Replica lui Dan Bursuc pentru Temişan şi Mărgineanu, în scandalul manelelor de la Premiile Gopo / Cum a comentat Mircea Badea momentul trupei Kana Jambe

.

Trupa lui Dan Bursuc, Kana Jambe, a cântat pe scena Teatrului Național, marți seară, la Gala Premiilor Gopo, iar momentul a stârnit un val de reacţii negative, Aurelian Temişan şi Mihai Mărgineanu fiind cei mai duri contestatari. Mircea Badea a intervenit și el în scandalul manelelor de la Gopo și consideră că momentul susținut de trupa Kana Jambe a fost o „maimuțăreală”, însă reacția ulterioară a unora dintre artiștii cunoscuți exprimă doar impocrizie. 

 


Kana Jambe, trupa impresariată de Dan Bursuc, a cântat două piese la Gala Gopo, prima fiind „Romanian Rapsody’, un cover după celebra piesă „Bohemian Rapsody’ a trupei Queen, cea de-a doua fiind o manea din repertoriul propriu. Dan Bursuc apare în filmul ‘Soldații. Poveste din Ferentari’, film premiat la premiile Gopo pentru ‘cel mai bun debut’.  În ceea ce privește ținuta, spune că i-a fost impusă de către organizatori.

Organizatorii evenimentului au precizat că şi-au dorit ca evenimentul din acest an, considerat „Oscarurile româneşti’ să reprezinte o pledoarie pentru diversitate, acceptare şi toleranţă.


„S-a făcut atâta tam-tam pe tema asta, pentru mine e cea mai mare satisfacţie. Eu niciodată nu o să iau lucrurile acestea în rea voinţă. Toată lumea are dreptul să îşi exprime părerea. Acum eu văd partea cea mai bună. Sunt aceste păreri şi guri rele de pe margine, invidioşii, care nu vor să vadă anumite trupe şi aici cred că e vorba de răutate din cauza etniei noastre. Textul care s-a cântat aseară nu a fost cu dezacorduri, nu ştiu pe ce bază se fac atâtea discuţii de răutate.


Ca profesionist în materie, mi se pare că m-am prezentat foarte bine. Nu pot să-l iau eu în calcul pe domnul Temişan sau pe domnul Mărgineanu. În afară că ei mai şi joacă în anumite episoade, filme, ar fi vrut să şi cânte. Nu ştiu de ce nu au fost ei aleşi. Nu au înţeles un singur mesaj: că noi am participat în cadrul acestor filme care au fost premiate, iar acest domn minunat, Tudor Giurgiu, a căutat ca noi să şi prezentăm un moment artistic în cadrul premiilor Gopo. Pentru toată lumea există fani şi ascultători. Poate dânşii nu sunt unii dintre acei ascultători care iubesc acest gen muzical', a spus Dan Bursuc pentru DC News.


Soţia lui Tudor Giurgiu: Îmi asum momentul „rușinos’!

Oana Giurgiu, soția regizorului Tudor Giurgiu, organizatorul Galei Gopo, susține că își asumă momentul muzical de pe scena Teatrului Național, iar ‘ipocriților le dedică melodia Björk – Crystalline.

N-am nervi sa citesc toate fandoselile despre momentul rusinos’ cu manele de la Premiile GOPO, pe care mi-l asum sustin si semnez’. M-as fi bucurat ca lumea sa fi inteles ce incursiune ne-a propus Ivana Mladenovic cu filmul Soldații. Poveste din Ferentari intr-o lume, pe care desi nu o cunoastem, o comentam. Apreciez curajul lui Digudai de a juca in film si curajul baietilor din Kana Jambe, care au cantat aseara in fata unui public, despre care stiau ca le e in mare parte ostil!


Dedic piesa de mai jos tuturor ipocritilor!

PS: eu una nu o sa incetez niciodata sa ma bucur de diversitate si sa fiu curioasa sa cunosc oameni si lumi diferite’, scrie Oana Giurgiu pe Facebook.

