Prințul Paul al României a fost eliberat din arest de judecătorii francezi. Ce se întâmplă cu cererea de extrădare

.

Prințul Paul al României a fost eliberat din arest de judecătorii francezi. În urmă cu trei luni a fost prins de autoritățile din Franța. Condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, Prințul Paul al României trebuie să aștepte până în noiembrie decizia legată de cererea autorităților de la București.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Prințul Paul a fost eliberat din arest, după trei luni. Miercuri,, magistratii din Franța au trebuit să decidă dacă acesta va fi eliberat sau dacă va fi extrădat în România. Momentan, prințul Paul a fost eliberat pe control judiciar, iar cererea privind extrădarea sa se va judeca abia în noiembrie.

Paul al României a fost dat în urmărire în decembrie 2020 după ce a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare. Acesta a fost judecat în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, fiind prins la Paris.


Citește și: Prințul Paul al României, prins la Paris, la un an şi jumătate după ce a fost condamnat la închisoare.Prima fotografie din arest

Citește și:Prințesa Lia l-a chemat pe Prințul Paul în fața instanței.De ce vrea să obțină custodia fiului lor

Citește și:Alexandru Arșinel, de urgență la spital, din nou!Ce diagnostic a primit actorul de 83 de ani

Citește și: Caz șocant în America: gravidă de 21 de ani, ucisă de prietena ei pentru a-i fura copilul din burtă.Ce pedeapsă riscă


Prințul Paul al României a fost eliberat din arest de judecătorii francezi

Prințul Paul al României a fost condamnat în dosarul Băneasa și a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. În 2020, acesta a părăsit România, motiv pentru care a fost dat în urmărire internațională. În urmă cu trei luni, prințul Paul a fost prins în Franța.

Acum a fost eliberat din arest, dar a fost plasat sub control judiciar de judecătorii Curții de Apel din Capitala Franței. Prințul Paul are de așteptat până în noiembrie decizia legată de cererea autorităților de la București.


Prințul Paul a fost eliberat pe control judiciar

După trei luni petecute într-o închisoare în Franța, Prințul Paul al României a fost eliberat. Magistrații au decis ca nepotul Regelui Carol al II-lea să fie eliberat pe control judiciar.

Cererea privind extrădarea sa se va judeca în luna noiembrie. În 17 decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentinta definitivă în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.


Nepotul Regelui al II-lea a fost condamant la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Prințul Paul a fost acuzat de infacțiuni comise în perioada 2006-2013, pentru obținerea unor bunuri de o valoare mare. Printre aceste se numără Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de acesta. Prejudiciul în acest dosar depășește 145 de milioane de euro, 135 de milioane reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei ferme regale.

Soția sa, Prințesa Lia l-a trimis în judecată pe Paul al României, pentru a putea pleca cu fiul lor din țară. Copilul este minor, iar printesa are nevoie fie de acordul tatălui, fie de custodie completă. Prințesa Lia și fiul ei, Carol Ferdinand au fost evacuați din vila de lux din București, după ce prințul Paul a fost condamnat definitiv.

Sursa foto: Profimedia