Lidl are o promoție interesantă pentru iubitorii de fripturi în această perioadă! Dacă, de regulă, T-bone este un tip de carne la prețuri ceva mai mari decât pulpa sau ceafa de porc, spre exemplu, până pe 9 februarie, se poate găsi la Lidl cu un preț de până în 10 lei pe suta de grame.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Produsul alimentar pe care rar îl găsești la reducere, la Lidl. T-bone-ul este o friptură porționată, care conține o parte de vrăbioară și o bucată din mușchi, despărțite de un os în forma literei T. Este obținut din partea coloanei denumită și „short loin'. Reprezintă unul din principalele steakuri recunoscute mondial pentru aroma suculentă și frăgezime.
Produsul alimentar pe care rar îl găsești la reducere, la Lidl. T-bone Steak de mânzat, doar 9.49 lei/100 grame la Lidl
Lidl are o ofertă de minus 20% la T-bone Steak de mânzat maturat 10 zile, până pe 9 februarie. Astfel, suta de grame costă acum 9.49 de lei, în loc de 11.99 lei.
Desigur, oferta este valabilă în limita stocului disponibil, așa că este nevoie să vă grăbiți spre cel mai apropiat magazin Lidl dacă vreți să profitați de reducere.
Lidl continuă astfel să-și răsplătească clienții cu oferte deosebite, iar promoțiile săptămânale și cele sezoniere sunt un motiv în plus pentru ca românii să revină constant la rafturile magazinelor sale.
De asemenea, tot până pe 9 februarie, Lidl are o promoție interesantă și la creveți blanșați decorticați: o caserolă de 250 de grame costă acum 16.99 lei, reducere de la 22.99 lei.
Rețetă de T-bone la tigaie cu unt și usturoi
Ingrediente:
1 T-bone de aprox 2.5 cm grosime (cântărește în jur de 650 gr)
35 gr unt
2 căței mari de usturoi
1/4 linguriță piment d’espelette (sau alt tip de fulgi de chili)
cimbru
sare, piper negru
Cum se prepară T-bone
Aveți nevoie de un steak cam de 2.5 -3 cm grosime. Scoatem carnea din frigider și o presarăm generos cu sare pe ambele părți. Punem pe foc mediu spre mic o tigaie de fontă sau antiaderentă. Luam steakul și îl ținem cu mana în tigaie pe partea cu grăsimea. Vă trebui să-l țineți cu mana în aceasta poziție până se topește putina grăsime în tigaie și marginea se rumenește. Vă dura undeva la 3-5 minute.
Când aveți destula grăsime cât tigaia să fie unsa peste tot, așezați steakul culcat pe o parte. Prăjiți la foc mediu timp de 1 minut. Întoarceți și lașați 1 minut și pe cealaltă parte. Repetați încă o data cate 1 minut / parte. Deci până acum steakul a stat 2 minute / parte în total.
Întoarceți iar și adaugați untul bucăți în jurul steakului. Scuturați tigaia cu mișcări spate-fata astfel încât untul care se topește să ajungă și dedesubt și să nu se arda. Daca vi se pare că tigaia e prea încinsă dați focul la mai mic. Prăjiți așa 30 secunde. Întoarceți și mai prăjiți 30 secunde și pe a doua parte, potrivit e-retete.ro.
Înclinați ușor tigaia astfel încât untul să se scurgă într-o parte. Adaugați usturoiul strivit, chili și firul de cimbru în unt. Scuturați tigaia să se amestece bine. Prăjiți așa, cu arome, încă 30 secunde, timp în care cu o lingura stropiți și partea de sus a steakului cu untul aromat (țineți tigaia ușor înclinată că să puteți lua untul). Scoateți imediat steakul din tigaie și îl lașați să stea 2-3 minute înainte de a-l tăia. Daca doriți puneți o bucățică de unt deasupra când îl duceți la masa.
Decupați carnea de pe os. Tăiați fiecare bucata felii subțiri, stropiți feliile de carne cu sos din tigaie și apoi râșniți sare și piper negru. Serviți imediat!