Povestea fotografiei în care un tânăr plânge în brațele lui David Popovici, după Aurul Olimpic. Ce i-a spus Dragoș Ghile după victorie: „Te iubesc, mă!”

.

David Popovici a cucerit, luni seara, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a câștigat proba de 200 metri liber. Victoria lui este un moment de mândrie națională și reprezintă un simbol al potențialului generației tinere. O fotografie realizată de GSP, ce surprinde un tânăr plângând în brațele campionului, a atras atenția tuturor. Povestea din spatele ei este emoționantă și cine este Dragoș Ghile.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI


David Popovici este primul campion olimpic din istoria înotului masculin românesc. A scris istorie luni seară la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a câștigat proba de 200 metri liber, chiar de Ziua Imnului Național. După ce a bifat apogeul carierei sale, tânărul de 19 ani a declarat, cu emoție și modestie, că și-a împlinit un vis și că „treaba lui nu s-a încheiat.

Citește și: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre părinții lui David Popovici: ‘Oamenii aceia ar trebui luați la o conferință de parenting la nivel național. Pentru că așa se crește un copil. Dacă ar fi pus presiune pe el, dacă l-ar fi comparat cu alții…’ / EXCLUSIV


Citește și: Nadia Comăneci, după ce David Popovici a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Paris: ‘Mă bucur că medalia oferită de mine atunci s-a transformat într-o medalie olimpică de aur. Este doar meritul lui…’ / Fotografia cu ei de acum 10 ani a devenit virală

Citește și: Laura Cosoi a publicat prima imagine cu cea de-a patra fetiță și a explicat de ce a ales numele Aida pentru micuță: „Am știut că va face parte din viață noastră încă de acum doi ani, când mi-a apărut în vis'


Citește și: Ispita Tina a părăsit Insula Iubirii: ‘Nu sunt de acord. Nici măcar nu știam de alegerea care s-a făcut. Nimic real…’ De ce ar fi fost trimisă acasă, de fapt

Povestea fotografiei în care un tânăr plânge în brațele lui David Popovici, după Aurul Olimpic. Cine este Dragoș Ghile

Fotografia realizată de fotoreporterul GSP Raed Krishan a avut un impact emoționat puternic. Un tânăr care ține un steag tricolor într-o mână îl îmbrățișează pe David Popovici și plânge în hohote, imediat după ce înotătorul a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.


Roxana Fleșeru, trimisul special al GSP la Paris, a dezvăluit povestea din spatele fotografiei. Cel care plânge pe umărul campionului este Dragoș Ghile (20 de ani), înotător și partener de antrenament al lui David. Cei doi sunt prieteni din copilărie.

„Proaspătul campion olimpic e îmbrățișat de Dragoș Ghile, prietenul și partenerul lui de antrenament. Dragoș a plâns mai tare ca David, pentru că știe toată munca din spatele acestui moment. Imaginați-vă cum e să-ți vezi prietenul din copilărie pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic!’, a scris Roxana Fleșeru, potrivit gsp.ro. „Dragoș, și el înotător, i-a fost alături lui David în diminețile acelea de iarnă, în atmosfera imposibilă din balonul de la Lia Manoliu, unde dacă stai mai mult de câteva minute simți că te sufoci, darămite să mai și înoți!’.


Cine este Dragoș Ghile, prietenul lui David Popovici

Imediat după premiere, David Popovici s-a îndreptat spre Dragoș Ghile și acesta i-a spus, plângând: „Te iubesc, mă!’. Campionul olimpic i-a dăruit prietenului său afișul cu Jocurile Olimpice pe care medaliații îl primesc la decernarea medaliilor.

Dragoș Ghile a cucerit în februarie anul acesta aurul în finala de 100 m fluture, cu record mondial, la Campionatele Europene de înot în ape înghețate de la Oradea.


Popovici: „E un vis împlinit’

Și de această dată, discursul lui David Popovici a fost unul memorabil, cu profunzime. Cu medalia olimpică de aur la gât, tânărul a demonstrat că reprezintă un model de urmat pentru tinerii sportivi din România și din întreaga lumea.

„E un vis împlinit. Mă bucur foarte tare. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate.


Mă bucur pentru că am luptat până la ultimul metru. Treaba încă nu s-a încheiat. Este o realizare imensă. În primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, că sunt atât de mulți români împreună. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes’, a declarat campionul, după victoria de luni seară, pentru TVR 1.

Sursa foto: Hepta & GSP/Raed Krishan