Prințul Philip a împlinit 97 de ani... dintre care 70 de căsnicie! Gafele și umorul l-au ținut în formă

.

Prințul Philip a împlinit 97 de ani duminică, dintre care 70 de căsnicie cu Elisabeta a II-a, Regina Marii Britanii, poziție deloc comodă… dar manageriată cu multă pricepere, pentru că prințul consort nu și-a pierdut niciodată simțul umorului.

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a împlinesc anul acesta 71 de ani de căsnicie!


În ciuda vârstei înaintate și a suferinței fizice cauzate de operația recentă de la șold, prințul consort și-a păstrat încă vitalitatea, iar asta s-a văzut sâmbătă, cu o zi înainte de a împlini 97 de ani, când Philip a fost prezent alături de familia regală în balconul de la Palatul Buckingham, unde a participat la sărbătoarea Trooping The Colour, dedicată zilei de naștere a soției sale, Regina Elisabeta a II-a.

Prințul Philip a împlinit 97 de ani. Cu puțin timp înainte, a participat la nunta nepotului său, Prințul Harry, cu Meghan Markle.


La 96 de ani, Prințul Philip  s-a retras din activitate, renunțând la îndatoririle sale oficiale. De-a lungul timpului, acesta a fost renumit nu doar pentru sprijinul necondiționat pe care i l-a acordat soției sale, Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul celor 70 de ani de căsnicie, ci și pentru gafele sale monumentale, care, cele mai multe, sunt demne de un show de stand-up comedy. Paleta de gafe a prințului consort a atins toate laturile socio-umane, de la politică la artă și de la femei cu sânge albastru la aborigeni din Papua Noua Guinee, Filip nefăcând discriminare în nicio privință. Iată doar câteva dintre perlele prințului! Trebuie să recunoaștem însă că nu îi lipsește simțul umorului și că cele mai multe dintre perlele sale ne-au făcut să râdem cu gura până la urechi. Așadar, îi urăm la mulți ani și sperăm să rămână la fel de „spiritual' și amuzant încă mult timp de acum înainte!


Iată, mai jos, o colecție neprețuită de gafe ale Prințului Philip!


Nu cred că o prostituată e mai morală ca o soție, dar ambele fac același lucru.’

Dacă un bărbat îi deschide ușa de la mașină soției sale, fie este o mașină nouă, fie este o soție nouă.’

Cu ce faci gargară, cu pietricele?’ – l-a întrebat pe Tom Jones după un concert de-al său.

O enormă risipă de spațiu’ – a comentat acesta la inaugurarea noului sediu al ambasadei britanice la Berlin, care costase peste 20 de milioane de euro.

Nu-i așa că majoritatea vă trageți din pirați?’ – a întrebat el, ingenuu, în timpul vizitei în Insulele Cayman, în 1994.


Declar chestia asta deschisă, indiferent ce-o fi’ – în timpul vizitei în Canada, în 1969.

Arătați de parcă v-ați pregăti de culcare’ – către președintele Nigeriei, îmbrăcat în haina tradițională.

Cum îți tii elevii departe de cârciumă, până trec examenul?’ – unui instructor auto scoțian în 1995.

Ești femeie, nu-i așa?’ – către o localnică ce i-a oferit un cadou, în Kenia, în 1984.

Ai reușit să scapi nemâncat?’ – l-a întrebat pe un student britanic care emigrase în Papua Noua Guinee, în timpul vizitei oficiale din 1998.


După ce a fost informat că Madonna va cânta tema filmului Die Another Day, în 2002: „O să avem nevoie de dopuri pentru urechi?’.

Dacă are patru picioare și nu e scaun, dacă are două aripi și zboară, dar nu e aeroplan, dacă înoată și nu e submarin, chinezii îl mănâncă’ – cu ocazia unei vizite la World Wildlife Fund, cea mai importantă organizație care luptă pentru salvarea și conservarea speciilor, în 1986.

Deci cine e drogat aici? El arată de parcă ar fi drogat’ – către un membru în vârstă de 14 ani al unui club al tinerilor din Bangladesh, în 2002.


Dacă nu trage pârțuri și nu mănâncă fân, atunci nu e ceva să o intereseze’ – despre Prințesa Anne, fiica sa, mare iubitoare de cai.

Arată ca chestiile alea pe care le aduce fiică-mea acasă de la școala de artă’ – la o expozitie de arta etiopiană primitivă, în 1965.

Oamenii cred că aici e un sistem de clasă rigid, dar știm unii duci care s-au însurat cu fete din cor. Unii s-au însurat chiar cu americance’ – a comentat el în 2000.

Femeile britanice habar n-au să gătească’ – a declarat el la Scottish Women Institute, în 1961.


Dacă mai stai mult pe-aici, o să te întorci acasă cu ochii oblici’ – l-a avertizat pe un student britanic, în timpul unei vizite în China.

O vorbă din popor spune că, dupa foc, cea mai mare nenorocire e apa. Înca mai uscăm Castelul Windsor’ – i-a consolat’ el pe supraviețuitorii atentatului cu bombă de la Lockerbie.