Reacțiile vedetelor după ce s-a anunțat că România nu participă la Eurovision 2024: "În România Eurovisionul e perceput ca un fenomen bătrânicios sau prăfuit. În afară, percepțiile sunt cu totul altele" / Mihai Trăistariu și Cezar Ouatu au păreri contradictorii

.

România nu participă la Eurovision 2024, după cum a anunțat Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, în urmă cu o zi. Decizia a a fost luată din considerente financiare și a stârnit reacții puternice în rândul persoanelor publice. Cezar Oautu, Mihai Trăistariu și Marina Almășan au comentat subiectul și au avut poziții diferite în legătură cu acesta.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Pe 25 ianuarie,  Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a transmis, printr-un comunicat oficial, că România nu participă la Eurovision 2024. Motivul invocat a fost acela că nu există buget care să permită o astfel de inițiativă, în contextul în care s-au prioritizat alte proiecte. Mihai Trăistariu s-a arătat revoltat de decizia TVR-ului, convins fiind că participarea lui ar fi readus țara noastră pe podium.

Citește și: România nu participă la Eurovision 2024: „Nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea…'. Anunțul oficial al TVR


Citește și: „Ajunge cu banii aruncați. Sincer, ultimele eșecuri ale României la Eurovision…'. Marina Almășan, după ce România nu a plătit taxa de participare la Eurovision 2024, în valoare de 180.000 de euro

Citește și: Bianca Drăgușanu s-a filmat fără filtre de înfrumusețare și cu buzele învinețite, după operația estetică de 11.000 de euro: ‘Sunt în proces de update, ca la telefon…’

Citește și: Ce relație are Roxana Dobre cu Betty și Dani, copiii lui Florin Salam din prima căsnicie: „S-au făcut mari, au crescut, îți dai seama că s-au cam schimbat lucrurile'. De ce nu au fost, de fapt, la nunta fiului artistului


Reacțiile vedetelor după ce s-a anunțat că România nu participă la Eurovision 2024

Cezar Ouatu, fost reprezentant al României la Eurovision, a comentat absența țării noastre la ediția de anul acesta. Interpretul crede că decizia TVR-ului e de bun augur, în contextul eșecurilor din ultimii ani. De altfel, Cezar Ouatu mai spune că este nevoie de o abordare cu totul diferită, atât în privința creațiilor muzicale, cât și a artiștilor reprezentanți.


„La un moment dat, e mai bine așa decât să mergi acolo doar de dragul de a participa. Acuma, noi am avut niște încercări interesante în ultimii ani, doar că părerea mea e că e mai bine așa, ce să zic?

E mai safe pentru toată lumea. Nu știu dacă noi ne apropiam vreodată de bugetul altor țări, dar în ultima perioadă eu am simțit un dezinteres mare din punct de vedere al creațiilor muzicale, în afară de anumite înțelegeri între diferitele case de producție și TVR. Într-adevăr, în România Eurovisionul e perceput ca un fenomen bătrânicios sau, cumva, prăfuit. În afară, percepțiile sunt cu totul și cu totul altele.


Noi în ultimii ani, nu prea ne-am prezentat cu creații muzicale. Acum, mai departe ce artiști au fost acolo… Contează și artistul care intră pe scenă cu creația respectivă. Sunt artiști care nu știu cât au fost ei de experimentați. Acolo experiența poate fi copleșitoare pentru cei neobișnuiți cu scena. Una e să cânți la zilele orașelor, alta e să fii în fața unui suflu destul de mare. Eu aveam deja o oarecare experiență și pentru mine nu a fost chiar așa copleșitor.


Poți să fii și în lumea ta acolo, căci se apreciază foarte mult originalitatea, că nu e plin Eurovisionul de cantautori… Una peste alta, ca și morală, e mai bine că s-a decis așa.

Știi care e problema la noi? Există, cumva, o industrie muzicală la ora asta care nu se pupă neapărat cu o așa-zisă rețetă… Dacă pe vremuri mergea genul ăla de dance, acum au venit tot felul de balade, vezi Sobral, Conchita Wurst. Acum toți se hazardează să mergem cu ceva balcanic, cine știe, paradoxal poate s-ar putea să prindă!’, a comentat artistul potrivit fanatik.ro.


Mihai Trăstariu: „Sunt aproape revoltat’

Mihai Trăistariu s-a arătat revoltat de absența României la Eurovision 2024. Artistul e convins că, prin participarea sa, ar fi readus țara pe podium, în contextul în care pregătise o piesă cu producători din Finlanda.

„Sunt foarte supărat. Ce aş mai putea spune despre TVR?! Sunt o adunătură de oameni, nu ştiu să facă nimic, nu sunt pricepuţi la nimic, nu ştiu să aducă valoare, să facă performanţă, să pună în valoare… Nimic! Ar trebui schimbaţi toţi, de la locomotivă până la ultimul vagon.


Dacă anunţi, se găsesc sponsori care să vină să ajute, nu este vorba despre aşa ceva. Mă deranjează, pentru că aveam o piesă super prin Finlanda și nu au anunțat din timp.

Finlandezii au zis să aşteptăm să vedem ce face România. Aveam speranţă, dar s-au închis preselecţiile, nu mă mai pot înscrie nicăieri. Mi-au şi scris producătorii că o să păstrăm cântecul pentru anul viitor, pentru că e foarte bun şi e păcat de el să îl aruncăm la gunoi.

O să îl ţin ascuns şi o să îi dau drumul anul viitor, dar nu pentru România – nu îmi mai asum acest risc. Sunt aproape revoltat, nu ştiu în ce ţară să mă duc. Nu mai concurez în viaţa mea pentru România la Eurovision’, a spus artistul pentru playtech.ro.


Marina Almășan: „Am încercat să mă detașez emoțional de acest subiect’

Marina Almășan a adoptat o atitudine neutră în legătură cu absența României la Eurovision 2024. În contextul eșecurilor din ultimii ani și a fondurilor risipite inutil, prezentatoarea TV spune că s-a detașat emoțional de acest subiect și că o decizie radicală era necesară.

„Sincer, ultimele eșecuri ale României la Eurovision m-au întristat și m-au enervat atât de tare, încât am încercat să mă detașez emoțional de acest subiect. Sunt subiectivă și, mai mult, eu și alți colegi ai mei, implicați în edițiile de odinioară ale Eurovision, știm perfect unde se greșește, dar… atât timp cât nu ni se cere părerea, de ce să mă agit?!?

Dacă s-a luat decizia de neparticipare, mi-a trecut și mie pe la ureche acest zvon, probabil că s-a considerat că ajunge cu banii aruncați. Oricum, după repetatele rateuri, o decizie radicală tot trebuia luată. Păcat pentru România că ea, decizia, a fost luată!, a spus Marina Almășan pentru Playtech.

Sursa foto: Facebook & Instagram