Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, anunță Palatul Buckingham: „A început un program de tratament. Va continua să...”. Prințul Harry revine la Londra

.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, a anunțat luni, 5 februarie, Palatul Buckingham într-un comunicat de presă. Suveranul a început deja tratamentul și urmează să-și amâne toate angajamentele regale. Vestea a declanșat o avalanșă de reacții din partea oficialilor britanici și a politicienilor, iar Prințul Harry, fiul cel mic al regelui, și-a anunțat revenirea la Londra.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Luni seară, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a fost diagnosticat cu „o formă’ de cancer. Boala a fost descoperită în timpul unui tratament pentru adenom de prostată, însă în comunicatul amintit, s-a precizat că nu este vorba despre cancer de prostată. Vestea vine la o săptămână după ce Kate, prințesa de Walles, și Regele Charles au fost externați de la o clinică privată din Londra după ce au fost supuși unor proceduri individuale.

Citește și: Ce cadouri primesc de Crăciun angajații Regelui Charles. Monarhul este generos cu personalul și face daruri amuzante


Citește și: Regele Charles și Kate Middleton, implicați într-un scandal imens. Cei doi ar fi făcut comentarii rasiste despre Archie, fiul lui Meghan Markle și al Prințului Harry

Citește și: Cum își menține silueta Diana Munteanu, la 45 de ani: ‘Nu am mâncat pâine… Sport și somn.’ Ce spune și despre relația cu fiul ei adolescent, fotbalist / EXCLUSIV

Citește și: De ce refuză Gabriela Cristea să strângă bani și să le lase avere celor două fiice: „Mi se pare normal ca cei care vin după noi, copiii, să-și muncească propriii bani…„


Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

Conform comunicatului Palatului, Regele Charles a început „tratamente regulate’ de luni. Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, iar suveranul urmează să-și amâne angajamentele, urmând ca îndatoririle sale să revină membrilor de rang înalt ai Casei Regale.

„În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer.


Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale.

Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință.


Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer’, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham.

Prințul Harry revine la Londra după diagnosticul Regelui Charles

După anunțul diagnosticului, Prințul Harry a vorbit telefonic cu tatăl său, anunțându-și revenirea la Londra. Relația acestora s-a răcit după ce fiul cel mic al regelui s-a retras de la îndatoririle regale, în februarie 2021, și a început o nouă viață cu Megan Markle în California, Statele Unite ale Americii.


Premierul regional al Țării Galilor, Mark Drakeford, a reacționat după diagnosticul Regelui Charles.

„Gândurile mele se îndreaptă spre toți cei din Țara Galilor care vor fi cu el și cu familia lui în această seară. Îi trimit cele mai bune gânduri, în acest moment când începe tratamentul, și îi doresc o recuperare rapidă și completă. Să vă însănătoșiți repede!’, a spus el, scriind ultima parte a mesajului în limba galeză.

Premierul Rishi Sunak a postat un scurt mesaj pe Twitter și i-a urat suveranului „însănătoșire grabnică’„sunt convins că întreaga țară îi dorește binele monarhului’.


Și premierul scoțian, Humza Yousaf, s-a arătat îngrijorat după vestea că Regele Charles este diagnosticat cu cancer: „Îi doresc o recuperare rapidă, toate cele bune și o revenire rapidă în viața publică. Îi transmit gândurile mele bune și Majestății Sale Regina și celorlalți membri ai familiei regale, știind că e o perioadă grea pentru toți’.

„Sunt foarte întristată să aud de boala regelui Charles și îi doresc toate cele bune, un tratament bun și o însănătoșire rapidă și completă’, a spus Michelle O Neill, prima politiciană naționalistă numită în această funcție în Irlanda de Nord.


Boris Johnson: „Întreaga țara îi va ține, de azi, pumnii regelui’

Liderul Partidului Laburist, de opoziție, Keir Starmer, i-a transmis regelui Charles „toate cele bune’, într-un mesaj pe Twitter.

„În numele Partidului Laburist, îi doresc Majestății Sale toate cele bune pentru recuperarea sa. Abia așteptăm să-l vedem din nou sănătos cât de repede’, a scris el pe platforma socială.

„Toată țara îi ține pumnii regelui’, a fost mesajul fostului premier Boris Johnson, unul dintre politicienii care au transmis mesaje pentru suveran. „Întreaga țara îi va ține, de azi, pumnii regelui. Toate cele bune pentru Charles al III-lea, pentru o recuperare completă și rapidă’, a scris Johnson pe Twitter.


Liderul liberal-democraților, al treilea partid britanic, i-a transmis, de asemenea, un mesaj de însănătoșire rapidă suveranului britanic. „Liberal-democrații se alătură întregii națiuni în a-i ura o recuperare rapidă și completă Majestății Sale’, a scris Ed Davey pe Twitter.

Joe Biden s-a arătat „îngrijorat’ după diagnosticul Regelui Charles

Din SUA, prima reacție vine de la purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al guvernului, Vedant Patel, care spune că vestea este „incredibil de tristă’.

„Suntem extrem de triști și transmitem regretele noastre regelui și familiei sale’. Oficialul american a transmis, de asemenea, că „gândurile administrației Biden sunt alături de rege și de familia regală’.

Preşedintele Joe Biden a declarat, luni, că este „îngrijorat’ cu privire la diagnosticul Regelui Charles al III-lea şi că îl va contacta telefonic.

Fostul preşedinte Donald Trump, favorit să candideze din partea republicanilor, a declarat pe reţeaua sa socială, Truth Social, că regele este „un om minunat’. „Ne rugăm pentru o însănătoşire rapidă şi completă’, a scris fostul preşedinte american.

Sursa foto: Hepta, Profimedia