Putin, discurs halucinant. Spune că ucrainenii au fost "spălați pe creier de naziști" și că soldații ruși sunt "adevărații eroi"

.

Într-o declarație de presă, Vladimir Putin a afirmat, joi seară, că ucrainenii au fost „spălați pe creier de naziști” și că soldații ruși sunt „adevărații eroi”. De asemenea, președintele rus a acuzat „neonaziştii' ucraineni că folosesc populaţia ca scuturi umane în faţa ofensivei Rusiei. Discursul a fost unul halucinant, de propagandă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


În cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Putin a spus că soldaţii ruşi sunt „adevărații eroi’ în ofensiva împotriva Ucrainei în timp ce ucrainenii au fost spălați pe creier de naziști. Acesta a susţinut că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă. Discursul a fost unul halucinant, de propagandă, ale cărui legături cu realitatea din cadrul războiului Rusia – Ucraina sunt aproape nule.

Putin susține în discursul de propagandă că ucrainenii au fost „spălați pe creier de naziști'


În discursul său de propagandă, care nu pare să aibă vreo legătură cu realitatea, liderul de la Kremlin a acuzat forţele ucrainene că amplasează armament în zone locuite şi folosesc astfel populaţia ca scuturi umane pentru a putea acuza Rusia că atacă ţinte civile.

„Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane', a afirmat Vladimir Putin, acuzând armata ucraineană că a instalat în zone rezidenţiale echipamente militare folosite în confruntări.


Citește și: Pe cine a sunat Vladimir Putin înainte de invadarea Ucrainei: „L-a informat pe…'

Citește și: Macron, după ce Putin i-a spus că Rusia va obţine „denazificarea' Ucrainei: „Te minți singur'

Citește și: Mesajul lui Zelenski pentru preşedintele Rusiei, după 8 zile de război: „Putin, du-te acasă!'

Citește și: Un om de afaceri rus oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru prinderea lui Putin: „Căutat: viu sau mort'


Conform BBC, liderul de la Moscova a avertizat că vrea „distrugerea mentalităţii antiruse create de Occident’.

„Suntem în război cu neonaziștii. Nu voi renunța niciodată la convingerea mea că rușii și ucrainenii sunt un singur popor’, a mai spus liderul de la Kremlin, adăugând că ucrainenii au fost „spălați de creier de naziști’. 

Cu toate acestea, 'operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului', a susţinut Putin, în a opta zi a invaziei asupra Ucrainei pe care a ordonat-o joia trecută.


Liderul de la Kremlin a salutat curajul soldaților ruși

În cadrul discursului care a făcut înconjurul Planetei, Putin a salutat, de asemenea, 'curajul' soldaţilor ruşi, pe care i-a calificat drept 'adevăraţi eroi'. Președintele rus a pretins că aceştia 'luptă ferm înţelegând deplin justeţea cauzei lor' şi a lăudat 'preţioasa luptă împotriva neonaziştilor' şi împotriva 'mercenarilor străini' veniţi în Ucraina.


‘Nu voi renunţa la convingerea că ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor', a mai spus Putin. De asemenea, liderul de la Kremlin a promis sprijin financiar pentru familiile soldaţilor ruşi ucişi în Ucraina, pentru cei răniţi şi pentru cei desfăşuraţi în acţiunea militară.

Ministerul rus al Apărării susține că, până miercuri, 498 de soldaţi ruşi au murit în luptele din Ucraina şi 1.597 au fost răniţi, în timp ce Kievul a anunțat că a ucis peste 7.000 de soldaţi ruşi de la începutul invaziei, date neconfirmate însă de vreo sursă independentă.

Foto: Profimedia, Hepta