Prințul George și sora lui, prințesa Charlotte, vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

 Miniosu Alexandra
.

Prințul George și sora lui, prințesa Charlotte, vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Așadar, doar doi dintre copiii prințului și prințesei de Wales (Prințul Willian și soția lui, Kate Middleton) vor lua parte la evenimentul trist. Alături de ei vor fi alți peste 2.000 de invitați, veniți să-i aducă un ultim omagiu regretatei suverane, astăzi, 19 septembrie 2022.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Prințul George și sora lui, prințesa Charlotte, vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Împreună cu alți cei peste 2.000 de invitați, cei doi copii ai prințului și prințesei de Wales își vor lua „rămas-bun' de la Majestatea Sa. Anunțul a fost făcut de BBC.

FWROFWRO

Astăzi, 19 septembrie, au loc funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Prinţul George, în vârstă de 9 ani, și sora sa Charlotte, în vârstă de 7 ani, vor participa și ei la evenimentul trist. Aceștia vor urma sicriul alături de familia regală. Părinții lor, William și Kate, vor merge înaintea celor doi copii, iar aceștia vor fi apoi urmați de prințul Harry și Meghan Markle, dar și de alți membri ai familiei regale.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la Dineul de la Buckingham.Gafa făcută de prima Doamnă a României la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Regele Charles al III-a a fost sărutat de o femeie, alta decât soția lui, Camilla:„S-a uitat la mine și…'. Fiul Reginei a încălcat protocolul

Citește și: Cum se menține Monica Bârlădeanu în formă, la 43 de ani. Secretul frumuseții sale:„Dorm în frig'

Citește și: Andreea Mantea recunoaște că este o mamă exigentă:”Sunt mandră de David, dar nu îl recompensez pentru…”

Prințul George și sora lui, prințesa Charlotte, vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

În ceea ce-l privește pe cel de-al treilea copil al cuplului William – Kate, micuțul Louis, în vârstă de 4 ani, el nu va participa la funeralii.

Potrivit informațiilor apărute în presă, înainte de slujbă, un clopot va bate la fiecare minut, timp de 96 de minute, pentru a marca astfel durata vieții reginei Elisabeta a II-a. După încheierea slujbei, întreaga națiune va ține două minute de liniște, în semn de reculegere.

Ce se va rosti la sosirea procesiunii regale

Conform Libertatea.ro, în vreme ce liderii și demnitarii lumii se vor aduna în biserica din secolul al XIII-lea pentru slujba de la ora locală 11:00, regele Charles al III-lea și soția lui, Camilla, vor conduce procesiunea din spatele sicriului suveranei.

Presa străină mai scrie că slujba închinată Reginei Elisabeta a II-a va cuprinde muzică bisericească tradițională, dar și lecturi din Biblie. De asemenea, Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va ține o predică.

„Eu sunt învierea și viața', va fi rostit la sosirea procesiunii regale.

Ce sarcină îi revine prim-ministrului Liz Truss

Prim-ministrul Liz Truss va avea sarcina de a citi un mesaj cu rugăciuni din partea liderilor religioși, chiar și a cardinalului Vincent Nichols, arhiepiscopul romano-catolic de Westminster.

Cât despre muzica de la slujba istorică, această va fi pe placul Reginei Elisabeta a II-a, fiind în concordanță atât cu credința, cât și cu gusturile ei. La slujbă vor fi piese de Ralph Vaughan Williams, JS Bach și Edward Elgar.

Unele piese noi au fost compuse de Judith Weir și Sir James MacMillan. Cel de-al doilea este cunoscut drept un compozitor scoțian de renume. Muzica lui a avut un rol important în timpul slujbei de mulțumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh.

Detalii despre muzica de la slujbă

De asemenea, de menționat e faptul că se va cânta și The Lords My Shepherd, la fel cum s-a cântat atunci când Regina Elisabeta a II-a s-a măritat cu prințul Philip. Evenimentul a avut loc în anul 1947, la Westminster Abbey.

După ce funeraliile Majestății Sale se vor termina la prânz, la Westminster, va urma o slujbă de înmormântare. Aceasta va începe cu ora 16:00, la Capela St George din Windsor. Această slujbă include Kontakionul rusesc al celor decedați. E vorba despre un imn pe care prințul Philip l-a ales pentru propria înmormântare, în 2021.

Sursă foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton