectacole.

Citește și: A murit Valeria Seciu.Actrița a fost răpusă de o boală grea

Citește și: Drama neștiută a actriței Valeria Seciu:a rămas văduvă de tânără, iar fiul s-a călugărit la muntele Athos

Citește și: Pavel Bartoș a fost în vacanță în America, cu soția și copiii:„Le-am promis-o alor mele fete de trei ani'

Citește și: Maria Băsescu împlinește azi 71 de ani. Cătălin Botezatu, despre stilul ei vestimentar:”Este un exemplu pentru multe femei”

Povestea de dragoste dintre Valeria Seciu și Octavian Cotescu

Într-un interviu mai vechi, Valeriu Seciu spunea că a descoperit teatrul prin intermediul lui Octavian Cotescu, care îi era și profesor la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Cei doi s-au întâlnit pe scena teatrului Bulandra și s-au căsătorit în 1966, la doi ani după ce regretata actriță a absolvit facultatea.

În 1985, Octavian Cotescu s-a stins din viață, la vârsta de 54 de ani. La acea vreme, Valeria Seciu avea 46 de ani și s-a dedicat întru totul teatrului. Din vara anului 2014, aceasta s-a retras de pe scena actoricească.

„Obişnuiam să merg foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oara pe Octav, în , cu Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Jules Cazaban. Aşa m-am apropiat de teatru, auzindu-l, văzându-l pe Octavian Cotescu. Era o certitudine pentru mine ca voi deveni actriţă. Am dat de foarte multe ori ocol Institutului, fără să bat la uşă. Întâi am dat examen la Istorie. Chiar de două ori. Pe urmă m-a pregătit Liliana Tomescu. A fost o mare îndrăzneală. I-am dat pur şi simplu un telefon. Şi a fost de o mare generozitate. Ea mi-a dat din fiinţa ei', a relatat actriţa într-un interviu.

Actrița și-a trăit bătrânețea în singurătate

În urmă cu mai bine de două decenii, fiul Valeriei Seciu și al lui Octavian Cotescu s-a călugărit și s-a retras pe Muntele Athos.

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta.

Sunt oameni care caută foarte mult, oameni care caută puţin, oameni pe care îi aduce Dumnezeu, oameni pe care îi aduce Maica Domnului fără tulburări, fără îndoieli. Şi eu cam aşa am păţit. Pe mine m-a adus fără să caut prea mult’, a spus Părintele Daniil, potrivit newsweek.ro.

Sursa foto: Arhivă Viva! & Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton