Povestea lui John Tinniswood, cel mai bătrân bărbat din lume. Care este secretul longevității sale, la 112 ani: "Iau totul cu calm"

.

John Tinniswood, recunoscut drept cel mai bătrân om din lume, a împlinit 112 ani pe 26 august, la un azil din oraşul de coastă Southport, în nord-vestul Angliei. John Tinniswood are o poveste fabuloasă de viață, iar cu ocazia împlinirii a 112 ani a vorbit despre secretul longevității sale, menționând că „ia totul cu calm”.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

John Tinniswood s-a născut la Liverpool în 26 august 1912, anul în care a naufragiat Titanicul, şi a devenit cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume în luna aprilie. Bărbatul susține că „a fost destul de activ în tinerețe, a făcut multe plimbări'.

indexindex

Povestea lui John Tinniswood, cel mai bătrân bărbat din lume

John Tinniswood a devenit cel mai bătrân bărbat din lume în aprilie, când Juan Vicente Pérez Mora, în vârstă de 114 ani, a murit. El a spus că a fost „destul de activ în copilărie' și a mers mult pe jos, dar a crezut că „nu este diferit' de nimeni altcineva, adăugând: „Fie trăiești mult, fie trăiești puțin și nu poți face multe în privința asta.'

John Tinniswood s-a născut în anul în care Titanicul s-a scufundat. Fan de-o viaţă al echipei FC Liverpool, Tinniswood s-a născut la doar 20 de ani după înfiinţarea clubului. A trăit aproape toate momentele bune şi rele ale clubului, inclusiv toate cele opt victorii ale Reds din Cupa Angliei şi majoritatea victoriilor din campionat.

A cunoscut-o pe soţia sa, Blodwen, la o seară de dans în oraş, iar cuplul a fost împreună timp de 44 de ani. Soţia sa a murit în 1986. Fiica lor, Susan, s-a născut în 1943. Tinniswood mai are patru nepoți și trei strănepoți, potrivit BBC, citat de news.ro.

Tinniswood, care a trăit în ambele războaie mondiale, este cel mai vârstnic veteran supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a lucrat într-un post administrativ pentru Army Pay Corps. Ulterior, a lucrat ca contabil pentru Shell şi BP, înainte de a se pensiona în 1972.

Totodată, este un fan de-o viață al echipei Liverpool FC și a trăit toate cele opt victorii ale clubului său în Cupa FA și 17 din cele 19 titluri de campion.

Citește și: Dana Marijuana, despre problemele de sănătate mintală: „Medicii mi-au blocat creierul, începând cu creierul mic. Îmi mergea inima și atât. Vorbeam cu entitățile negre’ / A fost prinsă drogată la volan, ieri

Citește și: Povestea de viață dureroasă a lui Marcel de la Insula Iubirii. A plecat de acasă de la 16 ani și a muncit în condiții grele în Scoția: „În camera unde stăteam nu aveam sobă, nu aveam căldură, nu aveam nimic. Noaptea dormeam îmbrăcat…'

Secretul longevității lui John Tinniswood, la 112 ani

Întrebat care este secretul longevității sale, John Tinniswood a pus totul pe seama „norocului'.

„Nu mă pot gândi la niciun secret special. Am fost destul de activ în tinerețe, am făcut multe plimbări. Nu știu dacă asta a avut vreo legătură cu asta. Consider că ni sunt diferit. Iau totul cu calm, ca orice altceva, habar nu am de ce am trăit atât de mult', mărturisește seniorul.

John Tinniswood a adăugat că, în afară de o porție de pește prăjit și cartofi prăjiți în fiecare vineri, nu urmează niciun regim alimentar anume. „Eu mănânc la fel ca toți ceilalți', a spus el. Nu am o dietă specială'.

De când a împlinit 100 de ani, în 2012, el a primit o felicitare anuală de ziua de naștere de la monarh – mai întâi de la regretata regina Elisabeta a II-a, care era mai mică cu aproape 14 ani, și apoi de la regele Carol al III-lea. Întrebat dacă crede că lumea s-a schimbat mult din copilărie, el a spus că „nu este mai bună, după părerea mea, sau aproape deloc mai bună decât era atunci'.

Tinniwsood este încă la patru ani de recordul celui mai bătrân bărbat din lume, Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani și 54 de zile și a murit în 2013.

Cea mai bătrână femeie în viață din lume și cea mai bătrână persoană în viață este Tomiko Itooka din Japonia, în vârstă de 116 ani.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton