Prințul Harry și Meghan Markle nu vor avea custodia legală asupra propriilor copii. Iată care este motivul!

De când s-au căsătorit, acum trei luni, zvonurile cu privire la mărirea familiei s-au intensificat. În cazul în care vor deveni părinți, Prințul Harry și Meghan Markle nu vor avea custodia legală asupra propriilor copii! Iată care este ciudatul motiv!

Prințul Harry și Meghan Markle nu vor avea custodia legală asupra propriilor copii

Prințul Harry și Meghan Markle nu vor avea custodia legală asupra propriilor copii

În orice familie tradițională, părinții sunt din start tutorii progeniturilor lor, însă acest lucru nu se întâmplă și în cazul familiei britanice regale, unde Prințul Harry și Meghan Markle nu vor avea custodia legală asupra propriilor copii, dintr-un motiv destul de neobișnuit, cel puțin pentru noi, muritorii de rând. Și cum Harry și Meghan și-au exprimat nu o dată dorința de a-și mări cât mai curând familia, se vor afla și ei, cât de curând, în aceeași situație ca Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, care au deja trei copii în vârstă de 5 ani, trei ani și 4 luni.

Evident, nici fratele mai mare al Prințului Harry și soția lui nu au custodia legală asupra celor trei copii ai lor, iar asta doar deoarece cutumele legale spun, că din punct de vedere tehnic, suveranul sau suverana aflată la guvernare deține custodia asupra oricărei progenituri regale, în cazul de față, Regina Elisabeta a II-a, după cum afirmă expertul regal Marlene Koenig: „Această situație datează de pe vremea Regelui George (care a domnit la începutul anilor 1700), iar legea nu s-a schimbat de atunci. El a făcut acest lucru deoarece avea o relație deficitară cu fiul său, viitorul Rege George al II-lea, și astfel a apărut această lege, care a făcut din Rege tutorele nepoților săi.'

Strania lege cu privire la custodie are 300 de ani

Ciudat este că legea nu s-a schimbat și nici nu a fost abrogată, deși au trecut mai bine de 300 de ani de atunci, cu atât mai mult cu cât a avut impact asupra câtorva membri ai familiei regale, printre care Prințul Charles și Prințesa Diana. De exemplu, când Prinții Harry și William erau mici, părinții lor au trebuit să-i ceară permisiunea Elisabetei a II-a pentru a călători alături de copiii lor în Scoția și, chiar dacă pare greu de crezut, Regina a avut ultimul cuvânt.

Regina Elisabeta a II-a este tutorele tuturor copiilor regali.

Regina Elisabeta a II-a este tutorele tuturor copiilor regali.

În cazurile de divorț, cum au fost cel dintre Charles și Diana și Prințul Andrew și Ducesa Sarah Fergie' Ferguson, nici măcar nu s-a pus problema custodiei, fiindcă, din motivele enunșțate mai sus, aceasta nu a existat de la început… cu toate acestea, expertul regal Marlene Koenig, nu consideră că impactul acestei legi ar putea fi unul major, cu atât mai mult cu cât următorul rege al Marii Britanii va fi Prințul Charles și, se știe, acesta respectă alegerile în materie de parenting ale fiilor săi. În plus, este greu de crezut că, în caz de ceva, voluntara Meghan Markle nu va avea nimic de spus în această privință…

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton