Războiul din Ucraina, imagini devastatoare: „Îmi scot nepotul din oraș, îl duc la adăpost și mă întorc să lupt"

 Raiciu Adriana
.

S-a oprit planeta în loc în noaptea dinspre 23 spre 24 februarie 2022. Rusia a atacat Ucraina cu arme, avioane și tancuri, iar numărul persoanelor rănite se ridică la sute. Oamenii încearcă să scape din calea războiului. S-au format cozi la ieșirea din țară, iar, cu ultimele puteri, ucrainienii și-au adunat tot ce au putut și s-au refugiat în diferite locuri protejate. Sunt imaginile durerii din țara bombardată de Vladimir Putin.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

În noaptea dinspre 23 spre 24 februarie, în jurul orei 3 dimineața, s-au auzit primele focuri. Haosul s-a creat imediat, iar oamenii din Ucraina au început să-și strângă familia și să se adăpostească din fața războiului. Mulți și-au luat mașinile, s-au oprit la prima benzinărie să alimenteze și au decis să nu se mai uite în spate. Alții nu au fost atât de norocoși…

razboi-ucracinarazboi-ucracina

Au fost nevoiți să se ascundă la stațiile de metrou, care în doar câteva ore s-au transformat în buncăre. Unii erau cu oamenii dragi de mână, alții priveau speriați spre oamenii din jur. Femeile încearcau să-și liniștească copilul din cărucior, iar bărbații își țineau strâns la piept familia. Așa arată dezastrul din Ucraina la momentul actual.

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire’

Citește și: Oana Roman este speriată de atacul Rusiei asupra Ucrainei:„Ne-am culcat în pace și ne-am trezit în război’

Citește și: Ce dietă ține Cristina Șișcanu după ce s-a îngrășat 8 kilograme:'Nu mănânc zilnic ceva dulce…'

Citește și: Robert Niță, la spital după Survivor: „Am suferit o intervenție chirurgicală. Cum se simte acum

Războiul din Ucraina, imagini devastatoare

Metroul din Kiev este plin de persoane refugiate, care ori nu au mai apucat să plece din țară, ori nu au posibilitățile necesare de a lăsa totul în urmă. Un bărbat din Kiev vrea cu orice preț să lupte pentru țara lui. A decis să-și scoată nepotul din oraș, îl duce la un adăpost și se întoarce la luptă. Recunoaște că nu are armă și nici pregătire, însă vrea să-și apere casa.

„Îmi scot nepotul din oraș, îl duc la adăpost și mă întorc să lupt. Nu am armă, dar sunt gata să-mi apăr țara', a declarat un bărbat din Kiev.

Și gara din Kiev s-a umplut imediat de oameni, iar, încă de la primele ore ale dimineții, ieșirile din capitală erau blocate de coloane de mașini.

Rețelele de socializare s-au umplut de imagini și videoclipuri din Ucraina. O tânără a scris, joi dimineața, pe Twitter, că îi este extrem de frică și că un sat de lângă orașul ei tocmai ce a fost bombardat. Nu are unde să plece, are o bunică paralizată și cinci suflete în casă.

Sunt atât de speriată! În Ucraina, un sat de lângă oraşul meu a fost bombardat. Suntem panicați. Nu ştim ce să facem. Am trei câini, două pisici şi o bunică paralizată. Plâng, aici e casa mea şi n-o pot părăsi, n-am unde să mă duc. Sunt terifiată, de ce nu putem să trăim în pace? Plâng, a scris, joi dimineață, o tânără, Nia pe Twitter.

Și Olga, o femeie care locuiește într-un oraș din estul Ucrainei, a transmis un mesaj cutremurător pe Internet.

„Mulţumim lui Dumnezeu că suntem încă în viaţă! Astăzi, războiul a venit în ţara noastră. Militarii noştri au doborât două avioane deasupra oraşului meu. Am fost trezită de explozii. Locuiesc lângă un aerodrom militar. Ceva a explodat şi acolo. N-am fost niciodată atât de speriată, a scris Olga, aflată într-un oraş din estul Ucrainei.

sursă foto- Profimedia, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton