Protest în Piața Victoriei pentru tinerii uciși de Vlad Pascu în 2 Mai. Mihai Morar: "Pentru Sebastian, pentru Roberta și pentru toți copiii care nu merită să moară spulberați de drogați pe șosele" / Tatăl lui Sebi a ajuns la spital, după manifestație

 Oana Pantazi
.

Protest în Piața Victoriei pentru tinerii uciși de Vlad Pascu în 2 Mai. Sâmbătă seară a avut loc un protest pentru tinerii uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai. Prieteni, colegi și apropiați ai lui Sebastian și ai Robertei au vorbit în fața celor 1000 de persoane adunate acolo pentru a cere dreptate pentru cele două victime ale lui Vlad Pascu. Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat și Mihai Morar, dar și Valentin Olariu, tatăl tânărului ucis.

CITEȘTE TOATĂ VIVA DE MARTIE!, GRATIS, AICI!

Protest în Piața Victoriei pentru tinerii uciși de Vlad Pascu în 2 Mai. Vineri, Piața Victoriei s-a dovedit a fi neîncăpătoare, apropiații victimelor de la 2 Mai organizând acolo o manifestație prin intermediul căreia au cerut dreptate pentru Sebi și Roberta, cei doi tineri uciși cu mașina de Vlad Pascu. Mihai Morar a ținut la rândul său un scurt discurs care a emoționat asistența, omul de radio vorbind pe larg despre drama acestor tineri și despre lipsa de așteptări și de speranță a tinerilor care trăiesc astăzi în România. Sute de oameni au fost prezenți în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva justiției, iar în cele din urmă, copleșit de emoții, tatăl lui Sebastian Olariu a fost luat cu Ambulanța, după ce i s-a făcut rău.

9b8a24ca-6357-4e2a-bf54-eb1d5d3524909b8a24ca-6357-4e2a-bf54-eb1d5d352490

Protest în Piața Victoriei pentru tinerii uciși de Vlad Pascu în 2 Mai

Ideea protestului a luat naștere la podastul Fain & Simplu, unde Mihai Morar l-a avut invitat pe tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri care au fost uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai.

„Doar ÎMPREUNĂ putem schimba în bine un sistem judiciar care ucide și nedreptățește atât de mulți oameni nevinovați. Cazul celor doi tineri uciși în acest accident nu este unul izolat. Sunt numeroase cazuri în care șoferii aflați sub influența alcoolului și a drogurilor au omorât tineri nevinovați. Există un întreg lanț de corupție și nereguli nesancționate în cazul acestora: de la viteză, consum de droguri, fuga de la locul accidentului la amânări în timpul procesului și solicitări respinse. Altfel spus, victime nedreptățite care se confruntă zilnic cu ignoranța unui sistem menit să facă dreptate. Povestea lui Valentin Olariu merită auzită cu adevărat. E timpul s-o ducem mai departe, dacă ne dorim ca aceste tragedii să nu se mai repete. Pentru că ele ne învață o lecție importantă: doar uniți putem opri acest șir de suferințe inimaginabile pentru părinții care își pierd copiii pe șoselele din România. Altfel, riscăm să perpetuăm același ciclu nesfărșit de drame și infracțiuni grave”, a spus Mihai Morar.

Sâmbătă seara, aproximativ 1000 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, protestând față de nerezolvarea dosarului crimei de la 2 Mai, în care Sebastian și Roberta au fost uciși de mașina condusă de tânărul Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor. Printre cei care s-au aflat la protest s-a numărat și Mihai Morar, care a ținut un discurs vehement în fața celor prezenți.

„Manifestul miilor de tineri care au strigat „VREM DREPTATE” în Piața Victoriei… poate pentru ultima oară înainte de a pleca din țara asta nesigură. Oare îi vede cineva, îi ascultă cineva? Mulțam fain tuturor celor care au ieșit astăzi din casă! Pentru Sebastian, pentru Roberta și pentru toți copiii care nu merită să moară spulberați de drogați pe șosele”, a scris ulterior Mihai Morar pe Facebook.

Participanții au purtat haine albe, în semn de omagiu

La protestul care a avut loc sâmbătă seară, participanții au venit îmbrăcați în tricouri albe, în semn de omagiu pentru tinerii cărora le-a fost răit viitorul, iar o parte dintre ei au ținut discursuri pentru victimele tragediei din stațiunea 2 Mai, printre aceștia fiind și Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian. De asemenea, au vorbit colegi de-ai tinerilor, dar şi una dintre profesoarele lui Sebastian Olariu, care le-a cerut celor prezenţi să aprindă luminile telefoanelor pentru tânărul decedat.

„Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate', „Justiţie egală pentru toată lumea', „Dacă erau copiii voştri?', „Corupţia ucide', „Decizia de azi, consecinţa de mâine', „Vlad Pascu trebuie să primească închisoare pe viaţă', „Greşeala se plăteşte', „Luptă pentru viitor', „Dorim să nu ne fie frică în propria ţară', au fost doar câteva dintre mesajele scrise pe pancartele protestatarilor.

Din nefericire, în timpul protestului Vlad Olariu, tatăl lui Valentin, a început să se simtă rău și a fost chemată Ambulanța, care l-a transportat la spital.

Evenimentul a fost organizat de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine', organizatorii declarând că sunt nemulţumiţi de felul în care justiţia procedează în ceea ce priveşte procesul în care autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, Vlad Pascu, este inculpat.

„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat «prima victorie» pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. (…) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta', au spus organizatorii.

Valentin Olariu: „Nu mai am încredere nici 1% în justiția din România”

În cadrul podcastului „Fain&Simplu cu Mihai Morar', Valentin Olariu, tatăl tânărului ucis de Vlad Pascu, a spus că „de la procuratură la judecător, cred că toată lumea este cumpărată' în procesul în care Pascu este judecat pentru ucidere din culpă.

„Nu mai am încredere nici 1% în justiția din România. Vreau să se audă unde trebuie și să poată cineva să ne facă dreptate. În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc. Pe Sebi nu-l mai am și nu-l mai aduce nimeni înapoi. Fac asta (n. red.: evenimentul de sâmbătă din Piața Victoriei) pentru fata mea și pentru ceilalți copii care există și sunt în viață să nu mai moară din cauza unor drogați care se urcă la volan. Eu cred că se urcă conștienți la volan, părerea mea', a spus Valentin Olariu.

Mai mult, Valentin Olariu a mărturisit că senzația lui este că toată lumea implicată în proces este cumpărată, atunci când a fost întrebat dacă familia lui Vlad Pascu s-a folosit de influența pe care o are.

„Să ne aducem aminte de ce a vorbit mama lui Pascu cu el. Când a zis că a dat o groază de bani ca să îi spele rușinea. Eu cred că de la procuratură, la judecător, cred că toată lumea este cumpărată. Așa mi-a dat mie de înțeles în cele trei termene, nerezolvând nimic, doar Vlad Pascu momentan are un câștig de cauză', a spus tatăl tânărului.

La procesul desfășurat pe data de 14 martie, solicitarea lui Vlad Pascu de a fi judecat în procedură simplificată a fost acceptată, ceea ce implică reducerea pedepsei cu o treime. Iar pe 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton