Prima apariție publică, după un an și jumătate! Mioara Roman povestește cum a crescut la internat

.

Pentru că ziua de 8 Martie este una cu totul și cu totul specială, Oana Roman a decis să aibă un invitat pe măsură la emisiunea Oana Punct Roman pe care o moderează în fiecare joi, pe pagina de Facebook a revistei VIVA! Astfel, după o perioadă de un an și jumătate, timp în care a declinat orice invitație într-o emisiune TV, Mioara Roman vine la VIVA! pentru a povesti detalii neștiute despre viața ei, demnă de un film. Un film cu multe intrigi, cu influențe burgheze, cu momente de răscruce și încercări, dar și cu evenimente de înaltă clasă, la care persoanele din generația ei nici măcar n-au visat să aibă acces. Totul, astăzi, începând cu ora 15.00, pe pagina de Facebook Revista VIVA! Nu vă dezvăluim foarte multe detalii, însă puțini sunt cei care știu că Mioara Roman și sora ei au crescut, în primii ani de viață, într-un internat, urmând ca, apoi, educația să o primească din partea bunicii… și nu a mamei. Motivele? Le aflați astăzi, în exclusivitate și în premieră, în emisiunea Oana Punct Roman.

O viață demnă de o peliculă hollywoodiană. Ajunsă la vârsta de 78 de ani, Mioara Roman a acceptat să rememorize toate momentele de cotitură prin care a trecut, într-o ediție specială a emisiunii Oana Punct Roman, difuzată azi, începând cu ora 15.00, pe pagina de Facebook Revista VIVA!


Ce spunea Mioara Roman despre copilăria și adolecența ei, acum câțiva ani? Viaţa mea a fost viaţa unei persoane care venea dintr-o familie de clasă medie, cu aspiraţii mic-burgheze, cu bunici învăţători şi părinţi profesori şi diplomaţi. Tata, Ion Georgescu, a fost copil de ţăran, dar cu studii înalte. A fost elevul lui D.D. Roşca şi al lui Lucian Blaga. Apoi a plecat să studieze la Geneva, unde a fost elevul lui Jean Piaget. În 1942, şi-a dat doctoratul cu Al. Rosetti şi Mihai Ralea, iar în 1946 a plecat la Varşovia. Mai târziu, tata a deschis ambasade la Cairo, Teheran, Bagdad şi Alger. La Cluj, a cunoscut-o pe mama, fată de învăţător, dintr-o familie cu o situaţie bună, cu trăsură, şaretă, 2000 de oi şi grădină de două hectare. Mama l-a urmat peste tot, îl ajuta făcând pe secretara. Eu m-am născut în România, în 1940, când a început războiul, iar şcoala am făcut-o în Varşovia, în Egipt, la Lycée Français du Caire și apoi în România’, a declarat Mioara Roman, într-un interviu.


Nu ratați întâlnirea dintre Oana Roman și mama ei, azi, începând cu ora 15.00, live pe pagina de Facebook Revista VIVA!