Râsul isteric al lui Joker ascunde o boală rară. De unde s-a inspirat Joaquin Phoenix pentru personajul Arthur Fleck

 Dumba Gabriela
.

Râsul isteric al lui Joker ascunde o boală rară, care nu este menţionată în film şi anume tulburarea numită Afecțiunea pseudobulbară (PBA). Nervos, cu privirea speriată și cu vocea tremurândă, Arthur Fleck (Joker, intrepretat de actorul Joaquin Phoenix) râde isteric și forțat atunci când devine nervos, rușinat, șocat sau emoționat, mai ales în public. În cele din urmă, aceste incidente sunt provocate de PBA ce contribuie la transformarea lui Joker într-un personaj răufăcător.

JokerJoker

Jokerul, infamul răufăcător din benzile desenate și dușmanul lui Batman, a fost prezent în multe povești în ultimii 80 de ani. În ultimul film, lansat pe 4 octombrie, Joker este prezentat ca o persoană ce se confruntă cu mai multe boli psihice, ceea ce îl împiedică să fie acceptat într-un oraș care se îndreaptă oricum spre haos.

Simptomele prezentate de Joker se încadrează în tulburarea numită Afecțiunea pseudobulbară (PBA), potrivit People. Aceasta provoacă râs sau plâns incotrolabil și poate apărea la persoane care suferă de scleroză multiplă, scleroza laterală amiotrofică, alte afecțiuni neurologice sau traumatisme la nivelul creierului, potrivit Mayo Clinic. Episoadele pot dura în jur de un minut și îl pot face pe pacient să se simtă rușinat, izolat social și să sufere de depresie, citează digi24.ro.

Tratamentul pentru PBA constă de obicei în pastile antidepresive și serotonină, ce pot reduce episoadele. Cu toate astea, boala nu poate fi vindecată.

Pe de altă parte, unii specialişti consideră că poate fi vorba despre 'criză de epilepsie gelastică'. 'Acest tip de epilepsie este rar și reprezintă doar 0,2% din totalul crizelor epileptice. Caracteristica este că este un râs care apare necorespunzător, iar pacientul nu este fericit. Este un râs fără motiv!', citează a1.ro.

Cea mai frecventă cauză a acestui tip de epilepsie „este o tumoră mică în hipotalamus pe care o numim hamartom hipotalamic, dar se poate datora și altor cauze cum ar fi creșterea tumorii în lobii frontali sau temporali.

 

 

  

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton