Ritualul de purificare al lui Ovidiu Lipan Țăndărică: „În 20 de minute te eliberezi de tot ce este lumesc!”

 Dumba Gabriela
.

Ritualul de purificare al lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Artistul a vorbit recent despre concertele de toacă pe care le susține în România, dar și în afara granițelor țării. Ovidiu Lipan Țăndărică spune despre aceste spectacole că sunt 'un moment de purificare', în care 'te apropii de Divinitate'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ovidiu Lipan Țăndărică spune că evenimentele sale sunt un adevărat ritual de purificare. Muzica de toacă emoționează și îi curăță de tot ceea ce este negativ pe cei care o ascultă. De asemenea, artistul a prins în proiectul său și alte nume mari ale scenei românești.

1200×6301200×630

Ce spune Ovidiu Lipan Țăndărică despre ritualul său de purificare

„Eu am creat în ultima vreme Terra Nova, un proiect cu Maia Morgenstern, cu Irina Baianț, cu opera din Cluj. Un moment de purificare, energizare, vindecare cu vibrație înaltă.

Toaca te purifică și te pătrunde. E o procesiune foarte amplă. Durează vreo 20 și ceva de minute și treci dintr-o fază în alta„, a povestit Ovidiu Lipan Țăndărică în cadrul emisiunii 'De-a Viața Ascunselea', de la Antena 3.

Unde a învățat Ovidiu Lipan Țăndărică să cânte la toacă

Ovidiu Lipan Ţăndărică a povestit că a fost fascinat de glasul toacelor de mic copil, dar a învăţat să le bată la vârsta de 14 ani, chiar în timpul unei slujbe de Înviere, oficiată la Bucovina

„Când aveam 14 ani, am fost la un prieten de-al meu, la Suceava, Cătălin Guguianu, sculptor, el trăieşte la Paris, şi am făcut Paştele împreună şi am bătut toaca la biserica de lângă fostul hotel 'Arcaşul'. Am bătut pentru prima dată toaca în seara de Înviere, la Suceava.

Şi de atunci am bătut-o în întreaga lume. Toaca (n.r. toaca pe care o bate în timpul spectacolelor pe care le susţine în ţară şi în străinătate) este construită de Victoria şi Marian Zidaru, cu ei am avut diferite evenimente în întreaga lume, şi la Paris şi la Bruxelles şi este o lucrare sacră, o lucrare care reprezintă în întregime spiritualitatea şi identitatea creştinismului şi a poporului român', spunea artistul.

Ovidiu Lipan Țăndărică a prezentat acest ritual de purificare într-o biserică din Paris

Ovidiu Lipan Țăndărică a povestit că a concertat într-o biserică din Paris. Artistul spune că un concert de toacă eliberează de tot ceea ce este rău atât pe cei care ascultă, dar și pe el care bate în lemne.

„Când am prezentat-o la o biserică din Paris stăteau toți și se uitau că băteam pentru ei niște lemne. În momentul ăla te eliberezi de tot ceea ce este lumesc, de răutăți, de invidii și te apropii de lumină. E un moment absolut sacru și pentru aceia care o bat. Te apropii de Divinitate', a mai precizat Ovidiu Lipan Țăndărică.

Artistul spune că audiența unui astfel de concert de toacă este încercată de cele mai înalte emoții și nu își mai poate ține lacrimile.

Mulți mi-au spus că li se face pielea găină și au lacrimi în ochi și nu știu de ce. Are o forță extraordinară. E o bucurie colectivă după momentul ăsta. Se aplaudă și vezi zâmbete„, a povestit Ovidiu Lipan Țăndărică.

Citește și: Mioara Roman a împlinit 82 de ani. Ce surpriză i-a făcut Oana Roman:’S-a bucurat, a suflat în lumânări’

Citește și: Puya, primele declarații după ce a fost prins la volan sub influența substanțelor interzise: „Adevărul…’

Ovidiu Lipan Țăndărică a decis să se lase în voia lui Dumnezeu

Cu ceva timp în urmă, Ovidiu Lipan Țăndărică spunea că a fost un rebel, însă a încercat să se conecteze la spațiul liber, la energia divină.

,,Eu am fost un rebel, și acum nu fac parte din anumite forme de structuri. Eu am încercat să mă conectez la spațiul liber, la energia divină și m-a ajutat foarte mult în viață, L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze și de fiecare dată lucrurile au devenit firești', a spus Ovidiu Lipan Țăndărică.

,,Eu sunt un tip care trăiesc firesc foarte puternic și poate că și asta te ridica la un alt nivel de percepere de a vedea lumea prin punctul tău de vedere.

Noi am trăit o perioadă foarte puternică în care am fost bulversați de medie', a mai apus artistul.

Revenit în România după ani buni petrecuți în Germania, 'Țăndărică' este apropiat de credință.

'Duminica și de sărbători, ascultam toaca! Mi-am însușit diverse bătăi de toacă. Ea te apropie foarte mult de Dumnezeu, te cheamă la rugăciune, îți creează un soi de lumină', a mărturisit Ovidiu Lipan.

foto: Facebook Ovidiu Lipan Țăndărică

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton