Ultima ediție „Chefi la cuțite' a generat tenisiuni și discuții aprinse în platoul de filmare. Protagoniștii au fost Richard Abou Zaki și Antonio Passarelli, desemnat să jurizeze preparatele pentru ultima amuletă din acest sezon. Spritele s-au încins când cheful a comentat preparatul lui Richard Abou Zaki, o rețetă de ravioli cu ou, care a primit doar trei puncte.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
În ediția 11 a emisiunii „Chefi la cuțite' sezonul 13, din 10 aprilie 2024, Antonio Passarelli a anunțat cine a câștigat ultima amuletă din sezonul 13. Cei trei jurați, Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia, au fost nevoiți să pregătească o porție de mâncare italienească.
Richard Abou Zaki și Antonio Passarelli s-au certat la Chefi la cuțite, după jurizarea pentru utlima amuletă
Jurații de la „Chefi la cuțite' au luptat, în ediția anterioară a show-ului, pentru ultima amuletă a sezonului. Irina Fodor și-a făcut apariția în bucătărie și anunțat ce avantaj aduce amuleta: „Avem astăzi un avantaj interesant: alege una dintre echipele adverse care la una dintre probe va fi condusă de al patrulea chef'.
Cei patru bucătari s-au străduit să facă rețete cât mai gustoase, respectând tematica, iar jurizarea a fost făcută de Antonio Passarelli: „V-ați străduit foarte mult, dar întotdeauna jurizezi cu gustul personal. Și dacă te superi sau te ofensezi…Nu vă supărați pe mine, eu am jurizat cu gustul meu personal'.
Tigaia de două puncte a mers la rețeta de vitello tonnato pregătită de Orlando Zaharia.
„Ești unul dintre cei mai mari specialiști în carne din România', i-a reproșat juratul.
Trei puncte a primit Richard Abou Zaki pentru rețeta de ravioli cu ou: „Ideea era bestială, totul echilibrat, dar când tu pui la o bucățică atâta un gălbenuș întreg, totul se aplatizează. Dar repet, ăsta e gustul meu personal. Ca și tehnică de produs, felicitările maxime'.
Richard Abou Zaki s-a arătat nemulțimit de jurizare și a urmat un schimb de replici aprins între cei doi.
„Farfuria am făcut-o ca să omagiez un restaurant cu 2 stele Michelin de 40 de ani. Este o farfurie care a schimbat bucătăria italiană în toată lumea. Am avut onoarea ca să muncesc cu chef-ul care a fost unul dintre cei mai buni chefi din Italia și chiar așa se pune gălbenușul, așa sunt proporțiile. Nu e important punctul pe care l-am luat, dar era un mesaj: e farfuria cea mai copiată din lume și cu marcă înregistrată pe farfurie și sunt tare mândru de ea', a afirmat Richard Abou Zaki.
„N-am avut posibilitatea să-l gust, dar știu cum arată și nu arată așa', a precizat Antonio Passarelli.
Cât costă farfuria pregătită de Richard Abou Zaki
În timpul discuției aprinse, Antonio Passarelli a afirmat că nu ar plăti niciodată pentru preparatul propus de Richard Abou Zaki. Ceilalți jurați de la „Chefi la cuțite' au intervenit în disputa lor.
„A fost răutăcios comentariul la adresa lui Richard când a spus că n-ar plăti nimic pe această farfurie', a afirmat Alexandru Sautner.
„60 de euro costă', a spus chef Richard.
„Poate să coste și 200 de euro. Pe mine restaurantele de 2, de 4, de 20 de stele Michelin nu mă interesează', a completat Passarelli.
„Îl înțeleg. În locul lui aș fi reacționat puțin mai rău. Văd și atitudinea lui Antonio care nu bate cumva în defensivă, „ok, este părerea mea'. El chiar își susține părerea și devine din ce în ce mai incisiv', a mai precizat Chef Orlando Zaharia.
Schimbul de replici dintre Antonio Passarelli și Richard Abou Zaki a continuat.
„Și farfuria aceea chiar dacă este o emblemă, atunci când are o problemă trebuie să o corectăm. În momentul în care am spart oul am simțit numai gustul de gălbenuș', a subliniat el.
„Farfuria nu are nicio problemuță, așa este. Asta este proporția. Este proporția perfectă', a explicat chef Richard.
„Atunci mai bine îmi aduceai să mănânc un ou ochi și eram fericit', a concluzionat Antonio Passarelli.
Sursa foto: Facebook