 

Mircea Badea: ‘Ipocrizie și prostie’

Mircea Badea,  gazda emisiunii „În gura presei’ de la  Antena 1, a venit cu o reacţie extremă după ce Premiile Gopo au ajuns în centrul atenţei în momentul în care manelistul Dan Bursuc a urcat pe scenă în cadrul evenimentului de la Teatrul Național. Pe de altă parte, Badea a comentat intervenția lui Mihai Mărgineanu în acest scandal, ironizându-l pe actorul-cântăreț pentru faptul că își permite să se declare oripilat de momentul manelelor pe scena Gopo, în timp ce el joacă în serialul „Las Fierbinți’ și cântă „Mă iubește femeile și e moarte dupe mine’.


‘A ieșit mare scandal. Tot Internetul și societarea cultă din România și care servește cafeluță cu degețul în sus au fost oripilați pentru că au venit niște cetățeni mai etnici, unul dintre ei îmbrăcat cu maiou peste burtică să cânte manele, manele. Unde? La Premiile Gopo de cinematografie. Mie subiectul aici mi se pare ipocrizia și prostia. Ca să intrăm în subiect ascultăm ceva absolut minunat: ‘Manele’, Trupa Spike.

‘Maimuțăreala mă dezgustă’

„Ceea ce am văzut, muzical nu e parodie, e maimuțăreală, au maimuțărit… Dacă ar fi să mă deranjeze ceva, ar fi fost asta. Adică, bă, nu se face să maimuțărești Bohemian Rhapsody. Pot să înțeleg ideea de parodie, e un registru artistic, dar care comportă niște exigențe. Nu vă supărați, o pisică pe care o amestecăm cu niște tacâmuri într-o oală și o dăm de-a dura pe scări sună mai bine decât ce am auzit acum.


E o maimuțăreală a uneia dintre capodoperele muzicii recente. Ce am văzut e o maimuțăreală. Înțeleg ideea de parodie, chiar în extrem, e un registru artistic, e o zonă complicată a parodiei. Ce am văzut e o maimuțăreală.

Mă dezgustă? Da! Maimuțăreala mă dezgustă. Dacă aș fi avut o problemă, aș fi avut cu asta. Problema e că artiștii lu` pește și finii lu` pește n-au avut o problemă cu asta, unii hăhăiau în sală, ei au avut o problemă cu partea a doua. a comentat Mircea Badea după ce a văzut momentul în care Dan Bursuc a cântat ‘Bohemian Rhapsody’.


„Mărgineanu, ai jucat cumva Richard al III-lea?'

„Asta ce auzim aici e o melodie pe ritmuri orientale, nu aș fi identificat-o ca fiind manea. Pe unii i-a apucat sfânta indignare, dar nu la parodia dupa Bohemian Rhapsody. Mărgineanu știu că este un fin intelectual, care cântă numai Sonata Lunii și Anotimpurile lui Vivaldi și joacă numai în Taxi Driver în locul lui De Niro. Sau în Las Fierbinți, unde apare cu niște ochelari hidoși?„, a comentat Badea după ce a citit opinia lui Mihai Mărgineanu, de pe Facebook.


„Eu nu l-am perceput niciodată pe Mărgineanu ca având mare ștaif, dar poate greșesc eu! Poate el este un mega fin și un mega profund și un artist care transcende. S-ar putea să fac o paralelă cretină, dar o fac. Goran Bregovic ce muzică cântă? Muzică din Balcani. El de ce este prizabil și minunat și momentul de la Gopo – de indignat? Măsura este dată de faptul că Brecovic este aplaudat de niște unii la care aștia cu ștaif de la Premiile Gopo se uită ca la Dumnezei.

Dacă l-a aplaudat Pacino pe Bravovic, atunci eu, de aici de la Romanica, care joc în reclamă la vopsea și hârtie igienică pentru că sunt un actor profund și cu viziuni și joc în filme care apasă pe registrul îndoielnic al notelor joase ale umanului, îl aplaud și eu. Păi da, dar Goran Bregovic abordează un registru balcanic. Măi, Mărgineanu, cu toată dragostea, m-am uitat și eu o dată la tine în Las Fierbinți. Poate tu ai senzația că joci într-o capodoperă, dar nu e așa! Ai jucat cumva Richard al III-lea ?', a spus Mircea Badea în emisiunea „În gura presei'.