Președintele Donald Trump o grațiază pe femeia condamnată la închisoare pe viață, după întâlnirea cu Kim Kardashian

.

O victorie a starului hollywoodian la care foarte puțini se așteptau. Și, totuși, președintele Donald Trump o grațiază pe femeia condamnată la închisoare pe viață, după întâlnirea cu Kim Kardashian din Biroul Oval de la Casa Albă.

După ce Kim Kardashian a pledat în favoarea ei, președintele Trump a arătat clemență pentru Alice Johnson, femeia în vârstă de 63 de ani care fusese condamnată la închisoare pe viață pentru o infracțiune cu droguri fără violență. Întâlnirea de săptămâna trecută de la Casa Albă a fost finalul unei îndelungi campanii pe care Kardashian a purtat-o în favoarea eliberării lui Johnson.


În 1996, Alice Johnson a fost trimisă după gratii și condamnată, alături de alte 15 persoane, pentru că făcea parte dintre-o grupare de distribuție de cocaină. Deși întrunea toate criteriile pentru a fi eliberată în timpul mandatului președintelui Obama, în 2014, când acesta a dat un decret de grațiere, femeii i-a fost refuzat acest drept cu câteva zile de încheiere a mandatului acestuia.

Sursa foto: Twitter, Crime and Justice