Richard Abou Zaki, totul despre noul sezon Chefi la cuțite. La doar 27 de ani, Richard Abou Zaki, unul dintre cei patru jurați de la „Chefi la cuțite (Antena 1), deține nu mai puțin de patru restaurante în Italia, dintre care unul cu o stea Michelin. Simpaticul chef cu origini române și libaneze are o poveste de viață fabuloasă, în care pasiunea pentru bucătărie deține primul loc. Drumul până aici nu a fost deloc ușor, iar o parte dintre poveștile pe care ni le-a spus sunt dătătoare de fiori reci, însă rezultatul merită toate eforturile… Mai puțin cel de a fi aproape mereu departe de familie.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Bună! Îți mărturisesc că, de când am aflat că vom avea un interviu, l-am așteptat cu nerăbdare. Nu doar fiindcă ești pentru prima dată invitatul nostru, ci și pentru povestea ta de viață impresionantă. Până să intrăm în detaliile spumoase, mi-ar plăcea să te prezinți în fața cititorilor noștri. Cine este omul și chef-ul Richard Abou Zaki?
Chef Richard Abou Zaki este o persoană foarte determinată, care dacă are un obiectiv va face tot posibilul să îl atingă, așa a fost toată viața. Mereu am crezut în visele mele, chiar dacă ele erau foarte mari, am visat să ajung departe, să creez ceva al meu. Bucătăria pentru mine a fost ca o dragoste la prima vedere. De când am început să o practic, mi-am dedicat viața acestui domeniu și am căutat mereu să o fac la cel mai înalt nivel. Ca chef, sunt foarte meticulos, precis și cred că atenția mea pentru detalii a făcut de multe ori diferența în ceea ce mă privește. La mine, totul trebuie să fie bine gândit, organizat, pentru că sunt mereu în căutarea perfecțiunii.
Ca om, m-am schimbat în ultima perioadă. Acum trei ani am devenit tată, iar acum sunt mult mai emotiv, mai empatic. Eram mai rece acum ceva vreme, dar acum mă topesc destul de ușor. (zâmbește) Sunt o persoană respectuoasă, extrem de sociabilă, iubesc să fiu în mijlocul oamenilor, să vorbesc cu ei, să cunosc oameni noi, să le aflu poveștile, să cresc prin lucrurile pe care le învăț, să ofer și să primesc, asta e partea pe care o apreciez cel mai mult la mine. Desigur că am și defecte. (râde) Dacă îmi spui că ceva nu merge, mi-e greu să accept din prima. Nu-i ușor să vorbești despre defecte, dar știu că am treaba asta.
Richard Abou Zaki, totul despre noul sezon Chefi la cuțite
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că ești unul dintre noii jurați de la „Chefi la cuțite, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner. Cum ai acceptat propunerea celor de la Antena 1, ai fost greu de convins?
Nu a fost o alegere ușoară. De când am venit în emisiune ca invitat special, am păstrat constant legătura cu echipa. M-am gândit că poate a fost un semn. A fost o decizie importantă, pentru că toată viața mea e în Italia, restaurantele mele sunt acolo și eram conștient că va trebui să petrec destul de mult timp aici. Am avut niște săptămâni bune, în care m-am gândit la asta, dar ceva m-a cucerit încă de când am venit ca invitat special, și asta a fost foarte important pentru mine. Până la urmă, sunt român, mă mândresc cu lucrurile pe care le-am realizat și mă bucur să pot transmite și oamenilor de acasă pasiunea mea pentru bucătărie.
Televiziunea este o cale extraordinară ca mesajul tău să ajungă la oameni. Mă intrigă și mă fascinează faptul că oamenii mă pot cunoaște așa cum sunt eu. Acum, după terminarea filmărilor, mă bucur sincer de această decizie. Eu sunt tânăr, dar am făcut multe la viața mea. Televiziunea a fost ceva nou pentru mine, ceva cu care nu eram obișnuit și nu știu de câte ori te poți întâlni în viață cu această oportunitate. În plus, eu am învățat de-a lungul timpului că trebuie să profiți de șansele care îți apar în drum, chiar dacă te scot din zona de confort, pentru că doar așa o să poți evolua.
„Simțeam presiunea faptului că trebuie să fiu la înălțime'
În luna decembrie, am aflat că show-ul culinar revine pe micul ecran anul acesta, cu sezonul 13. Cum a fost la filmări?
Am participat la multe evenimente de bucătărie, congrese mari, unde a trebuit să vorbesc în fața a sute de oameni, și mi-am dat seama că asta m-a ajutat și aici, pentru că nu am fost așa timorat. Cu toate astea, cum am mai spus, televiziunea la nivelul acesta a fost ceva nou pentru mine. Simțeam presiunea faptului că trebuie să fiu la înălțime. Știam că la „Chefi la cuțite nu trebuie să fii doar un bun bucătar. Terminam filmările, ajungeam acasă și analizam toată ziua, mă gândeam ce am făcut bine, ce aș fi putut face mai bine, ce a mers, ce n-a mers etc. Eu sunt foarte sigur pe mine în ceea ce privește bucătăria, asta era ultima mea problemă, dar știam că e vorba de mult mai mult.
Când va începe emisiunea, o să vă dați seama că, pe tot parcursul show-ului, am rămas eu, natural, și m-am implicat 100% în fiecare moment. Eram extrem de curios să cunosc concurenții, să le aflu povestea, de ce au venit, ce așteptări au, să le descopăr potențialul. Asta am și căutat la concurenți – un potențial de creștere. Voiam să găsesc pe cineva în care văd un viitor! Uneori se întâmplă să ai în fața ta oameni care nu au încredere în ei și miza e să scoți ce-i mai bun de acolo, să-i faci și pe ei să se vadă cu alți ochi. Cred că asta e cel mai frumos – să găsești în ei partea aceea pe care nu a văzut-o nimeni.
Cum se înțelege Richard Abou Zaki cu ceilalți jurați
Cum te înțelegi cu Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, colegii tăi? Propun să-ți descrii fiecare coleg în câteva cuvinte, iar mai apoi să ne spui cine e cel mai „înfocat, cu cine ai avut cele mai multe debate-uri, cu cine ai ajuns „la cuțite.
Nu-i cunoșteam, a fost o surpriză întâlnirea noastră, dar am avut un feeling plăcut de când ne-am văzut prima dată. Fiecare are particularitățile lui, asta e și partea frumoasă. Orlando e un român adevărat, care reprezintă bucătăria românească. E o persoană de o modestie incredibilă, cu o inimă foarte mare. Ștefan pare cel mai dur, dar are și el latura lui sensibilă, care pentru mine a ieșit încet, încet la iveală.
Alex e cel mai experimentat, are deja niște chestii bine înrădăcinate în minte, pe care nu le mai schimbi. Cu el am fost mai mereu la cuțite, o să vedeți. Cuțite ascuțite, focuri, scântei… (zâmbește) Combinația asta e, de fapt, specială. Toți patru atât de diferiți, legați puternic de această chimie născută din pasiunea pentru bucătărie. Noile reguli din acest sezon fac ca miza să crească și competiția dintre noi să fie și mai mare. Suntem patru, însă numai trei ajung să aibă o echipă în Confruntări. Departajarea se face în funcție de Amulete și de punctele acumulate în această etapă. Vă dați seama ce-a ieșit, nu?
CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MARTIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!
Sursă foto: Antena 1, Instagram